grydor
Aktywna w BB
- Dołączył(a)
- 6 Maj 2009
- Postów
- 75
PIERNICZKI
Właśnie wczoraj upiekłam, najlepsze jakie robiłam i jadłam, a robie co roku na BN
Przepis z "Nowej książki kucharskiej dla dzieci"
Ja zawsze robie większą ilość (podwójna porcja)
1/4 kubka miodu sztuczny lub naturalny
5 łyzek masła
1/2 kubka brązowego cukru
1 jajko
2 1/4 kubka mąki
1 łyzeczka sody
3 łyzeczki mielonego imbiru
2 łyzeczki rodzynek
mieszamy i zaganiatamy ciasto
Zeby były od razu miękkie daje miód w wiekszości sztuczny i 2 -3 łyzki naturalnego dla aromatu, masło zastepuje w 1/2 margaryną, imbir zastepuje przyprawą do piernika. Cukier moze byc zwykly. Piec 8-10 min w 180C
Właśnie wczoraj upiekłam, najlepsze jakie robiłam i jadłam, a robie co roku na BN
Przepis z "Nowej książki kucharskiej dla dzieci"
Ja zawsze robie większą ilość (podwójna porcja)
1/4 kubka miodu sztuczny lub naturalny
5 łyzek masła
1/2 kubka brązowego cukru
1 jajko
2 1/4 kubka mąki
1 łyzeczka sody
3 łyzeczki mielonego imbiru
2 łyzeczki rodzynek
mieszamy i zaganiatamy ciasto
Zeby były od razu miękkie daje miód w wiekszości sztuczny i 2 -3 łyzki naturalnego dla aromatu, masło zastepuje w 1/2 margaryną, imbir zastepuje przyprawą do piernika. Cukier moze byc zwykly. Piec 8-10 min w 180C