Carmen_87
Fanka BB :)
Mnie martwi, że schudłam. A który masz tydzień i kiedy kolejną wizytę?Mój brzuch tez jest mały i tez się zastanawiam czy z maluszkiem wszystko dobrze i czy serduszko bije
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie martwi, że schudłam. A który masz tydzień i kiedy kolejną wizytę?Mój brzuch tez jest mały i tez się zastanawiam czy z maluszkiem wszystko dobrze i czy serduszko bije
czyli dużo wydatków, ale też dużo fajnych imprez! ja potrzebuję chwili odpoczynku, po tych dwóch ostatnich miesiącach, a i w czerwcu znalazłam apartament w atrakcyjnej cenie, więc nie wyjdzie nas aż tak drogo. Tydzień później cena idzie w górę o 700zł
Dzisiaj w końcu powiedziałam przełożonemu o ciąży poinformuje tylko naszego vice presidenta, bo tu chodzi o kwestie budżetowe w dziale, a
Dlaczego nie wskazane ze nie dał posłuchać serduszka mi przed 8 tyg dal posłuchać co lekarz to inne opinie aż strach się baćWizyte miałam ponad 2h temu, ale dopiero mam chwilę żeby tu napisać. Mamy już 2,80 cm dzieciaczka trochę przyspieszył bo wg dzisiejszego USG jest 9+4 a 3 tyg temu było 6+1 miałam już USG przez powłoki brzuszne i tak myślałam że nic nie zobaczymy ale coś tam było widać w tym nóżki i rączki lekarz powiedział że wszystko bardzo dobrze wygląda ale seduszka nie chciał dać posłuchać że jest za szybko i nie jest to wskazane do 12 tyg. Założył mi kartę ciąży, za 3 tyg mam prenatalne i tyg później znowu wizyta u gina.Zobacz załącznik 1406704
Mówił że kiedyś się słuchało ale są nowe wytyczne które mówią że może to negatywnie wpłynąć na serduszko maluszka i słuchamy dopiero od 12 tygDlaczego nie wskazane ze nie dał posłuchać serduszka mi przed 8 tyg dal posłuchać co lekarz to inne opinie aż strach się bać
mi też lekarka dała posłuchać dopiero w 12 tygodniu serduszka a wcześniej niby jest niezalecane tak samo dopiero badanie ginekologiczne miałam dopiero w 12 tyg wcześniej nie tylko USGDlaczego nie wskazane ze nie dał posłuchać serduszka mi przed 8 tyg dal posłuchać co lekarz to inne opinie aż strach się bać
Gdzieś przeczytałam, że przed 10 tyg tego wolnego DNA płodu we krwi jest mało i że wtedy wiadomo, że nie da się przeprowadzić badania. Po 10 tyg już jest ok, a ew.problemy mogą wynikać z tego, że dziewczyny źle obliczają wiek ciąży np z OM zamiast z usg. Nie ma czegoś takiego jak pewniejsze wyniki badań genetycznych w zależności od tygodnia albo jest wynik albo pobierają krew jeszcze raz - oczywiście wtedy nie płacisz ponownieUf no właśnie. Powiedziała, że bliżej 13 TC wychodzą pewniej chyba bujda.
a ja już wolę dentystę od ginekologa ale w aktualnym stanie nie mam wyjściaTrzymajcie kciuki, bo ja to się panicznie boje dentystów
Zapraszam do UK, tu Ci położna taśmą krawiecką zmierzy brzuch i odeśle do domua ja już wolę dentystę od ginekologa ale w aktualnym stanie nie mam wyjścia
To mnie zmartwilsciemi też lekarka dała posłuchać dopiero w 12 tygodniu serduszka a wcześniej niby jest niezalecane tak samo dopiero badanie ginekologiczne miałam dopiero w 12 tyg wcześniej nie tylko USG
Moja waga stoi w miejscu..jutro będzie 11 tyg, wizytę mam dopiero 13.06..kurcze tyle czasu jeszczeMnie martwi, że schudłam. A który masz tydzień i kiedy kolejną wizytę?
teraz jest inaczej , dużo inaczej powiem szczerze bo przy poprzednich ciążach to chyba miałam słuchane serduszko w 8 albo 10tygodbiu no i badanie miałam na pierwszej wizycie czyli około 6 tygodnia a teraz jestem w szoku bo miałam tylko USG już w 5tygodbiu ale bez badania dopiero właśnie w 12 tygodniu wszystko byłoTo mnie zmartwilscie