reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Niektorzy lekarze sa paskudni. Przez ich ignorancje stracilismy niedawno matke.
Ja chodze na kase, ale lekarz jest ok. Co prawda musialam prosic o karte (9 tydzien) - stwierdzil ze za bardzo nie wie o co chodzi z tym becikowym, ale zalozyl bez problemu. A pierwsze USG dopiero 2 czerwca. Wydawalo mi sie, ze w moim wieku to bedzie bardziej uwaznie sledzil przebieg, ale jakos nikt sie nie martwi. Komplikacji nie ma, mdlosci sa, wiec powinno byc dobrze ;)
Jejku 2 czerwca moje malenstwo bedzie juz ssalo swoj paluszek... :-D

maarta ty wracasz do pracy, a ja właśnie dziś nie poszłam :zawstydzona/y: gardło mnie trochę boli, nerki nadal w średnim stanie, no i od wczoraj ból głowy i okazało się, że podwyższone ciśnienie. Tak się wszystko nałożyło, do tego problemy rodzinne i sporo stresu :confused: no i muszę wyprosić zwolnienie choć na tydzień ;-)

właśnie lekaże zbytnio nie pomagaja jeśli sie same nie postaramy i nie wymusimy na nich np. badań tak było ze mną podobno po pierwszym poronieniu nie robi sie żadnych badań ale ja nie odpuściłam powiedziałm zeby moja gin kazała mi zrobić co tylko sie da i tak było coprawda nic nie wyszło ale jestem spokojna przynajmniej .....oczywiście za wszystko musiałam płacić a to nie jest takie tanie bo fundusz ich nie refunduje to na co ida nasze składki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 koszmar

Beti u mnie tak samo, ale powiem Wam, że mam na tyle szczescia, ze mój gin, dobry człwoiek, jest ordynatotorem oddziału gin, więc ja mam wszystko kompleksowo:tak: i bez problemów.

Jolka Kobieto szczędzaj siły, nerwy i zdrówko!! Leżeć!!! ;-);-)

Cześć:)
Jolka na pewno będzie fajnie na wizycie:)
Madzialenka ja sobie termin wyliczyłam od ostatniej @ a miałam ją 19 marca. Robiłam też betę jak się @ spóźniał. I test normalny też:) Za 6 dni mam dopiero wizytę u ginekologa, wtedy pewnie poda mi termin wg USG, na razie mam obliczony na 27.12:) A cykle mam 26 dniowe:)
Maarta świetny pomysł z albumem:)

Co do ginekologa to nie mogę złego słowa o moim powiedzieć:)
A co do bliźniaków to ja bym wolała jedno, ale jak będzie dwójka to kochać będę tak samo mocno:D

A album na brzuszki też będzie? Czy tu będziemy wklejać?

Myśle ze wszystkie zdjęcia powinnyśmy wklejać w albumie. Reve zaproponowała, żeby zabezpieczyć watek jakimś hasłem, wiem, że można dac to na wątek zamknięty. Tylko, że sporo nas na grudniówkach jest hmmm Proponujcie jak uważacie. W sumie to dobrze, żeby nikt spoza nas zdjęc nie oglądał.

Jutka gratulacje!!!Poradzicie sobie na pewno!!Wiesz... ja idac do lekarza na pierwsza wizyte myslalam sobie, ze byc moze to blizniaki. Moje rodzenstwo to blizniaki, ich dzieci rowniez, mojej mamy rodzenstwo to kolejny przypadek itd:-D
Wiadomo, blizniaki to podwojne szczescie ale i ciut wiecej pracy,ale przeciez wychowuje sie je potem znacznie latwiej... i naprawde jest miedzy nimi wyjatkowa wiez.Gdybym miala rodzinke lub kogos bliskiego na miejscu, to bardzo bym chciala... jestesmy tu jednak sami i troszke sie balam...Jesli jednak masz tam wsparcie, to szczescie spotkalo Cie niepojete!! :tak:

Jutka ja nawet liczyłam,ze mogę mieć bliźniaki, bo u mnie w rodzinie ich masa. A ponoć dziedziczenie w 90% jest w lini męskiej, więc raczej szukajcie przypadków u Twojego małża :tak:
A ja myslalam, ze tylko bliznieta wystepujace w linii zenskiej zwiekszaja szanse... Musze o tym poczytac... bo tak wlasnie latami slyszalam od rodzinki

Dziewczynki bedzie dobrze w pracy nie jest tak zle!! Ja sie ciesze, że nie leze w domu bo bym chyba urodzila po tyg I niewiem czy to mnie jeszcze nie dopadło czy to siła woli ale jakchodze do pracy to sie trzymie ale przychodze do domu albo mam wolny dzien to widze swiat z horyzontu kanapy :-)
Dokladnie mam to samo.Mam wiec nadzieje, ze bede w stanie pracowac do samego konca... w domu bym w leb dostala;-)

Dziewczyny nowy wątek założyłam - ALBUM, żeby porzadek zrobić, proponuję, żeby tam wklejać zdjęcia naszych Fasolek:tak:
Super pomysl! Wklejamy wiec tam rowniez poprzednie fotki z USG?Fajnie by bylo miec cale historie od poczatku :tak:

Jejku 2 czerwca moje malenstwo bedzie juz ssalo swoj paluszek... :-D

Na kiedy masz termin? W ktorym tygodniu maluszek zaczyna ssac palutek? My mamy 2 czerwca rocznice slubu.

maarta ty wracasz do pracy, a ja właśnie dziś nie poszłam :zawstydzona/y: gardło mnie trochę boli, nerki nadal w średnim stanie, no i od wczoraj ból głowy i okazało się, że podwyższone ciśnienie. Tak się wszystko nałożyło, do tego problemy rodzinne i sporo stresu :confused: no i muszę wyprosić zwolnienie choć na tydzień ;-)

Mnie rozlozylo kilka dni temu... leczylam sie wszelkimi dostepnymi naturalnymi metodami, ale chyba dopiero wczoraj pomogla mi ta:
3-4 zabki czosnku- pokroic, zmiazdzyc
2 duze lyzki soku wycisnietego z cytryny (ja dalam wiecej zeby zabic zapach czosnku:tak:)
2 duze lyzki miodu
Wymieszac wszystko razem, zalac ciepla ( NIE goraca) woda- okolo 3/4 kubaska, przykryc i odstawic na kilka godzin. Syropek pic z lyzki stolowej minimum 2-3 razy dziennie. Ja dzis czuje sie znacznie lepiej- chociaz pilam to tylko wczoraj wieczorem i katar ktory wydawal sie nie do zwalczenia prawie calkowicie ustapil.

reklama
Co do hasła na wątek ALBUM to dobra sprawa, można by powysyłać przez priva hasełko i każda by miała.

Do góry