reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Hej Laski pare dni mnie nie bylo, zobaczymy czy uda mi sie ponadrabiac...
My jestesmy happy bo w czwartek dostalisy klucze do noweego mieszkania, zamowilismy juz okna i meble do kuchni, teraz moj B z moim tatusiem bierze sie za zrywanie tapet i kucie starych oblesnych plytek... Pote gladzie, malowanie i podlogi... Ale tam jest duzo pracy. Okna beda dopiero ok 28ego, a kuchnia jeszcze pozniej bo na poczatku pazdziernika, ale juz sie nie moge doczekac, bedzie czerwien (szafki na górze) , cieny braz (szafki na dole) i biały (blaty i plytki)

W srode bylam u gina, 10 kg na plusie, dzieciaczki rosna dobrze, wyniki, cisnienie wszysytko okej. Tylko boli mnie ostatnio zoladek, mam zgage i jeszcze jak mnie te ceinkie konczyny kopia po zoladku to jest masakra....

Zostaly nam jeszcze nie cale 3 tyg wakacji i sie znowu zacznie zapierdziel...
A i rozsmieszyla nas reakcja naszej grupy jak mnie teraz zobaczyli po raz pierwszy z brzuszkiem, udawali ze w ogole nie widza haha, ale jeden kolego to malo sie nie zakrztusił, no wiec nikt nawet nic sie nie zapytal, chopc by wypadalo raczej tak mi sie wydaje, a jak odeszlismy to nam dupy objechali na pewno, generalnie mmy to gdzies ;) smiac nam sie chce z tych ludzi, ale nie wyobrazacie sobie co sie dzieje na tych studiach juz tak od 3 roku, wyscig szczurow i kazdy zyczy ci jak najgorzej, jeszcze jak nam z nauka idzie calkiem dobrze eh

Dziewczyny, czy ktoraś ma taką akcje że nie ma ubezpiecznia? Ja się dowiedziałam pare dni temu że nie mam - niezła kicha. Miałam odprowadzany podatek a do zusu nic. I teraz mam zagłostke co robić. Odkręcić się tego nie da - już sprawdziłam. Niby w szpitalu nie mogą mnie odprawić ale nie wiem jak to jest w praktyce.
a to nie jest tak ze jak nie masz ubezpieczenie to musisz zaplacic za porod? bo wiem ze jak jak bylam w szpitalu to mi kazali dowiezc ubezpieczenie, bo jak nie to mowili ze wystawiaja rachunek? :/

reklama
Wg linka, który wkleiłam dziś rano czy z ubezpieczeniem czy bez należy się ciężarnej bezpłatna opieka. Myślę, że to dużo łatwiej wyegzekwować niż darmowy poród rodzinny, który też nam się należy.
Maggie_f mnie również się wydaje, że mimo to nic straconego, bo mąż może Cię zgłosić w pracy, wyrobić książeczkę rodzinną, oczywiście płacić coś dodatkowo i jesteś poprzez jego firmę ubezpieczona. Ja zdaje się tak miałam w pierwszej ciąży. Gdy dostałam pracę wykreślił mnie od siebie, bo moja firma już opłacała składki.

Dziewczyny jak się pozbyć tego wirusa, którego kliknęłam pod czyimś postem?
Małżonek z tym walczy, mówi, że nie może przeskanować bo komp się ciągle wiesza. No i oczywiście nerwy i moja wina. Atmosfera w domu napięta.

Dziewczyny jak się pozbyć tego wirusa, którego kliknęłam pod czyimś postem?
Małżonek z tym walczy, mówi, że nie może przeskanować bo komp się ciągle wiesza. No i oczywiście nerwy i moja wina. Atmosfera w domu napięta.

tutaj desmont miała taki sam problem, jej popytaj jak sobie z tym cholerstwem poradziła :tak:

skoro już jesteśmy przy porodach, powiedzcie mi, czy przed porodem lewatywa jest obowiązkowa?
to chyba zależy od szpitala, ale powiem ci że lewatywa nie boli ani nie jest to jakoś bardzo nieprzyjemne.. babka ci wciśnie taką strzykawką płyn do "pupy" i po prostu po paru minutach pójdziesz zrobić kupe ;-) i tyle :-)

reklama
Do góry