reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

grudniówki kulinarnie !!!

Gołąbki dla Tygrysa:-p


-kapusta
-mięso mielone (ja robię z 80 dkg)
-2 paczuszki ryżu
-sól,pieprz,wegeta
-cebula
-czosnek

Kapustkę wkładasz do dużego gara i zalewasz woda.Gotujesz tak długo aż liście zaczną troszkę odchodzić.Z gotowej kapusty wykrajasz kaczan i powoli zdejmujesz liście tak żeby ich nie porwać.
Gotujesz ryż.
Do mięsa dodajesz startą na tarce dużą cebulę i rozgnieciony czosnek.Ja daję 5,6 ząbków.Pieprzysz,solisz.Dodajesz ryż i mieszasz.
Z każdego liścia odkrajasz twardy kaczan,mięso formujesz w kuleczki i zawijasz gołąbki.
Garnek wykładasz na spodzie liśćmi.Układasz ciasno gołąbki i zalewasz wywarem z kapusty tak żeby zakrywał pierwszą warstwę gołąbków.Na wierzch kładziesz liście kapusty i nastawiasz garnek na mały ogień.Woda musi się zacząć gotować i tak około godzinki tylko żeby spód się nie przypalił.
Smacznego:-)
 
reklama
Ciesze sie ze smakują.Jak dla mnie sa rewelacyjne jak ktos jest znudzony ciagle tymi samymi ciastami:-p

A ja zaraz zabieram sie za 3bita. Mial byc wczoraj ale nie mialam budyniu:-(
 
Ciesze sie ze smakują.Jak dla mnie sa rewelacyjne jak ktos jest znudzony ciagle tymi samymi ciastami:-p

A ja zaraz zabieram sie za 3bita. Mial byc wczoraj ale nie mialam budyniu:-(
i co smakował?

a mój maz zgłodniał dziś tak po basenie ze kupił grila i właśnie szaszłyki smaży, kiełbaskę i nie wiem kto to wszystko zje:-0
 
Żania ciacho pycha i przede wszystkim szybko sie robi i nie zapomni sie ze sie piecze:-p:zawstydzona/y::-p co sie czasem mi zdazało:zawstydzona/y:
 
reklama
Do góry