reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja to czasem sie zastanawiam czy ona ma frajde jak mnie wqrwi czy tylko sprawia takie wrazenie ... ale tk jak mowisz - moje dziecko i moze zycie i ja sobie bede je ukladac tak jak bede uwazala ze jest dobrze ... poza tym ja wiecej dzieci "wychowalam" przez moje krotkie jeszcze zycie niz ona !!! bo ona ma swoich 2 i laurke ktora miala caly czas "na odleglosc" a ja oprocz mlodszej siostry ktora w wieku 8 lat juz sama kapalam !!! mam na koncie jeszcze 4 siostrzencow z czego z dwoma bylam praktycznie non stop !! bo robilam im za nianke przez blisko pol roku !!

Nie daj się...obrazi się może jak zaczniesz się stawiać, ale niech tylko dzidzię zobaczy, to zapomni

reklama
To i ja jestem a co ;p
rzadko tu ostatnio bywam ale to przez pogode albo nie wiem co.. Bartek wychodzi na 14 do pracy a ja później zdycham w łóżku . coś mnie tak łamie że szok.. coraz bardziej kicham psikam kaszle etc..
pozarażam Was gaduły wstrętne jak tak dalej będziecie pisać :-D

tylko blagam nie kichaj w monitor !!!!

Czy któraś z mamusiek używała do dziecka do wanienki termometru? Bo ciekawa jestem czy kupować.

Ja używałam, ( z tego co pamiętam nie jest to duży koszt) - uwielbiam kąpać się w bardzo gorącej wodzie, a nie chciałam przegiąć z dzieckiem- bo wszystko co zimniejsze od mojej wody jest po prostu zimne bez różnicy czy 36 czy ma 39 stopni- a tak dziecię miało przynajmniej zawsze zbliżoną temp wody

Ja tez juz wstalam:tak:wlasnie zajadam sniadanko i pije herbatke:-)noc przespana cala wiec ciesze sie jak nie wiem,cora rano zrobila kupke ale nie jest juz az taka zla:tak:jest nadzieja ze bedzie lepiej(oby tylko nie przechwalic)
Powiem Wam, że to moja jedna z bardziej lubianych fryzur DO OGLĄDANIA. W salonie u nas u fryzjera taka fota wisi. Właśnie taki kolor włosków chcę, ale na taką fryz się nie odważę:p
Fryzury Krótkie włosy

Fajna fryzurka,ja tezbym sie na taka nie zdecydowala:no:

Bo to jest przerabane jak facet wyjezdza !
Ale my i tak jestesmy w dosc dobrej sytuacji .... on nie jezdzi caly czas ,teraz od 15 sierpnia jak pojechalismy na wczasy siedzial w domu , ma swoja firem wiec sam sobie normuje czas pracy ,wiadomo im wiecej czasu pracuje tym szybciej zrobi ,moze wziasc nastepne zlecenie co sie wiaze z wieksza kasa.Tego typu wyjazdy jak ten np 10 dni i sru do domku to mi pasuje ....lub 2 tyg pracy i sru do nas na tydzien - da rady zniesc .wiecej nawet nie probojemy choc niekiedy naprawde jest dobra kasa do przywiezienia ....ale wiedzac z doswiadczenia ( 2 lata w separacji ) wiemy ze dla nas dlugie rozlaki sa nie pisane po pozniej sie nam malzenstwo sypie i tyle.

Po urodzeniu malenstwa moj chce zaczac tutaj juz na stale - czy mu sie uda zobaczymy ....:-)

Wy to juz chyba od siebie niezle odpoczeliscie przez ta separacje:tak:teraz bardziej sie kochacie:-)
Hmmm ...... mi właśnie przyszedł sweterek z allegro, w płszcze nie wejdę, bo ja przed ciążą byłam naprawdę chuuuuuda :/ nie będę dokupować dodatkowej ciążowej garderoby bo niby po co jak do końca 3 mc ?:) jakoś przeczłapie, pozycze od mamy ew. od męża :D

Ikona dawnego kina :/ no szkoda ......

No niestety, zarabiaja na tych gumkach :/ ja za swoje dałam tyle samo a za drugie 180 :/

Od początku ciązy na toxo miałam już robione badania 4 x :/

Gratuluje dużego synka! Rośnie jak na drożdzach :)

ahahahahhaha :-D

Mi się bardzo podoba ,miałam ją własnie licytować, ale kupiłam w końcu sweter ten: ESTYL_SELIN_NAJPIEKNIEJSZY SWETEREK CIĄZOWY_MAMO (731617935) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny:tak:a jaki kolor?

Ja tez mam problem z określaniem temp. ręką, bo moje dłonie są wiecznie zimne! a wszyscy mi mówią, że to strata kasy ;/

Becik przypiąc pasami można, ale bez dziecka w środku:-D Może to jest kompromis - na jednym miejscu przypięty becik, a na drugim fotelik z maleństwem :-D Sorry, jaja sobie robię, ale pomysł mnie ubawił do łez...

Choć sprawa teściowych, a w moim przypadku również mojej mamy jest sprawa poważną. Tysiące dobrych rad pewno juz każda z was dostaje, a co będzie potem, wole nie mysleć.
Zwłaszcza po dyskusji typu:
Ja: Wiesz, od czasów jak mnie rodziłaś wiele się zmieniło.
Mama: Taaaak, bo ja juz taka stara i głupia jestem!

Ręce mi opadły i całą siła spokoju nie wiadomo skąd wziętego jakos jej wytłumaczyłam o co chodzi. No, ale jak tu dyskutować, skoro i tak ona wszystko wie najlepiej.

Wczoraj wpadłam na pomysł, ze następnym razem będę nieco złośliwa i poproszę, żeby mi pokaząła jak się wiąże chustę (wiem, że nie wie). Ja już się naumiałam, wynalazek podoba mi się bardzo, aczkolwiek "upchnięcie" maleństwa w tą uprząż na razie napełnia mnie paraliżem ogólnym. Ale ćwiczenie czyni mistrza, więc ...

wiesz moja mama naprawde sporo wie i wiem ze bede od niej oczekiwala rad ale ona podchodzi do tego totlnie inaczej !!! po pierwsze idzie z duchem czasu i sama wyszukuje nowinki odnosnie dzieci !! i tez jak jej powiem cos, ze slyszalam ze teraz robi sie inaczej to mi ze spokojem powtarza "najpierw sie upewnij czy tak chcesz i dopiero rob" wiec de facto daje m wolna reke !!

byla ostatnio rozmowa na temat wkladania 2 tetrowek dla formowania bioderek ... i mama mowi ze obowiazkowo zwlaszcza u dziewczynek bo to bardz wazne ... a ja jej ze kolezance pediatra powiedziala zeby nie dawac jak sa dobrze uksztautowane bioderka bo mozna zaszkodzic co moja mama skwitowala "widzisz trzeba sie dopytac bo to szybko sie zmienia u lekarzy ... cos jak moda"
nie ma negowania, upierania sie i takich tam ...
czasem jest takie haslo "urodzisz to sama zobaczysz jak ci bedzie dobrze bo narazie znasz to z teorii"

a tesciowa wali pewniakami bo przeciez ona jest najwazniejsza !!!

co do termometru to ja nigdy nie umialam okreslic reka temperatury wody bo dla mnie zdla odmiany wszystko jest za cieple /sama kapie sie w prawie zimnej wodzie/ i zawsze musialam sprawdzac termometrem bo balam sie zeby nie zaziebic maluchow !! a i siostry te termometry stosowaly wiec bylo ok :) to kosztuje 5-8 zl wiec nie jest to jakis koszt powalajacy z nog !! ja wogole chce wamienke z odplywem i znalazlam taka ktora ma wbudowanyh termometr i kosztuje tylko 34 zl :)

ja to czasem sie zastanawiam czy ona ma frajde jak mnie wqrwi czy tylko sprawia takie wrazenie ... ale tk jak mowisz - moje dziecko i moze zycie i ja sobie bede je ukladac tak jak bede uwazala ze jest dobrze ... poza tym ja wiecej dzieci "wychowalam" przez moje krotkie jeszcze zycie niz ona !!! bo ona ma swoich 2 i laurke ktora miala caly czas "na odleglosc" a ja oprocz mlodszej siostry ktora w wieku 8 lat juz sama kapalam !!! mam na koncie jeszcze 4 siostrzencow z czego z dwoma bylam praktycznie non stop !! bo robilam im za nianke przez blisko pol roku !!

Myślę, że raczej ona nie robi tego specjalnie, a nawet nie zdaje sobie sprawę, że Cię denerwuje- robi to bo tak myśli, chce dla dziecka, dla Was jak najlepiej i myśli, że wszystko lepiej wie, i mogę się założyć , że dla niej to Ty jesteś uparta i robisz jej na złość :tak::tak:
A swoją drogą, jak 10 lat temu odbierałam Miśka ze szpitala to też raczej na 99 %( dokładnie nie pamiętam) wiozłam go na rękach w śpiworku, opatulonego w koc (było -20C), i to nie ze względu na temp ale na moją świadomość, miałam fotelik, ale do przewozu takich maluszków polecali gondole którą przypinało się pasami i w gondoli były pasy, którymi przypinało się dziecko - nie posiadałam czegoś takiego (były w lepszych wózkach-2tys)więc wiozłam na rękach.

reklama
Myślę, że raczej ona nie robi tego specjalnie, a nawet nie zdaje sobie sprawę, że Cię denerwuje- robi to bo tak myśli, chce dla dziecka, dla Was jak najlepiej i myśli, że wszystko lepiej wie, i mogę się założyć , że dla niej to Ty jesteś uparta i robisz jej na złość :tak::tak:
A swoją drogą, jak 10 lat temu odbierałam Miśka ze szpitala to też raczej na 99 %( dokładnie nie pamiętam) wiozłam go na rękach w śpiworku, opatulonego w koc (było -20C), i to nie ze względu na temp ale na moją świadomość, miałam fotelik, ale do przewozu takich maluszków polecali gondole którą przypinało się pasami i w gondoli były pasy, którymi przypinało się dziecko - nie posiadałam czegoś takiego (były w lepszych wózkach-2tys)więc wiozłam na rękach.

wczoraj przyjechala na chwile moja siostra i tesciowa do niej z pytaniem "jak ona wiozla dzieci ze szpitala" no i magda mowi ze wiozla na rekach /9 i 6 lat/ bo dla julki fotelik dostala dopiero jak mala miala miesiac a dla stach szfagier zapomnial zabrac ! no i tesciowa ze "widzisz nawet twoja siostra w foteliku nie wiozla" na co ja ze stoickim spokojem "tak ale ona wiozla dziecko 3 km a nie 30 !!!! poza tym to JEJ DZIECI I JEJ DECYZJA i ja tez bede sama decydowac :)" a siostra ze stoickim spokojem "kup taki fotelik zebys mogla przewozic noworodka i sprawa prosta" a tesciowa na to z wrzaskiem "ale to dzieciatko bedzie mialo dopiero 4 dni!!" I CO Z TEGO !!!!

Do góry