Nie martw się, to jest dopiero podejrzenie, że to może jakoś źle wpływać, a nie pewnik. Nic złego się nie stanieTo mnie zmartwilscie
reklama
a ja się właśnie zastanawiałam czemu nie miałam badania ginekologicznego, byłam w 7 tygodniu, lekarz serduszka też nie dał posłuchać mówiąc, że to nie jest zalecane.teraz jest inaczej , dużo inaczej powiem szczerze bo przy poprzednich ciążach to chyba miałam słuchane serduszko w 8 albo 10tygodbiu no i badanie miałam na pierwszej wizycie czyli około 6 tygodnia a teraz jestem w szoku bo miałam tylko USG już w 5tygodbiu ale bez badania dopiero właśnie w 12 tygodniu wszystko było
G
guest-1677526072
Gość
nie bój się , lekarz wie co robi . Każda miała inaczej i jedne mają słuchanie wcześniej drugie po 12tc także nie stresuj sięDlaczego nie wskazane ze nie dał posłuchać serduszka mi przed 8 tyg dal posłuchać co lekarz to inne opinie aż strach się bać
natusia.mamusia86
Fanka BB :)
W pierwszej ciąży miałam na przedniej i pierwsze ruchy poczułam około 21 tyg.ja tak samo mam na przedniej i czytałam że można później czuć ruchy
Aurora84
Dlaczego nie wskazane ze nie dał posłuchać serduszka mi przed 8 tyg dal posłuchać co lekarz to inne opinie aż strach się bać
Ja też jeszcze nie słuchałam tylko widziałam że bije. Moja gin też nie pozwala bo to może szkodzić. Jak jeździłam do kliniki niepłodności w poprzedniej ciąży to tam mi powiedziano że też nie wolno bo może powodować zatrzymanieMówił że kiedyś się słuchało ale są nowe wytyczne które mówią że może to negatywnie wpłynąć na serduszko maluszka i słuchamy dopiero od 12 tyg
szok.. ale najważniejsze , że się wyjaśniło a Ty możesz odetchnąć z ulgąHej kobietki, trochę mnie nie było i szczerze nie mam jak nadrobić was, ale już pisze co się wydarzyło..
Dostałam jak pewnie każda z was cały zestaw badań do zrobienia, mocz, morfologia, glukoza itp..
Cała niedzielę dzwonił do mnie jakiś numer, ale byłam pewna, że to znowu ta natrętna pani z Play, ale dostałam smsa, że proszą o pilny kontakt synevo, więc od razu weszłam w wyniki badań online i Uwaga kiła wyszła dodatnia..! W poniedzielek już z samego rana byłam u swojej pani ginekolog dała mi skierowanie do dermatologa, ale coś mnie podkusiło i oddzwoniłam do tej pani co próbowała się ze mną skontaktować i powiedziała, żeby zrobić dokładniejsze badania i pojechałam 5 minut przed zamknięciem i wytłumaczyłam jaka sytuacja i panie mnie na spokojnie przyjęły i pobrały krew, od niedzieli miałam dni wyjęte z życia, płakałam i myślałam tylko i tym czy mąż mnie nie zdradził, chociaż on wyrzekał się żeby kiedykolwiek mnie zdradził, ale pewnie nie jedna z was na moim miejscu pomyślała by to samo, bo przecież z nikąd się nie wzięło...
Uwaga dzisiaj dostałam wyniki tych dokładniejszych badań, wynik UJEMNY..!
miałam fałszywie pozytywny wynik, a mi się świat zawalił, ale już wracam do żywych, bo tyle się napłakałam, że szok... Nie życzę nikomu
Cicha38
A mnie już wywala bęben na wieczór mam tak wzdęty szybko ,w poprzedniej ciąży nie było nic widac w 20tyg a w tej chce ukryć dłużej, ale nie wiem czy się udaMój brzuch tez jest mały i tez się zastanawiam czy z maluszkiem wszystko dobrze i czy serduszko bije
Aurora84
Ostatnio któraś pisała o spaniu na plecach i pytała do kiedy można. To ja znalazłam kilka zasad
- Ciało da Wam znać, w jakiej pozycji nie wolno Wam spać – jeżeli dana pozycja nie jest dla Was korzystna, po kilku chwilach „zrobi się Wam niedobrze” – wtedy trzeba niezwłocznie zmienić pozycję.
- W I i II trymestrze można kłaść się spać w dowolnej pozycji tak długo, jak Wam w tej pozycji dobrze i wygodnie.
- W III trymestrze zasypiając nie kładziemy się na wznak, tylko na jednym lub drugim boku (lub w pozycji pośredniej na poduszce do spania).
- Gdy obudzicie się w nocy na plecach – nie panikujcie. Wszystko jest ok.
- Śpijcie w możliwie różnych pozycjach, wtedy rozwój dziecka będzie najodpowiedniejszy.
reklama