reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Każdy lekarz jest inny. Mój gin trzyma mnie zawsze minimum 30min. Pierw rozmowa, później fotelik i badanie ginekologiczne a później usg. Pierwsze bicie serduszka usłyszałam koło 8tyg, później drugi raz usłyszałam blisko 11tyg gdzie mąż również usłyszał. To były sekundy, powiedział że pości na chwileczkę żeby nie obciążać.
Jestem zadowolona i zestresowana. Narazie jest ok, za tydzień prenatalne, nie umiem się doczekać, muszę być dobrej myśli.
Dla mnie to nowość, poprzedni lekarz załatwiał wszystko w porywach od 5 do 10 minut (włącznie z USG...), więc możecie się domyśleć jak bardzo był dokładny... Jak ja się cieszę, że zmieniłam lekarza! Dopiero dziś poczułam, że naprawdę interesuję lekarza jako pacjentka.

reklama
Dla równowagi pasuje synek 😁 mi w sumie obojętnie ale przeczucie mam też na chłopczyka , prenatalne za 2tyg więc może coś odkryje 🥰
Mi tez obojetne . Moj lekarz okolo 16 tyg dopiero mowi plec. Na prenatalnych lekarz nic nie wspominal ja nie dopytywalam bo wole miec pewnosc . W 3 ciazy tez w 13 tyg mowila pani doktor ze chlopak a jednak okazala sie dziewczynka.

Leca te strony jak szalone. U mnie juz 2 corka chora jutro lekarz bo ona niestety bez lekow zaraz ma oskrzela. Ja dzisiaj tez bylam.na pobraniu krwi bo mialam zrobic hemoglobine glikowana a zapomnialam ze mam miec wynik na jutro to trzebabylo dzisiaj jechac zrobic. Ja pobierania sie nie boje choc nieraz ciezko trafic bo zyly strasznie pochowane mam . Zawsze mowie skad mam pobierane i idzie gladko bo Panie juz wiedza . Najgorzej bylo jak mialam pobierana krew do "papa " tak mnie reka bolala przez 2 dni a pani wbija sie za 2 razem czyli nie tak zle.

Dziękuję! ❤️ To ja pytałam, ale to mnie uspokoiło :)
Jeszcze było to że najlepiej spać na obu bokach.
Istnieją badania, z których wynika, że kobiety, które deklarowały spanie w ciąży głównie na lewym boku, częściej rodzą dzieci z asymetrią ułożeniową ciała wymagającą rehabilitacji w okresie niemowlęcym.

Tak samo byłam zdziwiona jak wyczytalam, że gdy łóżeczko stoi pod ścianą i dziecko ma widok w jedną stronę a z drugiej ścianę to trzeba co kilka dni kłaść odwrotnie (góra-doł) bo też dochodzi do wykrzywiania i potrzebna rehabilitacja.
Normalnie człowiek jest tak zielony że szok😳 Zastanawiam się nad jakąś lekturą żeby nabyć jakiejś wiedzy i to wszystko potem ogarnąć.

Hejoo! Ja po prenatalnych i pappie! Wiem, że obliczenia powinnam pozostawić lekarzowi, ale dorwałam się do kalkulatora w necie i.... wyszło mi 1:10000 wiec jestem dobrej myśli 😍❤. Samo badanie bez szału, wszystko w normie, a dziecko srednio współpracowało, ale lekarz mówi, że wszystko ok. 3mam kciuki za resztę 😍

będzie dobrze ! 💪 Musi być już innej opcji nie ma 😀
Tak wam zazdroszczę tych mdłości jakbym je miała to bym się tak nie denerwowała czy z dzidzią wszystko ok, ale pocieszam się tym że po pierwszej drugiej czy trzeciej wizycie mimo jakichkolwiek objawów wszystko było ok to i tym razem będzie dobrze. Jestem zabezpieczona w tej ciąży lekami więc mam nadzieję że tym razem będzie dobrze 😊

reklama
Do góry