reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

hehehe powiem tak- jak się zacznie poród i prawdziwe bóle będzie już Wam wszystko jedno, byleby sie to szybciej skończyło;-)
to na pewno ;p
tylko że wiesz... zazwyczaj to i tak poród przyjmuje ten, który ma akurat dyżur :eek:
ale powiem brzydko, że bez znajomości się nic nie załatwi. jak ich nigdy nie wykorzystuję, tak w tym przypadku wykorzystam w 100% :laugh2:
skubana ;p
ja wiem że mój lekarz może przyjechać na żądanie.. ;)
skłonna jestem nawet mu zapłacić byle tylko był przy mnie ;p

reklama
Ja już wolę nie gdybać czy mój Arek będzie przy porodzie bo do Hani nie zdążył i akurat jak mnie szyli to dodzwoniłam się do niego:-):-):-)
Ale bardzo bym chciała żeby był tylko nie przy samym rodzeniu!!! Bo wtedy już plecków nie pomasuje... aniech poczeka za drzwiami a jak sie urodzi to go zawołają:-):-):-)
Tak ustaliliśmy:laugh2:

i takie rozwiązanie mi najbardziej odpowiada :laugh2:

zobaczymy, najwyżej go (ładnie mówiąc) wyproszę :laugh2:

Hahaha :-D:-D:-D juz słyszę te ładne słówka:-D:-D:-D

Znajoma pielegniarka opowiadała, ze co druga kobieta przy porodzie krzyczy, że już nigdy więcej w zyciu nie da męzowi, uzywając przy tym różnych ocenzurowanych słów. :-D:-D
Najlepsze jest to, że te kobiety i tak po jakimś czasie wracały na porodówkę z kolejnym dzieckiem ( oczywiście krzycząc to samo:-D).:-)

co do znieczulenia przy porodzie to słyszałam opinie od jednej położnej że podobno takie znieczulenie w pewien sposób znieczula tez dziecko i że bardzo je ogłupia przy porodzie. Ile w tym prawdy to nie wiem

hmm... 24 tydzień, kiedy zaczyna się 3 trymestr ?:p
mój gin twierdzi że od 26tyg ;-)

to na pewno ;p

skubana ;p
ja wiem że mój lekarz może przyjechać na żądanie.. ;)
skłonna jestem nawet mu zapłacić byle tylko był przy mnie ;p

to fajnie :tak: ja ze swoim już jestem prawie umówiona :-p teraz tylko muszę wybrać sobie położną, która będzie chciała mnie masować a nie ciąć :laugh2:

Znajoma pielegniarka opowiadała, ze co druga kobieta przy porodzie krzyczy, że już nigdy więcej w zyciu nie da męzowi, uzywając przy tym różnych ocenzurowanych słów. :-D:-D
Najlepsze jest to, że te kobiety i tak po jakimś czasie wracały na porodówkę z kolejnym dzieckiem ( oczywiście krzycząc to samo:-D).:-)
A ja patrze na Twój suwak i mam wrażenie że już lada chwila będziesz rodzić :D

to fajnie :tak: ja ze swoim już jestem prawie umówiona :-p teraz tylko muszę wybrać sobie położną, która będzie chciała mnie masować a nie ciąć :laugh2:
hahaha :-D:-D:-D
jezuuu jak ja wytrzymam bez seksu jak mnie natną oO
chociaż pewnie teraz tak tylko mówię a później dziecko mnie pochłonie i ani nie bede miała siły myśleć o seksie :D:-D:-D

"Kochanie, proszę Cię, wyjdź i poczekaj na zewnątrz" :laugh2:

reklama
dziewczyny (te, które rodziły naturalnie), powiedzcie mi, czy miałyście nacinane krocze? czy takie nacięcie jest koniecznie? nie lepiej pęknąć? czy mogę zabronić takiego nacięcia?
coraz bardziej mnie przeraża wizja zbliżającego się porodu :szok:

Przy pierwszym porodzie miałam nacięcie. Nie było źle, ale przy siedzeniu szwy rwały. Za drugim razem nie nacinali mnie tylko sama troszkę pękłam (śluzówka). Jakieś szwy chyba założyli (nawet nie pamiętam, bo położna nic mi potem nie ściągała), ale komfort przy siedzeniu był nieporównywalny. Nie czułam żadnych dolegliwości!

zobaczymy, najwyżej go (ładnie mówiąc) wyproszę :laugh2:

Mój wcale nie chciał być przy porodzie. Wszedł na salę o 9:15 i zadawał głupie pytania: ile to jeszcze potrwa, dlaczego się krzywię itd. O 9:20 go wywaliłam, a o 9:32 urodziłam.;-)

Do góry