Cześć mamusie!
Przyłączam się do Was, z terminem na 27 grudnia
Liczę na to, że forum będzie dla mnie źródłem dobrych i cennych rad (widzę tu dziewczyny, które będą rodzic po raz drugi czy trzeci) - dla mnie to pierwsza ciąża i wszystko jest tak nowe i nieznane
niestety, nie mam koleżanek, które mają dzieci czy są w ciąży, więc jestem kompletnie zielona w temacie.
Na razie dzidzia rozwija się prawidłowo, jesteśmy po usg genetycznym, teście papp-a oraz badaniu NIFTY pro. Mamy pewność, że dołączy do nas dziewczynka
Też czujecie się o wiele lepiej w tym drugim trymestrze? Dla mnie, po 13 tygodniu, to przepaść - skończyło się wieczne niewyspanie i chroniczne zmęczenie.
Czy myślicie, że powodem do niepokoju jest to, że nie mam wybranego lekarza prowadzącego?
Do tej pory chodziłam do lekarza z Medicover, jednak nie jestem zadowolona z jego opieki. Raczej typ milczący, o wszystko musze się dowiadywać i prosić sama. Czy uważacie, że dobrym pomysłem jest pójście do lekarza prywatnie - i wybrać takiego, który pracuje w szpitalu państwowym, w którym chce rodzic?
Pytań też pod kątem „umówienia się” na CC?
Proszę o Wasze porady.
Może jest jakaś mama z Łodzi, która mogłaby polecić dobrego lekarza ze szpitala Madurowicza?