reklama
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Wygoncie mnie juz z tego forum, bo od kiedy zjadalam sniadanie to siedze i siedze...
No niestety lekow p/wirusowych to w ciazy niet. Podobno drzewo herbaciane ma wlasciwosci p/wirusowe ale ja do sklepu to dopiero w sobote pojade.
Mnie tam Asia sie podoba, ale mamy w rodzine w sumie, no nie wiem.
Joanno, ty nie pisz, ze czujesz sie jak slonica, bo Skarbie za pare miesiecy bedziesz sie musiala czuc jak pletwal blekitny albo dinozaur;-)
Dzieki za info w sprawie plci, pewnie dowiem sie juz spowrotem tutaj jak wroce w tym 20 tyg.
Laski ja uciekam, bo chcialam jeszcze przed praca zupe zrobic.
Martuska Dzieki Bogu ze z dzidziusiem wszystko ok ! Pewnie niezlego stresa przezylas! Co do imienia Joanna hahahah ,wiesz mi przez 27 lat zycia tez juz sie opatrzylo to imie . Co do opryszczki ja to dziadostwo wyleczylam jeszcze przed ciaza ,ja i moj synek ,caly czas mielismy to jedno schodzilo drugie wychodzilo ehhhh ,zaleczylam to heviranem ( synek tez wybral ) i odpukac przeszlo.Tylko ze raczej tego nie mozna brac w ciazy . Choc tydzien temu ,wylazlo bardzo male ,pewnie dlatego ze w ciazy organizm jest bardziej oslabiony.Mam nadzieje ze wiecej tego juz nie bede miala .
Co do wagi dziewczyny ,ja jak narazie kilogram na plusie !!! Ale czuje sie caly czas pelna ,ciezka ....a waze 51 kg ( 1 na plusie ahhah ) przy wzroscie 164 cm.Moze dlatego ze zawsze bylam mala i drobna ! teraz z tym jednym kg czuje sie jak slonica doslownie.A jak sie szybko mecze uuuuuu !!!
27 wizyta cholera jak ten cholerny czas sie dluzy z wizyty do wizyty ehhhhh !
No niestety lekow p/wirusowych to w ciazy niet. Podobno drzewo herbaciane ma wlasciwosci p/wirusowe ale ja do sklepu to dopiero w sobote pojade.
Mnie tam Asia sie podoba, ale mamy w rodzine w sumie, no nie wiem.
Joanno, ty nie pisz, ze czujesz sie jak slonica, bo Skarbie za pare miesiecy bedziesz sie musiala czuc jak pletwal blekitny albo dinozaur;-)
Natalka powiadasz? Zobaczymy, troche tych Natalek juz bylo i w rodzinie kuzynka ma Natalke ale kto wie kto wie;-):-)Cześć Dziewczyny. Jestem w 12 tc. i narazie odpukac nie mam takich problemow jak np. Matruska. Życzę Ci Słonko jak najwięcej zdrówka no i oczywiście aby Dzidzia była zdrowa. Co do okresleni płci w PL to najczęściej są to okolice 20 tc. Jeśli oczywiście Dzidzia będzie na tyle łaskawa,żeby się dobrze obrócić.
Martuska- nie tylko Ty masz problem z imieniem dla Maleństwa.
U mnie na początku miał być Cyprian i Anastazja. A teraz skłaniam się ku Zuzannie i Miłoszkowi.
Jeśli masz termin na 1.12 to jeśli będzie dziewczynka daj jej na imię Natalka. Będzie miała urodziny i imieniny w jednym dniu (no i będzie moją imienniczką)
Pozdrawiam Cię serdecznie
Dzieki za info w sprawie plci, pewnie dowiem sie juz spowrotem tutaj jak wroce w tym 20 tyg.
Laski ja uciekam, bo chcialam jeszcze przed praca zupe zrobic.
To daj Julita. Moja siostra ma tak na imię i ma bardzo mało imienniczek. Ostatnio bardzo modne są krótkie imiona typu: Maja. Nel (nie myslić z Neli). Ja tam chyab zostane przy Zuzi bo z pewnością nie dam dziecku na imię Danuta (jak mama) albo Maria (jak teściowa).
kulaszusza
Fanka BB :)
Witam... ja wlasciwie juz na wylocie. Dzis moj ostatni dzien przed urlopem, a po nim pewnie wszystko sie zmieni, bo mam zamiar oswiecic towarzystwo, ze bedzie pierwsza firmowa Dzidzia Trudno mi wyobrazic sobie ich reakcje, ale nie czas zeby o tym myslec. Przed nami 1770 km do pokonania, spotkania z Rodzinka, morze, plaza, gofry.... :-):-)
Kobietki prosze, jesli podajecie tu swoja wage to podajcie tez wzrost... bo jak czytam o 50 kg to kompleksow strasznych sie nabawiam... a to przeciez wszystko zalezy od wzrostu Mi tez jeszcze nic nie przybylo... ale pewnie za dwa tygodnie wroce tu do Was wieksza.... Mam 175 cm wzrostu i 62 kg zywej masy Przytylo mi sie przed samym zajsciem w ciaze i tak sobie mysle ze chyba to pomoglo ( wczesniej mialam znacznie za male BMI ). U mnie brzuszka jeszcze nie widac, tyko talia jakby mniej wcieta...
Odezwe sie do Was po powrocie...czyli w czerwcu. Pewnie pierwsze 3 dni zajmie mi nadrobienie tego co tu naskrobalyscie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze Fasoleczki
Kobietki prosze, jesli podajecie tu swoja wage to podajcie tez wzrost... bo jak czytam o 50 kg to kompleksow strasznych sie nabawiam... a to przeciez wszystko zalezy od wzrostu Mi tez jeszcze nic nie przybylo... ale pewnie za dwa tygodnie wroce tu do Was wieksza.... Mam 175 cm wzrostu i 62 kg zywej masy Przytylo mi sie przed samym zajsciem w ciaze i tak sobie mysle ze chyba to pomoglo ( wczesniej mialam znacznie za male BMI ). U mnie brzuszka jeszcze nie widac, tyko talia jakby mniej wcieta...
Odezwe sie do Was po powrocie...czyli w czerwcu. Pewnie pierwsze 3 dni zajmie mi nadrobienie tego co tu naskrobalyscie.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze Fasoleczki
G
Georgina
Gość
Hej Kochane!! Byłam wczoraj na USG. Normalnie cudo!! Maluszek ma 16mm i wyobraźcie sobie, że termin porodu mi wyliczyła na 21 grudnia. Dziś to 8 tygodni i 3 dni Dzidzia zdrowa, ginekolog powiedziała, że mam piękną, zdrową ciążę Tak się cieszę Wkleję zaraz fotkę do albumu
Dziś mnie strasznie głowa boli( Okłady zimne sobie robię. Potem muszę suwak zmienić bo jak widać termin porodu mi się zmienił Jestem taka szczęśliwa!!
Dziś mnie strasznie głowa boli( Okłady zimne sobie robię. Potem muszę suwak zmienić bo jak widać termin porodu mi się zmienił Jestem taka szczęśliwa!!
Cześć dziewczyny
jak fajnie coraz więcej nas :-). Witam nowe Mamusie
Mam do Was pytanie ponieważ widzę, że możecie mieć trochę większe doświadczenie odemnie a wiec 20 maja zamierzam lecieć samolotem i będzie to mój pierwszy lot podczas ciąży czy ja powinnam komuś z obsługi o tym mówić - może wyda się to śmieszne ale przekonałam się już parę razy, że na Waszą pomoc można liczyć :-).
Co do imion to dla chłopca mam już od wielu lat i jest to Michał a dla dziewczynki....będzie o czym myśleć.
Ja USG mam 26 i też nie mogę się doczekać :-)
Pozdrawiam
jak fajnie coraz więcej nas :-). Witam nowe Mamusie
Mam do Was pytanie ponieważ widzę, że możecie mieć trochę większe doświadczenie odemnie a wiec 20 maja zamierzam lecieć samolotem i będzie to mój pierwszy lot podczas ciąży czy ja powinnam komuś z obsługi o tym mówić - może wyda się to śmieszne ale przekonałam się już parę razy, że na Waszą pomoc można liczyć :-).
Co do imion to dla chłopca mam już od wielu lat i jest to Michał a dla dziewczynki....będzie o czym myśleć.
Ja USG mam 26 i też nie mogę się doczekać :-)
Pozdrawiam
kulaszusza
Fanka BB :)
Georgina:-) to super wiadomosc. Ciesze sie, ze wszystko przebiega bez najmniejszych zastrzezen :-):-)
A ja wlasnie jestem w szoku! Wlasnie wyczytalam,ze moja Fasolka ma juz pewnie jakies 5-6 cm. Szok jak szybko rosna te nasze skarby. Wierzyc mi sie nie chce, ale sprawdzilam w kilku zrodlach i jak byk napisane-11 tydzien ciazy- 5-6 cm!!
A ja wlasnie jestem w szoku! Wlasnie wyczytalam,ze moja Fasolka ma juz pewnie jakies 5-6 cm. Szok jak szybko rosna te nasze skarby. Wierzyc mi sie nie chce, ale sprawdzilam w kilku zrodlach i jak byk napisane-11 tydzien ciazy- 5-6 cm!!
reklama