reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja się czaję na tego robota do okien, o którym już tu kiedyś była mowa 🙈 Tylko nie mogę się zdecydować na model. Ale już serio nawet kibelek wolę myć, niż okna😁
Mycie okiem to moja największa zmora! I kupno myjki, która odwala większość roboty wcale nie zmieniło mojego podejścia i odwlekam to tak długo jak tylko coś jeszcze przez szyby widać 😂

reklama
Mycie okiem to moja największa zmora! I kupno myjki, która odwala większość roboty wcale nie zmieniło mojego podejścia i odwlekam to tak długo jak tylko coś jeszcze przez szyby widać 😂
Myjki, czyli tego robota? Weź nie strasz, ja tak na niego liczę! 😅 Rok temu kupiliśmy auto odkurzacz i KOCHAM😍

ja miałam przy CC w kręgosłup. Najgorzej wspominam cewnik. Kurw* ! Jak to piekło. Założyli mi go 2h przed CC. Jak miałam następny zabieg to powiedziałam że mają założyć po znieczuleniu albo 5 min. Przed nim bo tej męki nie przeżyłabym. Co do znieczulenia, czułam jak mi skaczą po brzuchu i na wymioty mnie brało ale szybko coś podali i było ok. Ja pełnej narkozy się boje bo boje się że się nie obudzę. I po narkozie beltalam na czarno cały dzień.
Boże kochana, ale ty się nastresujesz. Pytałaś dlaczego te krwiaki się tworza?
Ojej wszędzie czytam, że cewnik zakładają po podaniu znieczulenia, co za sadyści zrobili Ci to wcześniej 💔 no niestety narkoza to często dodatkowo gorsze samopoczucie, jakby mało było z samą raną na brzuchu

ciekawe ile takie cuda kosztują 🤔
Bardzo różnie, za w miarę porządne modele kilka stówek do ok 1000zł z tego, co widziałam. Na pewno są też takie droższe, markowe z bajerami. Ale pewnie da się też ustrzelić coś taniej, tylko znowu jak za tani to jest ryzyko, że nic nie zrobi :) No i tak siedzę, przeglądam i nie mogę się zdecydować. Póki co zasłaniam żaluzje 😅

Ja to nie mam co gdybać bo cesarkę musze mieć i tyle ,to będzie moje 4 cięcie, jedynie zostało mi się psychicznie przygotować i modlić aby wszystko przeszlo dobrze! Nic nie jest ważne jak zdrowie dziecka i moje! Po cesarce trzeba dokładnie sprawdzić ciśnienie itp

Nie boli podobno ten zastrzyk w kręgosłup bo jest podawany w znieczuleniu miejscowym. Moją mamę nic nie bolało i jak na forach czytam to tak piszą właśnie też. A po narkozie to można odkitować. Moja mama miała to i to, w sumie miała trzy operacje w narkozie i mówi, że dramat, że była żółta od rzygania i samopoczucie straszne, a operacja z zastrzykiem o niebo lepsza. Może to coś ci tam zmieni w myśleniu, ale ja wiem, że to nie jest łatwe, to tak jakby mi przegadać, że mam rodzić naturalnie, no way :)))
To prawda ten zastrzyk w kręgosłup nie boli, przed nim pryskali plecy jakimś znieczuleniem. Właśnie najgorszy jest cewnik, ja po cesarce niestety miałam go jeszcze przez 4 doby, a i ból przy pionizacji nie był przyjemny delikatnie mówiąc.

reklama
ja miałam przy CC w kręgosłup. Najgorzej wspominam cewnik. Kurw* ! Jak to piekło. Założyli mi go 2h przed CC. Jak miałam następny zabieg to powiedziałam że mają założyć po znieczuleniu albo 5 min. Przed nim bo tej męki nie przeżyłabym. Co do znieczulenia, czułam jak mi skaczą po brzuchu i na wymioty mnie brało ale szybko coś podali i było ok. Ja pełnej narkozy się boje bo boje się że się nie obudzę. I po narkozie beltalam na czarno cały dzień.
Boże kochana, ale ty się nastresujesz. Pytałaś dlaczego te krwiaki się tworza?
Nie chcieli zostawic Cie na obserwacji ?

Do góry