reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny bo zgłupiałam.

W pierwszej ciazy robiłam samo usg prenatalne bez Pappa i miałam normalnie wypis cały.

Teraz dzwoniłam do punktu pytać czy dostanę od ręki cały opis, a ona ze ja nie robię teraz Pappa wiec nie dostanę opisu pełnego ryzyka.. czyli co? 🫤 pani kompletnie nie umiała mi wyjaśnić. Wtedy wyniki odbierałam po 2 tyg, a tu mówi ze szczegółowe są po 2 tyg razem z Pappa… nic już nie rozumiem.

To co? Z samego usg tym razem nic się nie dowiem?

reklama
to ja bym się nie przejmowałam tym.
e tam pół w ta czy w tamtą nie ma znaczenia. U mnie przed porodem USG pomyliło się o ponad 500g 🤷
Ja ogólnie dużo sikam. A jak się napije kawy albo zjem takiego arbuza to jest masakra. Zawsze się ze mnie śmiali że jak gdzieś szliśmy w plener na piwko to ja musiałam mieć krzaki na siku.

To choćby u mnie też tak miałam że co chwilę siku 🤷🤣

Dobrze że tylko 500g się pomylili a nie jak u mnie moja lekarka mi o kg się pomyliła 🙈

W pierwszej ciazy robiłam samo usg prenatalne bez Pappa i miałam normalnie wypis cały.

Teraz dzwoniłam do punktu pytać czy dostanę od ręki cały opis, a ona ze ja nie robię teraz Pappa wiec nie dostanę opisu pełnego ryzyka.. czyli co? 🫤 pani kompletnie nie umiała mi wyjaśnić. Wtedy wyniki odbierałam po 2 tyg, a tu mówi ze szczegółowe są po 2 tyg razem z Pappa… nic już nie rozumiem.

opis chyba dostaniesz tylko ryzyka nie

to ja bym się nie przejmowałam tym.
e tam pół w ta czy w tamtą nie ma znaczenia. U mnie przed porodem USG pomyliło się o ponad 500g 🤷
Ja ogólnie dużo sikam. A jak się napije kawy albo zjem takiego arbuza to jest masakra. Zawsze się ze mnie śmiali że jak gdzieś szliśmy w plener na piwko to ja musiałam mieć krzaki na siku.
U mnie tak samo, 500g prawie co do grama 🤣

ja mam piękny opis na 2 strony i wyliczone ryzyko podstawowe i skorygowane tylko na podstawie usg.

Kobietki bo ja się zastanawiam jak to jutro będą te prenatalne wygladac. O 9.10 mam się stawić na pobranie krwi i później usg. Czyli ja dostane tylko wyniki z usg a dopiero później z testu Pappa tak? Może głupie pytanie, ale to moje pierwsze podejście do badań prenatalnych i kompletnie nie wiem czego mam się spodziewać. 🙈

reklama
Do góry