reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Czytałam parę dni temu, że ktoś tu jeszcze ma 2kg na plusie?? Może to nie jest za dużo, ale od ostatniej wizyty to jest 80dag więcej:p Jem normalnie, nie będę specjalnie w siebie wpychała by więcej ważyć;/ Najważniejsze by Mała dobrze ważyła.
racja, mam kolezanke ktora na poczatku ciazy schudla 7 kg a do konca nadrobila tylko te 7 wiec nic nie przytyla a dzidzius jest zdrow jak ryba..
wszystko zalezy od organizmu;-)
ale jakby ktos chcial ja pare kg moge oddac w dobre rece;-)

reklama
Asiula, zaraziłaś mnie leniem... nie wiem czy sie zbiorę wreszcie do wyjścia. póki co kończę kawusię. i odkryłam nowy sposób na zgagę - rzucie kardamonu :laugh2:
Ajjj tam odrazu ja zaraziałam :rolleyes2::-D:-D
Ale wiecie co ja wyszłam po małego do szkoły ,ale przeszlam pare krokow i co ? zmeczylam sie ,stwierdzialam ze jest za goraco i nie chce mi sie isc buszowac ahahhaha tak wiec zaszlam do tesciow posiedzialam ,pozarlam winogrona z krzaka i odebralam malego.Teraz zjedlismy barszczyk i odganiam od siebie mysli ze musze leczo nastawic.:sorry:LEN!

No nareszcie nadrobiłam:)
dagmar cieszę się, że mąż się opamiętał.Trzymam kciuki, żeby już się dobrze wsio układało i w małżeństwie i z Twoim zdrowiem.
Cherie no to ładnie Wam panienka rośnie i łożysko się "naprawiło". A jak się dzisiaj czujesz? Ja po odstawieniu duphastonu nie miałam żadnych dolegliwości.
maggie ja też z września tylko z 12go:)
karolak no to super wiadomości, te Twoje chłopaki to już całkiem pokaźne:)
AnOoLa bardzo mi się podoba ta komoda. Powodzenia na egzaminie!
Reve witaj ponownie. Gratuluję synka i trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze!
kopciuszku wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Życzę Wam kolejnych szczęśliwych wspólnych lat!
Georgina na pewno dieta pomoże na ten podwyższony cukier. Co do tycia to widać po prostu taka Twoja uroda, najważniejsze że Martynka ładnie rośnie.
Co do naszych piłkarzy to porażka totalna. Mój Sławek nie wytrzymał i przestał oglądać. Dobrze, że siatkarze wygrali,choć potrafią zbudować napięcie:)
Któraś z Was martwiła się, że jej Maleństwo nisko kopie. Moje czasami czuję tuż nad wzgórkiem łonowym. Jak mnie wczoraj kopnęło chyba w szyjkę to aż podskoczyłam, a mama chyba myślała, że zaczynam rodzić:) Najwyżej czuję Maleństwo tak parę centymetrów nad pępkiem, na szczęście żeber i żołądka jeszcze nie odkryło:)

Ano My skazańczyni jądrowe- ale mnie osobiście mega dobrze z tym i gdyby miała miejsce pomyłka, to musieliby mnie siłą przekonywać, bym córcię przytargała do domu hehehhe
Dzięki za słowa otuchy- niestety masz rację padaczka jest cholernie paskudna tymbardziej,ze mam niekontrolowane napady i mogę upaść na brzuch, tak jak to było w dniu poprzedniego porodu. Ale spoko damy rade! I wolę brac te leki, choc niosą za sobą dużo złego łącznie z padaczka farmakologiczną u noworodków, to wierzę, że nas to ominie- mnie i Kubula.
Tymczasem biedaczko trzymam kciukasy, by te przygotowania do komuni mijały szybko i bezproblemowo, oraz byś nie musiała smarować wielu kopert, jak to się mojej siorce zdażyło w zeszłym roku wrrr

Dzięęęęki Kopciuszkowa! I wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicowego zamążpójścia :-) Ja świętuje też we wrześniu, ale 27go i to już 6 raz o zgrozo:szok:
Wiesz !!! U mnie jest to samo ,czulam od poczatku ze beda jaderka ,potwierdzone choc nie dokonca pewnie na ostatnim usg ,wiec juz sie wczulam w role i ubieram mojego Filipa ....gozej jak wyjdzie ze jaderka odpadna? Normalnie nie uwierze !!! MOje przeczucie jest tak silne ze nikt mi nie przegada.Wiem ze dasz rade ,pilnuj tylko lekow a ja wierze ze Kubusiowi sie uda !!!!

czy ktoras z was rozgladala sie juz za fotelikiem do auta?
czemu one sa takie drogie.:wściekła/y:??
kupuje jedna wieksza rzecz na miesiac zeby nie zwalilo sie naraz...
chcialam kupic maxi cosi bo wpial by mi sie do wozka..
ale kurka wodna nowy 600zl...
a uwaga uwaga uzywany srdnio 400...
najbardziej rozbroila mnie aukacja gdzie uzywany fotelik z baza ktos wylicytowal za 900zl...drozej niz nowy...
ehhh nawet nasz duzy z auta bylby tanszy....;-)

Niestety za dobry fotelik trzeba zapłacić:-( No ale na bezpieczeństwie się nie oszczędza. Już kiedys pisałam, ze proponuje dla tych często jeżdzacych autem kupić fotelik razem z bazą do samochodu. No i przed zakupem warto poczytać o fotelikach i sprawdzić jak wypadają w testach.
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Wiesz !!! U mnie jest to samo ,czulam od poczatku ze beda jaderka ,potwierdzone choc nie dokonca pewnie na ostatnim usg ,wiec juz sie wczulam w role i ubieram mojego Filipa ....gozej jak wyjdzie ze jaderka odpadna? Normalnie nie uwierze !!! MOje przeczucie jest tak silne ze nikt mi nie przegada.Wiem ze dasz rade ,pilnuj tylko lekow a ja wierze ze Kubusiowi sie uda !!!!

Ej nie strasz:-D Mi tez przez myśl pzrechodzi ze może jąderek nie bedzie, a ja wszystkie ciuszki typowo chłopięce kupuję:-D Ale 20-tego znowu wizyta i usg więc bedzie potwierdzenie:-)

Czytałam parę dni temu, że ktoś tu jeszcze ma 2kg na plusie?? Może to nie jest za dużo, ale od ostatniej wizyty to jest 80dag więcej:p Jem normalnie, nie będę specjalnie w siebie wpychała by więcej ważyć;/ Najważniejsze by Mała dobrze ważyła.

no to oczywiste !! tylko lepiej dla ciebie bedzie mniej do zrzucania po ciazy !!
ostatnio podpytlam moja mame jak miala z waga w ciazy i powiedziala ze przy pierwszej - Gosi zaczela tyc w 7 miesiacu i do konca ciazy przytyla 7 kg a po urodzeniu byla na -4 kg !! a chuda byla wtedy przeokropnie bo wazyla po urodzeniu 48 kg !! przy 165 cm wzrostu a gosia wazyla tylko 2700, przy drugiej - Magdzie przytyla w ciazy 18 kg a magda wazyla 3300 i po urodzeniu byla na +1 /juz wtedy wazyla troche wiecej/ potem przy mnie przytyla 22 kg ale ja wazylam 5600 a przy najmlodszej przytyla 25 ale niestety juz wtedy duzo jej zostalo z tych kilogramow /zaznacze ze miala 43 lata jak sie mloda urodzila/

tak wiec z tym naprawde roznie bywa

reklama
Do góry