- Dołączył(a)
- 22 Grudzień 2017
- Postów
- 10 005
Ciasto marchewkowe
Przepis tym razem nie mój, ale jak usłyszałam składniki, to musiałam przetestować, bo z prawdziwym ciastem ma niewiele wspólnego, a w smaku naprawdę dobre i bardzo zdrowe
Skład - kilka marchewek starych na drobnej tarce (no dobra, wrzuciłam do blendera ), dwa małe jabłka starte na grubej tarce, 2-3 łyżki platkow owsianych (u mnie zmielonych), garść daktyli, rodzynki, trochę skórki pomarańczowej, odrobina proszku do pieczenia 1 jajko albo zastępnik (łyżka gorącej wody i zmielone siemię lniane)
Ja dałam płatki migdałowe, można dać orzechy, itd.
Ewentualnie jak ktoś chce bardziej słodkie to łyżka ksylitolu/cukru
Jak jest za dużo soku, to można trochę odscisnąć
Wymieszać, piec 40-50 minut, 180 stopni, na papierze, i poczekać cierpliwie z wyciąganiem aż wystygnie
Przepis tym razem nie mój, ale jak usłyszałam składniki, to musiałam przetestować, bo z prawdziwym ciastem ma niewiele wspólnego, a w smaku naprawdę dobre i bardzo zdrowe
Skład - kilka marchewek starych na drobnej tarce (no dobra, wrzuciłam do blendera ), dwa małe jabłka starte na grubej tarce, 2-3 łyżki platkow owsianych (u mnie zmielonych), garść daktyli, rodzynki, trochę skórki pomarańczowej, odrobina proszku do pieczenia 1 jajko albo zastępnik (łyżka gorącej wody i zmielone siemię lniane)
Ja dałam płatki migdałowe, można dać orzechy, itd.
Ewentualnie jak ktoś chce bardziej słodkie to łyżka ksylitolu/cukru
Jak jest za dużo soku, to można trochę odscisnąć
Wymieszać, piec 40-50 minut, 180 stopni, na papierze, i poczekać cierpliwie z wyciąganiem aż wystygnie