reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny bo zgłupiałam.

W pierwszej ciazy robiłam samo usg prenatalne bez Pappa i miałam normalnie wypis cały.

Teraz dzwoniłam do punktu pytać czy dostanę od ręki cały opis, a ona ze ja nie robię teraz Pappa wiec nie dostanę opisu pełnego ryzyka.. czyli co? 🫤 pani kompletnie nie umiała mi wyjaśnić. Wtedy wyniki odbierałam po 2 tyg, a tu mówi ze szczegółowe są po 2 tyg razem z Pappa… nic już nie rozumiem.

To co? Z samego usg tym razem nic się nie dowiem?

reklama
to ja bym się nie przejmowałam tym.
e tam pół w ta czy w tamtą nie ma znaczenia. U mnie przed porodem USG pomyliło się o ponad 500g 🤷
Ja ogólnie dużo sikam. A jak się napije kawy albo zjem takiego arbuza to jest masakra. Zawsze się ze mnie śmiali że jak gdzieś szliśmy w plener na piwko to ja musiałam mieć krzaki na siku.

To choćby u mnie też tak miałam że co chwilę siku 🤷🤣

Dobrze że tylko 500g się pomylili a nie jak u mnie moja lekarka mi o kg się pomyliła 🙈

W pierwszej ciazy robiłam samo usg prenatalne bez Pappa i miałam normalnie wypis cały.

Teraz dzwoniłam do punktu pytać czy dostanę od ręki cały opis, a ona ze ja nie robię teraz Pappa wiec nie dostanę opisu pełnego ryzyka.. czyli co? 🫤 pani kompletnie nie umiała mi wyjaśnić. Wtedy wyniki odbierałam po 2 tyg, a tu mówi ze szczegółowe są po 2 tyg razem z Pappa… nic już nie rozumiem.

opis chyba dostaniesz tylko ryzyka nie

to ja bym się nie przejmowałam tym.
e tam pół w ta czy w tamtą nie ma znaczenia. U mnie przed porodem USG pomyliło się o ponad 500g 🤷
Ja ogólnie dużo sikam. A jak się napije kawy albo zjem takiego arbuza to jest masakra. Zawsze się ze mnie śmiali że jak gdzieś szliśmy w plener na piwko to ja musiałam mieć krzaki na siku.
U mnie tak samo, 500g prawie co do grama 🤣

ja mam piękny opis na 2 strony i wyliczone ryzyko podstawowe i skorygowane tylko na podstawie usg.

Kobietki bo ja się zastanawiam jak to jutro będą te prenatalne wygladac. O 9.10 mam się stawić na pobranie krwi i później usg. Czyli ja dostane tylko wyniki z usg a dopiero później z testu Pappa tak? Może głupie pytanie, ale to moje pierwsze podejście do badań prenatalnych i kompletnie nie wiem czego mam się spodziewać. 🙈

reklama
Do góry