reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej , dawno tu nie zaglądałam. Napiszcie mi dziewczyny, czy czasem czujecie kłucie tak jakby w pochwie?? Już sama nie wiem czy to pochwa czy ból podbrzusza promieniujacy , ale dzis jak wyszlam z pracy to trzymał mnie do momentu powrotu do domu . Ciężko było mi.się wyprostować. Miewam te kłucia od czasu do czasu . W pracy dużo siedzę (8h
Witajcie dziewczyny, ja mam termin w zasadzie na koniec listopada, a nienawidzę tego miesiąca:( na początku ucieszyłam się, bo wychodziło że grudzień. No ale cóż, zobaczymy... czy Wy też chodzicie jak na szpilkach i to każdego dnia? Ja nie wiem czy to normalne, być w ciąży i być aż tak nerwowym? Mam wiele obaw związanych z przyszłością, tą najbliższą przyszłością. Zostanę mamą po raz pierwszy. Mam często wrażenie, że jestem z tym wszystkim sama.
Ja mam obawy , ale czy z ciąża wszystko w porzadku . Pierwszą ciaze w zeszłym roku straciłam w 9 tyg więc teraz jak się coś dzieje to wariuje. Najchętniej nie wychodzilabym od lekarza . Jeśli chodzi o obawy o przyszłość to się tak nie martwię. Może zwzg na wiek I stabilizację życiową , ale w wielu poradnikach piszą ze obawy takie jak Twoje są całkowicie normalne :)))))

reklama
Hej dziewczyny, witam się z wami z moją pierwszą ciąża. Termin na 15 grudzień. Jestem po jednej stracie dwa lata temu (bliźnięta jednojajowe). Pomimo, że wszystko jest jak należy, pierwsze prenatalne i pappa prawidłowe, na każdym USG maluszek jest ruchliwy i wszystkie parametry w normie, to i tak ciągle świruje. Boję się że coś się może wydarzyć złego. Wiem że niby jest już bezpiecznie i mogę się cieszyć ciąża ale co chwila się łapie na jakichś złych myślach. Nie mogę się doczekać kiedy poczuję w końcu ruchy dziecka może będę spokojniejsza 😔
Ja tez tak wariuje , tez jestem po stracie z zeszlego roku. Ciaza to piekny czas ale tez chciałabym już trzymac zdrowego dzidziusia w rękach niż stresować się byle drgnięciem.

Hej , dawno tu nie zaglądałam. Napiszcie mi dziewczyny, czy czasem czujecie kłucie tak jakby w pochwie?? Już sama nie wiem czy to pochwa czy ból podbrzusza promieniujacy , ale dzis jak wyszlam z pracy to trzymał mnie do momentu powrotu do domu . Ciężko było mi.się wyprostować. Miewam te kłucia od czasu do czasu . W pracy dużo siedzę (8h)

Ja od kilku dni mam takie kłucia z prawej strony brzucha, wydaje mi się że to może z przemęczenia, albo młody się tak rozpycha. Wspominałam o tym wczoraj na wizycie ale lekarka nie stwierdziła nic niepokojącego. Myślę, że może warto żebyś to skonsultowała ze swoim lekarzem?

Twoje kłucie w boku to pewnie więzadła, mnie też bolało i lekarka mnie uspokoiła. No ja te kłucia mam co jakiś czas więc napewno skonsultuj to z moją lekarką do której idę za 2 tyg . Teraz Byłam w szpitalu 2 dni temu wszystko niby jest ok , no cóż może faktycznie to nic poważnego.... obyyyyy

Twoje kłucie w boku to pewnie więzadła, mnie też bolało i lekarka mnie uspokoiła. No ja te kłucia mam co jakiś czas więc napewno skonsultuj to z moją lekarką do której idę za 2 tyg . Teraz Byłam w szpitalu 2 dni temu wszystko niby jest ok , no cóż może faktycznie to nic poważnego.... obyyyyy
a do kiedy zamierzasz pracować? Ja też twardo chodzę do pracy ale ostatnio coraz gorzej mi wysiedzieć, boli mnie w plecach, strasznie mi duszno, mimo klimatyzacji. Uznałam że jeszcze 2 tygodnie i chyba czas sobie odpuścić.

Ja od kilku dni mam takie kłucia z prawej strony brzucha, wydaje mi się że to może z przemęczenia, albo młody się tak rozpycha. Wspominałam o tym wczoraj na wizycie ale lekarka nie stwierdziła nic niepokojącego. Myślę, że może warto żebyś to skonsultowała ze swoim lekarzem?

a do kiedy zamierzasz pracować? Ja też twardo chodzę do pracy ale ostatnio coraz gorzej mi wysiedzieć, boli mnie w plecach, strasznie mi duszno, mimo klimatyzacji. Uznałam że jeszcze 2 tygodnie i chyba czas sobie odpuścić.
Tak , ja też podobnie:))) jeszcze tydzień i idę na urlop , a po urlopie zacznę l4 , mnie brzuch pęcznieje od tego siedzenia , poza tym ostatnio denerwuje mnie kierownik , a przecież nie możemy się denerwować:)))

reklama
A czy są tu dziewczyny z okolic Trójmiasta?
Potrzebuje namiar na dobrego diabetologa.
Dzisiaj robiłam krzywa cukrowa, wynik na pograniczu normy i lekarz prowadzący zalecił konsultacje.
Niestety nie znam nikogo kto ma cukrzycę i mógłby polecić mi jakiego specjalistę.

Do góry