reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

grudniówki kulinarnie !!!

reklama
Dziewczyny u mnie ostatnio gościła kumpelka wegetarianka i robiła super lasagne, z twarogiem i czerwoną fasolą, była pychotkowa!! Ja za to mam zamiar zrobić w sobotę, ale swoją osobistą wariację ala burito, hehehe.
 
Aaaaa i jeszcze jedno w sprawie rosołu :-D:-D Jak ktoś lubi podroby to polecam wrzucić wraz z mięskiem garść żołądków kurczęcych czy serc też ma swój przesmaczny urok :-D:-D
 
Ja akurat nie jadam żadnych podrobów, ani watróbki, ani żołądków, ani serduszek. Ale rosołek wyszedł pyszny, nie mogłam się oprzec i już wczoraj około 23 wciągnęłam miseczkę, ładna dietka. A jeszcze wcześniej mąż nasmażył mi frytek własnej robotki, było pycha
 
Kluskawa z twoim doświadczeniem:tak: to ja licze na więcej fajnych przepisów:laugh2:

Ty to umiesz Madzienka podpuszczać :-p

No to wam napisze moją ulubiony ostatnio przepis na sałate hhmm bo nawet nie wiem jak to nazwać :-D:

Składniki:
1. Sałata lodowa
2. Rucola (może też być lolo rossa lub lolo bionda, to taki sałaty strzępiaste)
3. Pomidory, w sezonie proponuje nasze smaczne słodkie polskie, zimą pomodorki koktajlowe polecam
4. Oliwa z oliwek, jak najlepsza ale musi być extra virgin :-p:-p
5. Ocet balsamiczny
6. Orzeszki pinii
7. Parmezan lub ser parmzezanopodobny :-)

Sałate drzemy na strzępy mieszamy wraz z rucolą, dodajemy pokrojone w ćwiartki (lub mniejsze zależne od wielkości pomidora) pomidory i też mieszamy. Orzeszki pinni prażymy na patelni (delikatnie tylko by złapały lekkie przebrązowienie) sypiemy orzeszkami na wierzch mieszanki sałat i pomidora.
Nakałdamy porcję na talerz, skrapiamy do smaku oliwą i octem balsamicznym oraz trzemy na wierzch parmezan :-D:-D

O i już mi ślinka cieknie :)

ps. nie przerażajcie sie że orzeszki takie drogie nie trzeba ich wcale za dużo na raz :-)
 
reklama
Kluskawawa i dziewczynki ja do rosołu polecam dodać troszkę lubczyku.Pychotka:tak:

Myszqa wczoraj robiłam obiadek z Twojego przepisu.Był pyszny:tak: Robiłam z mozzarellą,bo feta jakoś zupełnie nie pasuje mi na ciepło i jeszcze do kurczaka...Ale jedzonko szybkie,łatwe i bardzo dobre:tak:
 
Do góry