reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Mi własnie morfo- idzie w kierunku anemii, z miecha na miech coraz więcej białych a mniej czerwonych :crazy: cholera no, zawsze coś musi być źle żeby było dobrze ;)
bialych moze byc nawet 4-20 to jest noirmalne w ciazy
czerwonych dobrze jak jest wiecej niz 3,5
hematokryt 32-35%
hemoglobin a zreby byla wyzsza niz 11

Musze odpisywac po jednym poscie bo mi sie komp przegrzewa i wylacza co troche i jak duzo napisze to mi sie kasuje i mnie szlag trafia

reklama
a powiedzcie mi jak wyglada kwestia jedzenia w czasie porodu ... bo przeciez te dwie pierwsze fazy moga dlugo trwac a ja np jak sie denerwuje to najczesciej jestem glodna !! czy mozna cos w trakcie jesc ?? i czy daja w szpitalu czy trzeba cos ze soba zabrac ?? no bo skoro i maz bedzie dlugo ze mna to tez by cos musial przegryzc !!

ja jestem jak najbardziej za lewatywą i wcale się jej nie boję :-D a jaki komfort po :tak: muszę się zorientować jak to jest w moim szpitalu.
ja nie wiem czy w moim szpitalu lewatywe robia rutynowo ale chyba czula bym sie bardziej komfortowo wiedzac ze jestem czysta !!
ja tez wolala bym miec, ale to pewnie srednio przyjemne...

No właśnie nie wiem. :-( Czy wogóle ciężarówka może się zarejestrować? Próbowałam dzwonić ale nikt tam nie odbiera. A na siłach się średnio czuje żeby jechać. A Mojego nie ma do końca września, nie licząc wyjazdu nad morze (ale wtedy i tak nic nie załatwimy). Miałam czuja że coś się wydarzy.

A dlaczego nie????? Każdej osobie która nie pracuje , albo pracowała bez opłacania składek- przysługuje prawo do zarejestrowania się w Urzędzie Pracy, uzyskasz status bezrobotnej bez prawa do zasiłku ale będziesz ubezpieczona i SPOKOJNA. Idź jutro do Urzędu .Pracy i nie daj się spławić. Należy Ci się jak psu buda !!!!!!!!!

ja skończe 24 lata w październiku więc jestem tu pewnie jednym z "wypierdków" forumowych nie? ;-)
ale z doświadczeniem już :cool2: ponad 3lata małżeństwa i prawie 3 letnie dziecko ;-) zawsze to coś nie?
a010.gif
a010.gif
ha ja 10 grudnia bede miala 23 :p

witam sie jak dla mnie z rana bo do 4.00 nie moglam spac i jak wkoncu mi sie udalo zasnac to spalam prawie do 12:szok::szok::szok: juz myslałam ze bede wyc do ksiezyca:-(

Ostatnia edycja:
"Najnowszy przywilej, który przysługuje przyszłej matce, to prawo do bezpłatnej opieki lekarskiej podczas ciąży i porodu, niezależnie od tego, czy jest ona ubezpieczona, czy nie. Nikt nie może domagać się od kobiety, która spodziewa się dziecka, żadnych dokumentów, które mają poświadczyć jej prawo do opieki lekarskiej. "

cyt z tego art na onecie !!!!
:wściekła/y:
pomocy ja mam kasperskiego a ten syf sie ciagle wywala

23marta Ty tu w ogóle nowinki medyczne pisz, bo raczej będziesz najbardziej zorientowana :-)
jak cos wiem to pisze, ale nie chce nikogo wprowadzac w blad ;) ale akurat od padziernika bede miala o tym zajecia to ciekawe co oni powiedza na temat tcyh szczepionek

Dagmar ciesze sie ze maz wrócil, a co do tego fibrynogenu to tak jak Ci pisalam, znalazlam niesttey tylko tyle ze w ciazy fibrynogen fizjologicznie wzrasta o 10-30% wartosci poczatkowej.... z prelekcji z zajec to mam, i tak z ciekawosci patrzylam w necie ze laski w ciazy tez mialy takie wartosci jak Ty ale nie musialy brac heparyny... ale hematolog napewno wie najlepiej w koncu to specjalista.

reklama
Mea ja urodziłam o 16-stej, od rana mi mówiły, że pewnie tego dnia urodzę i niestety nie pozwalały nic jeść. A mnie tak strasznie ssało :-( Ale to pewnie też zależy od położnych

Do góry