reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Mówił że kiedyś się słuchało ale są nowe wytyczne które mówią że może to negatywnie wpłynąć na serduszko maluszka i słuchamy dopiero od 12 tyg 🤷🏻‍♀️
mi też to gin mówił. Pokazywał tylko że bije i tyle.
I w sumie tez zauważyłem, że nie byłam badana ginekologicznie🤔 pierwsza wizyta to zrobił cytologię bo nie mialam robionej w ostatnim czasie a druga wizyta to od razu usg bez badania
plamilas po cytologii w ciąży? Mi ma właśnie robić cytologię na następnej wizycie i słyszałam że właśnie dziewczyny plamily😱 i chyba na zawał zejdę jak zacznę plamić.
Jeszcze nie wiedza . Wiemy tylko my z mezem no i wy . Nie mowimy jeszcze nawet dziecia bo jesli poszloby cos nie tak nie chcielibysmy aby bylo im przykro bo oni chca rodzenstwo najbardziej corka 5 latka a syn jest bardzo wrazliwy. Chcemy poczekac do kolejnej wizyty wiec juz niedlugo.
ja też długo nie mówiłam córce bo moje pierwsze poronienia bardzo przeżyła, a poza tym ona dużo mówi i zaraz całe przedszkole by wiedziało. Ale gdzieś z 2 tyg. Temu jak lekarz powiedział mi że wszystko jest idealnie i mam już odetchnąć to jej powiedziałam i o dziwo nikomu nie wygadała. Ale u mnie już widać więc zaraz wszyscy zobaczą.
Wchodzi człowiek po weekendzie a tu 50 stron zaległości😀
Jesteście niesamowite ❤
dlatego ja się boje nie wchodzić choć jeden dzień 🤣
Ja miałam badanie ginekologiczne na pierwszej wizycie 🙄🙄🙄 hmm i szybkie usg. Normalnie widzę co Lekarz to inaczej...
u mnie zawsze szyjkę sprawdza czyli to też badanie ginekologiczne.
Jezu, a ja jestem wniebowzięta normalnie, że mdłości praktycznie już nie mam (odpukać w niemalowane 😁)
Ile można się źle czuć. I tak nie jest najlepiej ale niebo lepiej niż było.

Pisałyście o tym spaniu na boku itp. A podobno na prawym spać nie można i bądź tu mądry i pisz wiersze 🙈🙈🙈

Mój się pyta czy jest forum dla tatusiów 🤣🤣🤣 skoro my mamy dla mamusiów 🤣🤣🤣

Dobranoc laski 😘
czemu nie można? Ja zawsze spie na prawym. Na lewym jakoś przelewa mi się za bardzo w brzuchu i niedobrze mi. W pierwszej ciąży spałam na brzuchu, dlugoooo. Lekarka powiedziała mi że mogę tak spać. Ale potem już mi się odwidzialo.

reklama
Dziewczyny dopiero wróciłam do domu, po wizycie. Maluszek za mały na usg prenatalne 3,8cm aktualnie 10,6 tc. Krew pobrana do Nifty wyniki mają być do wtorku. Lekarz mówi ze widzi co będzie ale nie powie bo co jak powie źle 😂 Zapisał sobie w karcie i powie nam czy ma racje za 2 tygodnie 😁 Maluch skakał, co chwile zmieniał pozycję i chował buźkę. Ale kocham tego malucha tak mocno ❤️

Usg prenatalne mam na 13.06

Z tych mniej ciekawych rzeczy, to cukrzyca ciążowa i muszę się kłuć codziennie no ale życie 🙄 Człowiek się nawpieprzał słodyczy to teraz ma 😂
Dieta i na wizycie kontrola czy muszę iść do diabetologa.

Miłego wieczoru albo już nocy, a jutro cały dzień w pracy jestem 😊

Hej kobietki, trochę mnie nie było i szczerze nie mam jak nadrobić was, ale już pisze co się wydarzyło..
Dostałam jak pewnie każda z was cały zestaw badań do zrobienia, mocz, morfologia, glukoza itp..
Cała niedzielę dzwonił do mnie jakiś numer, ale byłam pewna, że to znowu ta natrętna pani z Play, ale dostałam smsa, że proszą o pilny kontakt synevo, więc od razu weszłam w wyniki badań online i Uwaga kiła wyszła dodatnia..! W poniedzielek już z samego rana byłam u swojej pani ginekolog dała mi skierowanie do dermatologa, ale coś mnie podkusiło i oddzwoniłam do tej pani co próbowała się ze mną skontaktować i powiedziała, żeby zrobić dokładniejsze badania i pojechałam 5 minut przed zamknięciem i wytłumaczyłam jaka sytuacja i panie mnie na spokojnie przyjęły i pobrały krew, od niedzieli miałam dni wyjęte z życia, płakałam i myślałam tylko i tym czy mąż mnie nie zdradził, chociaż on wyrzekał się żeby kiedykolwiek mnie zdradził, ale pewnie nie jedna z was na moim miejscu pomyślała by to samo, bo przecież z nikąd się nie wzięło...
Uwaga dzisiaj dostałam wyniki tych dokładniejszych badań, wynik UJEMNY..!
miałam fałszywie pozytywny wynik, a mi się świat zawalił, ale już wracam do żywych, bo tyle się napłakałam, że szok... Nie życzę nikomu
faktycznie patowa sytuacja 😐 dobrze że jednak wszystko ok 🙂
Kobietki a czy w ciąży może usunac 8? Ukruszyla mi się w weekend i zaczęła bolec i nie wiem czy leczyć czy usuwać…
z tego co wiem w pierwszym trymestrze lepiej tego nie robić, w drugim chyba można 😏 ja bym się jednak nie zdecydowała. Ale ja jestem obsraniec 😅

Czy my się już gdzieś przeniołyśmy na prywatne forum? :) Boję się, że czegoś nie ogarnę. Czy to stało się po prostu prywatne?

Dziewczyny dopiero wróciłam do domu, po wizycie. Maluszek za mały na usg prenatalne 3,8cm aktualnie 10,6 tc. Krew pobrana do Nifty wyniki mają być do wtorku. Lekarz mówi ze widzi co będzie ale nie powie bo co jak powie źle 😂 Zapisał sobie w karcie i powie nam czy ma racje za 2 tygodnie 😁 Maluch skakał, co chwile zmieniał pozycję i chował buźkę. Ale kocham tego malucha tak mocno ❤️

Usg prenatalne mam na 13.06

Z tych mniej ciekawych rzeczy, to cukrzyca ciążowa i muszę się kłuć codziennie no ale życie 🙄 Człowiek się nawpieprzał słodyczy to teraz ma 😂
Dieta i na wizycie kontrola czy muszę iść do diabetologa.

Miłego wieczoru albo już nocy, a jutro cały dzień w pracy jestem 😊
Tez mam prenatalne 13.06 ☺️

właśnie dziewczyny na której ścianie macicy macie łożysko ?
Nie wiem szczerze powiedziawszy 🤷
Nie dałabym dotknąć się nikomu do zęba bez znieczulenia 😱😱😱
U mnie już od dłuższego czasu zęby leczone bez znieczulenia. Jakoś jestem w stanie znieść ten ból. 😁
teraz jest inaczej , dużo inaczej powiem szczerze bo przy poprzednich ciążach to chyba miałam słuchane serduszko w 8 albo 10tygodbiu no i badanie miałam na pierwszej wizycie czyli około 6 tygodnia a teraz 😳 jestem w szoku bo miałam tylko USG już w 5tygodbiu ale bez badania dopiero właśnie w 12 tygodniu wszystko było
Ja miałam badanie ginekologiczne na każdej wizycie praktycznie od 5 tyg. 🙄
czemu nie można? Ja zawsze spie na prawym. Na lewym jakoś przelewa mi się za bardzo w brzuchu i niedobrze mi. W pierwszej ciąży spałam na brzuchu, dlugoooo. Lekarka powiedziała mi że mogę tak spać. Ale potem już mi się odwidzialo.
Niby leżenie na prawym boku może powodować większe problemy z krążeniem? Pewności nie mam. 😉

reklama
@Purrfect @Hol-inka @Marcowa22
Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedzi. Koniecznie sprawdzę żelazo i poziom ferrytyny.O ile położna tutaj zgodzi się że mną bo oni wiecznie mają problemy jak ktoś coś dopowie od siebie. 😐
Ja w przychodni w UK powiedziałam, że robiłam wcześniej badania ferrytyny w Pl i wyszła mi zbyt niska i lekarz kazał monitorować (co było prawie prawdą poza tym lekarzem, bo badania robiłam prywatnie na własną rękę i sama byłam tym lekarzem ;) ). Może jakoś w ten sposób podejdź? Trzymam kciuki 🤞

Do góry