reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Właśnie wyszłam, po krwiaku nie ma śladu. Wszystko Ok. Wg usg termin 22 grudzien i Pani Doktor powiedziała ze to chłopiec…. Tak czułam dziewczynkę 🥹🥹🥹 ciekawe czy to pewne…
super. Nic nie jest pewne póki się nie urodzi😁 wśród moich znajomych pełno przypadkow co miał być chłopiec a tu dziewczynka i odwrotnie.
No właśnie Ja zbyt bardzo wszystko analizuje 🙈 ale już jesteś następną osobą która mi "mówi" przestań analizować 🙈🤣
No to się cieszę że jest wszystko w porządku, Dziękuję 😊
mówię ci przestań analizować a sama nie jestem lepsza, bo zaraz czytam wuja google i analizuje. Ale zaczynam już nad tym panować i nawet mi to wychodzi.
A w którym już tygodniu jestes?? Przepraszam ale nie mogę zapamiętać kto w którym jest 🙈 a jeszcze ostatnio mam milion spraw że zapominam o drobnych sprawach...
jest tu nas tyle że ciężko spamiętać, ja też mam z tym problem.
Zrobiliśmy sekcje zwłok i wszystkie możliwe badania genetyczne i istologiczne. Wszystko negatywne. Tak gdzie medycyna jest wstanie wyjaśnić w naszym przypadku nie ma odpowiedzi.
Jezu kochana tak mi przykro. Ja wiem że nie ma znaczenia w którym miesiącu strata była bo strata to strata ale tu zaraz to.dzieciatko mialo być z wami. Ja osobiście bardziej przeżyłam stratę w 5 miesiącu niż, w 11 TC.

reklama
Melduje się po tym kardiologu w sumie to nic mi nie jest,ale ciśnienie bez tabletek podwyższone wiec mam brac te tabletki,zrobił ekg i coś tam dodatkowo osłucha serca i wszystko dobrze🤷‍♀️

Kupilam smalczyk i ogórki kiszone🙈 wino bezalkoholowe musujące i zrobie sobie carpacio wołowe na kolacje🤣 a mowilam ostatnio ze nie mam zachciewajek😛

Dobre wieści widzę dzis i tak trzymać

Ja mam córki Bliźniaczki, ale maja 13 lat ,fajna sprawa ale ciężko było na początku jak sobie przypomnę

Teraz chciałabym zdrowa dzidzie wiadomo ,ale przeczucie moje mowi ze córka bedzie

Co to znaczy dwu kosmowkowe? Jaki ma wpływ na ciąże?
chodzi o to, ze każdy zarodek jest otoczony swoim własnym workiem owodniowym. Ciąże jednoowodniowe, jednokomórkowe obarczone są niestety dużym ryzykiem i tym sie stresowałam bo ostatnio nie było tego widać ale jak są dwie owocnie to już duża ulga. Oby były dwie kosmowki/dwa łożyska żeby każdy miał swój własny dostęp do jedzonka i będę spokojna 🤞🏼 Mama Ginekolog ma to wszystko tutaj fajnie opisane, możesz poczytać w ramach ciekawostki - Link do: Mamaginekolog 😉

a ja myślę że to kwestia charakteru dziecka😁 ja mam chyba spokojne. Pół godziny przed wizytą zjadłam cukierki czekoladowe i wyypilam fante a maluch pomachał tylko rękami i nogami, popatrzył na nas i poszedł spać. Następnym razem mam wypić sok jabłkowy przed wizytą
cudowne wiadomości. Ale jak są dwujajowe i dwuoowodbiowe to chyba tez muszą być dwukosmowkowe 🤔 tak mi się wydaje. A to.ktory tydzień jesteś ?
ojej w 9 miesiącu? Ja straciłam córke w 5 miesiącu i ledwo to przeżyłam. A wiadomo dlaczego to serduszko przestało bić?
Ola nie analizuj tak tego😁😱🙉 wszystko jest ok, jakby coś było nie ok to by lekarz zwrócił uwage. Ja też mam tu mniej tam więcej. Nikt nie jest równy 😁 ani idealny
czy mają dwie kosmówki a nie jedna wspólną. Najprościej mówiąc. Lepiej i bezpieczniej 🙂
w punkt.
jestem 8+6 z OM. Tez tak wynika z postu mamy ginekolog i mojej logiki ale moja Gin mi dziś powiedziała ze nie umie na ten moment tego określić i może będzie widać na dniach a na pewno na prenatalnych. Powiedziała ze może być jedna kosmowka.

Zerknęłam na ten wózek nuna mixx i to nie na moją kieszeń wózeczek, ja się grubo zastanawiam nad espiro only, mam znajomego co prowadzi swój sklep z takimi akcesorami i mi polecał go ze względu na cenę jaka mnie interesuje i ma zgrabna spacerówkę

Kupilam smalczyk i ogórki kiszone🙈 wino bezalkoholowe musujące i zrobie sobie carpacio wołowe na kolacje🤣 a mowilam ostatnio ze nie mam zachciewajek😛
To chyba na tą zimną pogodę, bo ja też dziś klimat na smalczyk 😄 Chyba moje dziecię w kulinarnych podróżach trafiło w końcu do Polski😉

reklama
Do góry