Szybko sie czyta, bo wpisy ograniczaja sie do “To tutaj?” “To ja! Znalazlam” i “Laski to chyba nie tutaj”Dzieki wielkie . Juz widze ile stron tam bedzie do nadrobienia
reklama
ka.an92
Fanka BB :)
Ja uwielbiam jeść owoce zalane jogurtem naturalnym wiec akurat super opcja dla mnieTo podszedł liberalnie. Mi przy 94 kazali krzywa cukrowa robić i wyszla cukrzyca. Łącz owoce z np jogurtem albo serkiem wiejskim. Wtedy cukru nie wybijają . Teoretycznie.
A skoro wyszła Ci cukrzyca, masz może jeszcze jakieś ciekawe wskazówki co do jedzenia? chętnie przyjmę jak coś bo narazie obczytuje co zalecane a co nie i będę kombinować, póki co trochę zielona w tym wszystkim
MartaMarkry
jak wleci w pełni prywat tona kinderkow leci do was!luzik myślę, że jutro już ogarniemy co i jak i hulaj dusza
Carmen_87
Otwiera się, ja szukałam na około. A byłaś na pewno na liście osób?Niestety nic mi się nie otwiera
Załączniki
Ogólnie dobrze jeść to co ma niski indeks glikemiczny.Ja uwielbiam jeść owoce zalane jogurtem naturalnym wiec akurat super opcja dla mnie
A skoro wyszła Ci cukrzyca, masz może jeszcze jakieś ciekawe wskazówki co do jedzenia? chętnie przyjmę jak coś bo narazie obczytuje co zalecane a co nie i będę kombinować, póki co trochę zielona w tym wszystkim
Powiem może jakie dostałam wytyczne :
Jeść małe porcje, regularnie, a częściej.
Jak mam ochotę na słodkie niech to będzie kostka dwie dobrej gorzkiej czekolady.
Jeśli zgrzesze bo np zjem lody to mam iść od razu na spacer lub jakąś aktywność fizyczna a nie walnąć się na kanapę, bo wtedy Organizm łatwiej poradzi sobie z cukrem.
Jeśli np jem dwudaniowy obiad to odstęp pomiędzy pierwszym a drugim daniem to godzina co najmniej. Po prostu rozbić na dwa obiady.
Jeśli jem na obiad ziemniaki w zupie to na drugie nie robię ziemniaków znowu tylko kasza albo ryż. Tak samo jak marchew do surówki do drugiego dania to tej z zupy nie jeść.
Owoce w małych ilościach z nabialem.
Mleko nie wskazane.
Pieczywo, makarony najlepiej pełnoziarniste.
Duuużoo warzyw.
Kasze najlepiej te grube nie drobne.
I dwie kolacje. Pierwsza ciut większa a druga lekka.
gigian
Hej dziewczyny!
Mam dziś problem złapał mnie okrutny suchy kaszel ... ból gardła / krtani
cały dzień mnie męczy uczucie wbitych szpilek... brałam tabletki "porost islandzki" bo są chyba jedyne które mogą brać kobiety w ciąży ale są tak słodkie że już ich nie mogę . Kupiłam też syrop "Lipomal" chciałabym go użyć , z tym że na ulotce jest napisane że kobiety ciężarne muszę kontaktować się z gin :////
Czy któraś miała podobnie i brała Lipomal ? błagam niech ktoś napisze że tak
kupiłam też hallsy , może też pomogą.
Mam dziś problem złapał mnie okrutny suchy kaszel ... ból gardła / krtani
cały dzień mnie męczy uczucie wbitych szpilek... brałam tabletki "porost islandzki" bo są chyba jedyne które mogą brać kobiety w ciąży ale są tak słodkie że już ich nie mogę . Kupiłam też syrop "Lipomal" chciałabym go użyć , z tym że na ulotce jest napisane że kobiety ciężarne muszę kontaktować się z gin :////
Czy któraś miała podobnie i brała Lipomal ? błagam niech ktoś napisze że tak
kupiłam też hallsy , może też pomogą.
Renjja
Ja napisałam SMS do mojego ginekologa, odpisał ze jeśli się nasili lub nie ustąpi to żebym się z nim skontaktowała, po czym zadzwonił po przyszły moje wyniki cytologi i się okazało ze niestety mam jakas grzybice, która tez może dawać objawy te które mam. Biorę globulki od wczoraj zobaczymy czy pomogąI ja mam tak samo od dwóch dni.. pobolewa na dole, niby lekko ale się odczuwa. Wcześniej miałam jedynie przy bokach, teraz jakby centralnie na środku.. może też pójdę wcześniej do gin o ile nie minie i nadal będzie mnie to stresować.
Carmen_87
U mnie stopniowo właśnie odstawiają luteinę, najpierw odłożyłam tabletki dopochwowe, potem odłożyłam Prolutex w zastrzykach i teraz biorę 2 razy dziennie Duphaston.Ja byłam już rano na wizycie ale w pracy nie miałam czasu na forum i zanim was nadrobiłam to dopiero jestem z dzidzia wszystko ok od soboty już urosło prawie o cm i ma 7,24 jedyne co to lekarz nie potwierdził płci, powiedział ze jemu to wyglada na dziewczynkę ale bezpośrednio nie widzi, a ze na tym zdj 3D z prenatalnych to w 12tyg potrafią cuda wychodzić wiec musimy jeszcze poczekać jak dobrze ze nie mam preferencji co do płci cukier 94 i mówił zeby ograniczyć słodycze bo teraz ponoc wytyczne dla kobiet w ciąży się zaostrzyły nie wiem jak to przeżyje bo ja niby dużo słodyczy nie jem ale mam smaki głównie na słodkie pytałam czy mogę owocami to zastąpić to powiedział ze tak ale oczywiście z umiarem bo ja jestem na takiej granicy ale trzeba już dmuchać na zimne luteinę kazał wybrać do końca opakowania i koniec bo to już 13+3 także tyle z nowosci ktoras z was już odstawiala? jedyne co to zapomniałam zapytać o tego mojego mikrokrwiaka którego miałam w 9tyg ale już trudno zapytam na koniec czerwca, skoro nie ma żadnych dolegliwości obawiam się trochę odstawienia lutki ale uspokajał mnie ze nic nie powinno się dziać złego. Przytyłam przez miesiąc tylko 300g i pytałam o te zatrzymania wagi to tez powiedział ze nie ma reguły i tylko się cieszyć Kolejna wizyta 30.06 @Purrfect mozesz mnie dopisać
Super, że wszystko u Ciebie fajnie z dzidzi i od razu i Ty lepszy nastrój i większy spokój.
Też będę miała wizytę 30.06., ale przed nią czeka mnie ta ważniejsza w 13+4 USG prenatalne bardzo się boję
reklama
Carmen_87
Ojej już taki faktycznie człowieczek. Tak my tam przytulnie, niech sobie siedzi i rośnie zdrowo )Wszystko super, lekarz zasugerował dziewczynkę