reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

Dziewczyny mam wynik dzisiejszej bety
Wynik betaHCG 1716,44
Czyli jest szansa że wczoraj była mniejsza i dlatego nie było nic widać na USG? Myślicie że jest taka możliwość? Sprawdzałam że podobno widać od ok 1000/1500. Więc pojawiła się ponownie nadzieja. Ja chyba zwariuję do środowej wizyty.
Najsensowniej byłoby zrobić betę po 48 godz ale w sobotę nigdzie u nas jej nie zrobię.
Wymyśliłam że zrobię jutro (po 24 godz)co prawda w innym lab ale sprawdzę czy przyrost się pojawia.
A który Ty masz tydzień?

reklama
Dziewczyny mam wynik dzisiejszej bety
Wynik betaHCG 1716,44
Czyli jest szansa że wczoraj była mniejsza i dlatego nie było nic widać na USG? Myślicie że jest taka możliwość? Sprawdzałam że podobno widać od ok 1000/1500. Więc pojawiła się ponownie nadzieja. Ja chyba zwariuję do środowej wizyty.
Najsensowniej byłoby zrobić betę po 48 godz ale w sobotę nigdzie u nas jej nie zrobię.
Wymyśliłam że zrobię jutro (po 24 godz)co prawda w innym lab ale sprawdzę czy przyrost się pojawia.
Podobno widać ale może być nie widać, przyrost najlepiej robic w tym samym laboratorium, ile jesteś dni po spodziewanej miesiączce?

Serio? Dzięki za pocieszenie! Wczoraj mnie lekarz nastraszył że nic nie widzi w macicy więc może być za wcześnie albo pozamaciczna

Luteina wychodzi
Duphaston nie
Ma zupełnie inny skład, inną substancję czynną

U nas w mieście można bez problemu zrobić w każdym punkcie, który oferuje badania prenatalne, samo USG bez biochemii. :)
W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd i już poprawiam post. Dziękuję za zwrócenie uwagi 🙂

reklama
Dziewczyny a nie macie numerów prywatnych do waszych lekarzy prowadzących? U mnie pani doktor odrazu dała komórkę do niej i mówiła że jakiekolwiek plamienie dzwonić to mi zorganizuje wizytę albo w szpitalu u niej albo prywatnie dodatkowo przyjedzie. Szokuje mnie że musicie szukać terminu do przypadkowych ginekologów.
Ja mam ☺️ od samej diagnostyki moja gin podała mi do siebie nr i teraz gdy tylko zobaczyłam 2 kreski, to od razu dzwoniłam 🙂

Do góry