Ja wyjmuje soczewki nawet jak spie w ciagu dnia, bo jak wstane i chce wyjac to one tak jak by sie przyssaly do oka i w ogole strasznie ciezko je wyjac i trzeba ostro paluchem po oku szorowacNie miałam okazji się jeszcze pochwalić, ale mam soczewki) Boziu, długie to badanie było I jeszcze pan, super przystojny doktorek, uczył mnie zdejmowania i zakładania soczewek Nawet nie tak źle Przyjęły się póki co. Nic nie drapie, nie piecze. A wzrok jak nowy;D Super!! Najlepsze jest to, że doktorek zaleca by nie spać w nich a panie w rejestracji czy jak to nazwać (co zapisują i kasują za wizytę) mówiły stanowczo, że można, że przez miech można w nich chodzić i spać. Zgłupiałam. Ale kupię sobie płyn i zamierzam na noc ściągać. W końcu w nocy na co mi soczewki;>
reklama
Ja sama po sobie wiem,że farbowanie w ciąży to wielka niewiadoma:-)
mi dla przykładu spłukała się farba
23marta-a ja się zastanawiałam dlaczego od tygodnia boli mnie brzuch i tak sobie wczoraj pomyślałam o nerkach a dzisiaj mam potwierdzenie
Georgina-faceci są różni, może Twój chce z Tobą rodzić i nic nie jest mu straszne ale mój dla przykładu prawie wymiotuje na widok krwi i robi mu się słabo-to zależy od człowieka.
Jak kiedyś poszedł krew oddawać to zemdlał
23marta-a ja się zastanawiałam dlaczego od tygodnia boli mnie brzuch i tak sobie wczoraj pomyślałam o nerkach a dzisiaj mam potwierdzenie
Georgina-faceci są różni, może Twój chce z Tobą rodzić i nic nie jest mu straszne ale mój dla przykładu prawie wymiotuje na widok krwi i robi mu się słabo-to zależy od człowieka.
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Ja sama po sobie wiem,że farbowanie w ciąży to wielka niewiadoma:-)
natalka najwazniejsze zeby mezczyzna nie czul sie do tego zmuszany ... ja nie powiem bo mojego przekonuje ale wiem ze w gruncie rzeczy on da sobie rade i pojedzie ze mna na porodowke ... ale on sam musi byc przekonany do tego !! i dlatego np jezdzi ze mna na wizyty, razem rozmawiamy z lekarzem, pytamy o rozne rzeczy ... mam nadzieje ze teraz w piatek uda mu sie przyjechac bo juz 2 razy nie byl ... bo gin zaczol przyjmowac wczesniej i mariusz nie zdazyl dojechac
natalka najwazniejsze zeby mezczyzna nie czul sie do tego zmuszany ... ja nie powiem bo mojego przekonuje ale wiem ze w gruncie rzeczy on da sobie rade i pojedzie ze mna na porodowke ... ale on sam musi byc przekonany do tego !! i dlatego np jezdzi ze mna na wizyty, razem rozmawiamy z lekarzem, pytamy o rozne rzeczy ... mam nadzieje ze teraz w piatek uda mu sie przyjechac bo juz 2 razy nie byl ... bo gin zaczol przyjmowac wczesniej i mariusz nie zdazyl dojechac
my też w miarę możliwości chodzimy razem i ja wiem,że zmuszać męża do niczego nie będę bo On nie czuje się na siłach
Widzę, że stosujesz metodę małych kroczków
Ja powiem szczerze, że jeszcze z Bartoszem na ten temat nie rozmawiałam, i pomimo tego wszystkiego co wcześniej napisałam i tak i tak będzie ze mną podczas porodu. ;-);-) Dla mnie to oczywiste, dla niego też będzie musiało być ;-);-). Wogóle przy drugim dziecku jest całkiem inaczej- nie ma czasu już tak celebrować ciąży jak przy pierwszym dziecku.
Chérie
Mama Danielka
my też w miarę możliwości chodzimy razem i ja wiem,że zmuszać męża do niczego nie będę bo On nie czuje się na siłach
z moim podobnie, on by bardzo chciał, ale też mdleje na widok krwi itp. i może dlatego ja nie chcę porodu rodzinnego...?
z moim podobnie, on by bardzo chciał, ale też mdleje na widok krwi itp. i może dlatego ja nie chcę porodu rodzinnego...?
w pewnym momencie nie wiedziałabym czy mam się martwić o dziecko, poród, siebie czy o męża
o nie
wysłałam mojemu m. zdjęcie które wstawiłam na bb mmsem a on do mnie-to jest serduszko????
a co innego jak nie serduszko!!
jaki on jest ciemny!!
Mi nogi na całe szczęście nie puchną w przeciwieństwie do poprzedniej ciąży, w poprzedniej za to tylko raz miałam zgagę- wydawało mi się, że nie wytrzymam jej - trwałam tylko z pół godzinki i z perspektywy czasu mogę nazwać ją zgagunią, teraz od 2 tygodni mam straaaaaaszne zgagi i teraz dopiero się męczę, już szlag mnie trafia, biorę rennie- na chwilkę pomaga - ale strasznie mi nie smakuje , czy macie jakiś lepszy sposób???? Nigdy poza ciążą nie miałam zgagi
jak lubisz mleczko to polecam zwlaszcza takie w pokojowej temp. i naczczo mi pomogło tez sie nassałam tego reni i bez wielkiego efektu mleczko jest zasadowe i zobojetnia kwasiory w zoładku
ja za mocno nie byłam do tego przekonana bo przed ciaza strasznie nie znosiłem mleka i to jeszcze na sniadanie bllleee a teraz codzienie rano wsuwam płatki z mlekiem i czasem wieczorkieeem tez mniam i rzadko mnie zgagulec dopada
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
to nic prostszego ... na ten czas jak jest krew to on wychodzi !!! ja mojego nawet przez sekunde nie bede zatrzymywala jak bedzie chcial wyjsc niech wyjdzie - bede spokojniejsza !!
reklama
ja też miałam mlekowstręt a teraz ciągle dokupuję litramijak lubisz mleczko to polecam zwlaszcza takie w pokojowej temp. i naczczo mi pomogło tez sie nassałam tego reni i bez wielkiego efektu mleczko jest zasadowe i zobojetnia kwasiory w zoładku
ja za mocno nie byłam do tego przekonana bo przed ciaza strasznie nie znosiłem mleka i to jeszcze na sniadanie bllleee a teraz codzienie rano wsuwam płatki z mlekiem i czasem wieczorkieeem tez mniam i rzadko mnie zgagulec dopada
a rennie szału nie robi
lepsze mleczko-polecam danmleko kakaowe-też pyszka