reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

grudniówki kulinarnie !!!

agatkas ja dziś robiłam z przepisu na wiaderku z serem dr oetkera i wygląda niezle, jeszcez nie kroiłam więc nie wiem jak smakuje, ale w boze narodzenie tez taki robiłam i był pyszny !
 
reklama
a ja lubię żurek na żeberkach wędzonych, z dodatkiem chrzanu i troszkę czosnku, oczywiście obowiązkowo z kiełbasą wiejską :tak:

Oja ja też! Z chrzanem.....niam niam jak mówi moja Zuzia:)

agatkas ja dziś robiłam z przepisu na wiaderku z serem dr oetkera i wygląda niezle, jeszcez nie kroiłam więc nie wiem jak smakuje, ale w boze narodzenie tez taki robiłam i był pyszny !

:( Ja już kupiłam wiaderko z presidenta:)
Mopku pewnie nie chce Ci się przepisać:)
 
1 kg sera (całe wiaderko)
250 g masła
8 jajek
1,5 szklanki cukru pudru
4 łyzeczki cukru waniliowego
aromat cytrynowy ( ja dodałam skórke z cytryny i troche soku )
3 łyzki maki ziemniaczanej
1 łyzeczka proszku do pieczenia
rodzynki

utrzec masło, dodac twaróg,
zółtka utrzec ze szklanką cukru i cukrem waniliowym
dodac utarte zołtka do sera oraz mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia
dodac rodzynki obtoczone w mące
ubic pianę z białek na koncu dodając resztę cukru pudru,
ser delikatnie wymieszac z ubitą pianą z białek
masę wyłozyc do tortownicy 26 cm wysmarowanej masłem i oprószonej mąką
piec ok 90 min w temp 170 stopni


leń ze mnie, ale przepisałam z tego wiaderka;-), przepis prosty a bardzo ładnie wyrasta i sernik jest taki puszysty, a nie klucha,
wazne zeby po upieczeniu jak ostygnie zdjąć rant tortownicy, bo przejdzie inaczej smakiem metalu
 
1 kg sera (całe wiaderko)
250 g masła
8 jajek
1,5 szklanki cukru pudru
4 łyzeczki cukru waniliowego
aromat cytrynowy ( ja dodałam skórke z cytryny i troche soku )
3 łyzki maki ziemniaczanej
1 łyzeczka proszku do pieczenia
rodzynki

utrzec masło, dodac twaróg,
zółtka utrzec ze szklanką cukru i cukrem waniliowym
dodac utarte zołtka do sera oraz mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia
dodac rodzynki obtoczone w mące
ubic pianę z białek na koncu dodając resztę cukru pudru,
ser delikatnie wymieszac z ubitą pianą z białek
masę wyłozyc do tortownicy 26 cm wysmarowanej masłem i oprószonej mąką
piec ok 90 min w temp 170 stopni


leń ze mnie, ale przepisałam z tego wiaderka;-), przepis prosty a bardzo ładnie wyrasta i sernik jest taki puszysty, a nie klucha,
wazne zeby po upieczeniu jak ostygnie zdjąć rant tortownicy, bo przejdzie inaczej smakiem metalu


Dziekuję Ci bardzo! Jesteś wielka:)! Masz u mnie kawkę!!!!!
 
Ja upiekłam dzisiaj torta z tyloma różnymi warstwami, że chyba jeszcze nigdy takiego nie robiłam, jak będzie dobry to wkleje przepis. Jutro torcik truskawkowy z bita smietana na wierzchu, też robie pierwszy raz, mam nadzieję, że nowości mnie nie zawiodą :)
Hmm nigdy nie jadłam żurku z chrzanem.
 
Dziewczyny ja mam przepis na świetny sernik,sprawdzony,ale niestety nie zaglądałam tutaj przed świętami...Jakby jednak kiedyś któraś chciała to mówić;-)
 
Babeczki nie kupujcie " Twarogu łowickiego " w wiadereczku ( zawsze patrze zeby byl sam ser np: oetker, ale tym razem jakos szybko go złapałam i nie popatrzyłam )zawiera w sobie grudki masakra, kupiłam do masy takiej kemowo-serowej do tortu i były takie grudki drobne twarde w nim, ze zepsuło to caly efekt, a ja musiałam władowac jeszcze kokos do masy zeby uratowac sytuacje najpierw pomyslalam ze się scięla ale skosztowałam tego co w wiadereczko a tam grudy paskudne brrr, jestem tak zła i na siebie, ze nie sprwadziłam przed dodaniem i na firmę, jak mozna takie badziewie ludziom wciskać, ze ostrzegam kogo się da
 
reklama
Do góry