reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

grudniówki kulinarnie !!!

reklama
Isc do sklepu i kupić sos Dolmio :-D

A tak serio to ja robie czasami własny ale zupełnie na oko. Koncentrat 2-3 małe słoiczki do wody, czosnek i serek topiony smetankowy do zageszczenia. sol pieprz.
Do tej wersji sosu ja daje smazoną kiełbaske podwawelską. Takie niby-spagetti to jest. Ale to taki mój smak z dziecinstwa :-)

hahah, dzięki Myszqo :-D ten Domio to mi się nie bardzo przyda, bo chciałam zrobić taki żeby Bartek mógł też zjeść, a z gotowych to najbardziej lubię z Knorra.

A tak mniej więcej jaka ilość wody na tyle koncentratu?

hahah, dzięki Myszqo :-D ten Domio to mi się nie bardzo przyda, bo chciałam zrobić taki żeby Bartek mógł też zjeść, a z gotowych to najbardziej lubię z Knorra.

A tak mniej więcej jaka ilość wody na tyle koncentratu?

No to trochę zaszalałam bo dałam przepis na 4 dorosłe osoby :-)
W garnku robię na 2 litry. I wychodzi dosyć rzadki.

Jak dla Bartka to ja proponuje żebyś nalała do garnka pół szklanki wody i powoli dodawała koncetrat żeby nie wyszedł zbyt intensywny ten sos. Musisz próbować :-)

reklama
Do góry