reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Nie mam pojęcia, ale nie zawahał się mówiąc, że to dziewczyna 😁

Z dziś niestety nie mam, nie drukował mi, bo tydzień temu miałam prenatalne, dziś dr chciał tylko sprawdzić sam co i jak 😊 Jedna z Was po wrzuceniu USG z prenatalnych napisała mi, że wygląda na dziewczynkę, wrzucam jeszcze raz do wglądu 😁
faktycznie widać po wyrostku i tych charakterystycznych ,,widełkach " na końcu 😍. Będzie dziewczyneczka

nieeee , na tylnej nawet lepiej bo można szybciej poczuć ruchy dziecka a jak jest na przedniej łożysko no to jest bardziej jakby asekurowanie dziecko 🙂
Gdzieś tak wyczytałam 😂
Ahaa 😅 jest to moja 3 ciąża a czuje sie jakbym w pierwszen byla 🙈🤣 i dziękuję za wyjaśnienie 😉😊
Uwaza sie ze jak lozysko jest na tylnej scianie predzej czuc ruchy dziecka. Jesli lozysko jest na przedniej scianie jest to dodatkowa amortyzacja .
Dziękuję za wyjaśnienie 😊

Mialam mdlosci najczesciej po jedzeniu teraz sporadycznie . Wymiotow nie mialam . Piersi dalej bola przy dotyku no i sennosc to narazie nie odpuszcza codziennie kolo 14 -15 oczy mi leca

Nic się nie martw :) ja też te typowe objawy miałam bardzo krótko (tydzień, dwa ok 8 tygodnia). Teraz czuję się naprawdę dobrze tylko tak jak Ty o 14-15 jestem już mega zmęczona i często po pracy (albo w trakcie) muszę się zdrzemnąć.
I jeszcze mam dość wrażliwe skutki i brzuch mi strasznie wywala czasem.
Wszystko jest dobrze :)
Cieszmy się naprawdę :) kumpela przez całą ciążę miała mdłości i czuła się fatalnie.

Nic się nie martw :) ja też te typowe objawy miałam bardzo krótko (tydzień, dwa ok 8 tygodnia). Teraz czuję się naprawdę dobrze tylko tak jak Ty o 14-15 jestem już mega zmęczona i często po pracy (albo w trakcie) muszę się zdrzemnąć.
I jeszcze mam dość wrażliwe skutki i brzuch mi strasznie wywala czasem.
Wszystko jest dobrze :)
Cieszmy się naprawdę :) kumpela przez całą ciążę miała mdłości i czuła się fatalnie.
Tak wiem musi byc dobrze . To zmeczenie to jest okropne. Jeszcze jak maz jest w domu to nie ma problemu moge sie zdrzemnac ale.jesli ma.2 zmiane to nie ma szans trzeba miec oko na dzieci. Moja znajoma tez najgorzej do 24 tyg ciagle wymioty i szpital bo odwodniona .

Mam dokladnie to.samo jeszcze mdlosci odpuscily to juz calkiem w glowie pelno mysli ale trzeba wytrzymac ja mam wizyte 6 czerwca jeszcze kilka dni.
Jezu, a ja jestem wniebowzięta normalnie, że mdłości praktycznie już nie mam (odpukać w niemalowane 😁)
Ile można się źle czuć. I tak nie jest najlepiej ale niebo lepiej niż było.

Pisałyście o tym spaniu na boku itp. A podobno na prawym spać nie można i bądź tu mądry i pisz wiersze 🙈🙈🙈

Mój się pyta czy jest forum dla tatusiów 🤣🤣🤣 skoro my mamy dla mamusiów 🤣🤣🤣

Dobranoc laski 😘

reklama
Ja też laseczki uciekam spać, bo poprzednie noce, to ze względu na sytuację jaka wynikła nie mogłam spać, a dzisiaj jak już wszystko się wyjaśniło, emocje opadły, to przyszło okrolne zmęczenie, jeszcze od paru dni mały coś marudzi w nocy, niespokojny jest i coś mi się wydaje, że może jakieś pierwsze ząbki dają o sobie znać..
Trzymajcie się, nie stresujcie, śpijcie dobrze ;)
Wszystkim gratuluję wizyt i widoków tych cudownych maluchów ❤️
Sama już się nie mogę doczekać prenatalnych i podejrzenia co tam u mojego szkraba 😊
I powodzenia na jutrzejszych wizytach kobietki, bo mi zawsze ciężko rano wejść, bo najpierw trzeba malucha ogarnąć, późnej starszaka, psa i tak czas mija ;)
Dobranoc ❤️ i pamiętajcie, że jesteście /będziecie najlepszymi mamusiami i nigdy w to nie wątpcie, bo każda ma niesamowitą moc w sobie 🥰

Do góry