reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Niestety za dobry fotelik trzeba zapłacić:-( No ale na bezpieczeństwie się nie oszczędza. Już kiedys pisałam, ze proponuje dla tych często jeżdzacych autem kupić fotelik razem z bazą do samochodu. No i przed zakupem warto poczytać o fotelikach i sprawdzić jak wypadają w testach.
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

bol jest w tym ze baze do fotelikow robi tylko kilka firm a jak ja chce fotelik dopasowany do wozka to i wozek musze wtedy kupic z tej firmy ... min Gracco Chiccko czy Maxi Cosi maja wozki ktore kompletnie mi nie odpowiadaja !! no a wole pomeczyc sie z fotelikiem 0-13 bo i tak uzywa sie go najmniej miz z wozkiem ktorym mam zamiar ze 2 lata pojezdzic minimum !!!

reklama
Wiesz !!! U mnie jest to samo ,czulam od poczatku ze beda jaderka ,potwierdzone choc nie dokonca pewnie na ostatnim usg ,wiec juz sie wczulam w role i ubieram mojego Filipa ....gozej jak wyjdzie ze jaderka odpadna? Normalnie nie uwierze !!! MOje przeczucie jest tak silne ze nikt mi nie przegada.Wiem ze dasz rade ,pilnuj tylko lekow a ja wierze ze Kubusiowi sie uda !!!!

wlasnie niedawno /niecaly tydzien temu/ urodzila moja bardzo dobra kumpela ... przez cala ciaze byl pewny chlopak i jakiez bylo ich zdziwienie jak sie urodzila Martynka !!!
i to juz 2 przypadek w niedalekiej odleglosci ze chlopak na pewniaka a tu girl :) ja mam nadzieje ze pan doktor na tym 3d sie nie walnal !!

ja mialam to samo..od samego poczatku wiedzialam ze chlopak,
w 13 tygodniu pierwszy raz powiedzieli mi ze "cos dynda":-D
w 21 uslyszalam "jaja jak dzwony"
a w 24 "prawdlowe meskie genitalia"
:-)
widzialam je i chyba nie daloby sie ich z niczym pomyslic..
jednak slyszy sie historie o tym ze przez 9 miesiecy byl chlopak a urodzila sie coreczka:)
mam nadzieje ze nas to ominie;-)

Ja nigdy nie miałam tendencji do tycia. Zazwyczaj moja waga była w miejscu;) Mam może dobre spalanie?:p
Rzeczywiscie malo przytylas ,ale jak gin nic nie mowi to chyba dobrze! Wazne ze jesz tyle ile ci starcza ,pamietaj o tym ze musisz jesc wartosciowe rzeczy bo malenstwo dozo wyciaga z ciebie :)

Jezeli chodzi o dobre spalanie ahhaha ,hymmm no ja tez takie mialam mam 27 lat a najwiecej wazylam 50 kg max ( i to w porywach) bo moja naturalna waga to ok 48-49 kg ! Teraz za to mam ponad 60 kg - juz nawet nie staje na wage bo mnie przeraza ilosc kg jaka widzeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Hymmm wiec moje spalanie sie wypaliło hahahahha

bol jest w tym ze baze do fotelikow robi tylko kilka firm a jak ja chce fotelik dopasowany do wozka to i wozek musze wtedy kupic z tej firmy ... min Gracco Chiccko czy Maxi Cosi maja wozki ktore kompletnie mi nie odpowiadaja !! no a wole pomeczyc sie z fotelikiem 0-13 bo i tak uzywa sie go najmniej miz z wozkiem ktorym mam zamiar ze 2 lata pojezdzic minimum !!!
To fakt ale ja odpuściłam sobie dobieranie fotelika do wózka, z Antosiem tak miałam i szczerze mówiąc skorzystałam z tego raz. Idąc na zakupy fotelik zawsez do wózka sklepowego wsadzałam i tak mi było najwygodniej. A teraz jak bede dwójkę maluchów wozić,a jeżdze dużo, wiem, ze baza mi sie przyda bo szlag mnie kiedys trafial przy zapinaniu tego fotelika do 13 kg:tak:

Ostatnia edycja:
Rzeczywiscie malo przytylas ,ale jak gin nic nie mowi to chyba dobrze! Wazne ze jesz tyle ile ci starcza ,pamietaj o tym ze musisz jesc wartosciowe rzeczy bo malenstwo dozo wyciaga z ciebie :)

Jezeli chodzi o dobre spalanie ahhaha ,hymmm no ja tez takie mialam mam 27 lat a najwiecej wazylam 50 kg max ( i to w porywach) bo moja naturalna waga to ok 48-49 kg ! Teraz za to mam ponad 60 kg - juz nawet nie staje na wage bo mnie przeraza ilosc kg jaka widzeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Hymmm wiec moje spalanie sie wypaliło hahahahha
Ja najwięcej ważyłam 50kg, ale to dawno było. Tak to w granicach 48;-)
Jem wartościowe rzeczy, białko, wapno, rybki, warzywka, owoce choć teraz to już mam manię na pkt cukru i je ograniczę. Mięso zaczęłam jeść, w I trym mnie od mięsa odrzucało.

Co do kg i mi sie przytyło, no ale od razu tryb życia zmieniłam, bo musiałam zrezygnowac z aerobiku, do tej pory dużo ćwiczyłam, a teraz nie moge i całę moje ciało takie jakies wiotkie sie zrobiło:-(, poza tym hormony działają na mnie:tak: pozytywnie, w sensie apetytu.

reklama
Cherie no to ładnie Wam panienka rośnie i łożysko się "naprawiło". A jak się dzisiaj czujesz? Ja po odstawieniu duphastonu nie miałam żadnych dolegliwości.

a dzięki, dzięki. dziś już dobrze, wymioty się skończyły wieczorem, dziś mnie tylko brzuch pobolewa ale nie chcę brać już duphastonu i mam nadzieję, że samo przejdzie.

Do góry