marsi89
Fanka BB :)
to powinnaś dostać zdjęcia z USG i opis. Ja w pierwszej ciąży robiłam bez pappy i tak dostałam. Ale USG to 70% a razem z pappa 90%. Ja wczoraj po USG dostałam właśnie zdjęcia i opis a za 2 tyg. Mam przyjechać po wynik papy i chyba też będzie łączne podsumowanie. Co ośrodek to inne wytyczne.Dziewczyny bo zgłupiałam.
W pierwszej ciazy robiłam samo usg prenatalne bez Pappa i miałam normalnie wypis cały.
Teraz dzwoniłam do punktu pytać czy dostanę od ręki cały opis, a ona ze ja nie robię teraz Pappa wiec nie dostanę opisu pełnego ryzyka.. czyli co? pani kompletnie nie umiała mi wyjaśnić. Wtedy wyniki odbierałam po 2 tyg, a tu mówi ze szczegółowe są po 2 tyg razem z Pappa… nic już nie rozumiem.
To co? Z samego usg tym razem nic się nie dowiem?
ja tak miałam poprzednim razem a teraz tylko napisane że niskie ryzyko wad, wymiary dziecka z 15 zdjęć i tyle, może po pappie to rozwiana.ja mam piękny opis na 2 strony i wyliczone ryzyko podstawowe i skorygowane tylko na podstawie usg.
na wyniki z krwi czeka się ok. Tygodnia, max. 2.Ja zawsze mialam najpierw USG a potem pobrana krew.Kobietki bo ja się zastanawiam jak to jutro będą te prenatalne wygladac. O 9.10 mam się stawić na pobranie krwi i później usg. Czyli ja dostane tylko wyniki z usg a dopiero później z testu Pappa tak? Może głupie pytanie, ale to moje pierwsze podejście do badań prenatalnych i kompletnie nie wiem czego mam się spodziewać.