reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, a propos tego określania płci. Jestem w 11+1, usg pokazywało 11+3. Gin powiedziała, że za wcześnie na określanie płci, ale nagraliśmy filmik i coś nie daje mi spokoju 🙈
Wrzucam screen shot z mojego filmiku, na nim widać nóżki. Widzicie ten wyrostek na fotce? W artykule u mamyginekolog jest napisane, że jak wyrostek jest równoległy do kręgosłupa to to jest dziewczynka. Czy to możliwe, że u mnie coś widać, czy to jakiś przebłysk?
Usg robione było przez brzuch, więc na pewno nie jest idealne. Wrzucam też screen zdjęcia z artykułu.
Super wiadomość ❤️ co do wyrostka to go widzę i niby jest równoległy i jestem bardzo ciekawa czy to prawda z tym wyrostkiem bo ja też zauważyłam na swoim zdjęciu taki oo wyrostek 🙈

reklama
Ja już po badaniu. U fasolki wszystko ok. Ma 2.8 cm, termin wg usg na 23.12. Doktor powiedział, że największe ryzyko związane z moimi przeciwciałami ANA było praktycznie do dzisiaj, więc mam się już nie stresować. Pytałam o detektor, powiedział że jeśli ma mnie to uspokoić to mogę spokojnie zamowic. Kolejna wizyta za dwa tygodnie 03.06. Wtedy mamy się umawiać na prenatalne. Mówił że mogę zrobić Pappa ale ze względu na mój wiek może pokazać większą możliwość wad. Bardziej polecał Sanco bo to praktycznie 100% pewności. Wiadomo, że to drogo. Mamy się zastanowić przez te dwa tygodnie i wtedy podjąć decyzję. Na wizycie mąż nagrał usg wraz z biciem serca (160 uderzeń) 😁 taką pamiątka 😁
Ja chciałam robić Nifty ( przed prenatalnymi) ale lekarz mi odradził. Powiedział że najpierw prenatalne a gdyby wyszlo coś nie tak to wtedy będziemy się zastanawiać co dalej 🤷🏼‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20220520-181236_Chrome.jpg
    Screenshot_20220520-181236_Chrome.jpg
    357,4 KB · Wyświetleń: 49
My już też po wizycie.
Stresowałam się bardzo.
Dzidziuś u mnie mniejszy niż wynikało by z OM. Mamy teraz 7+5. Malenstwo ma całe 13.5 mm ❤️
Termin wypada po korekcie na 2 stycznia. Ale lekarz mój powiedział bym się do tego terminu nie przyzwyczajała. Synka urodziłam prawie miesiąc wcześniej. Więc i tym razem może być podobnie.
Neoparin, acard, luteina, dopegyt, euthyrox. Do odwołania. Ostatnio musiałam przyjmować jeszcze troszkę po porodzie. Do tego już od dziś mam trzy razy dziennie mierzyć poziom cukru we krwi. I dieta.
Prenatalne mam 24 czerwca, kolejna wizyta 17 czerwca.
To termin jak u mnie ❤

Cześć, jestem ciekawa czy ogłosiliście dobrą nowinę najbliższym, rodzice, rodzeństwo? Ja mam dziś 11+0, przyjechała do mnie mama na ok. 2 tygodnie, a później wyjedzie do Niemiec i wróci dopiero w sierpniu. Zastanawiam się czy jej powiedzieć. Jak jej powiem to na pewno dowie się od niej zaraz moja młodsza siostra :) generalnie wolałabym nie rozgadywać, pozostaje mi wierzyć, że mama by się powstrzymała, ale ona już nie wierzyła w to, że będę miała dziecko i obawiam się jej euforii :p

My z mężem też nie chcieliśmy mówić nikomu, ale w 6-tym tygodniu wpadła do nas moja mama na odwiedziny i w wejściu "dziecko jak ty się zmieniłaś w ciąży jesteś" 😊, a mąż był tak radosny że jego siostra domyśliła się 😁, ale ona będzie siedzieć cicho. Czekamy do prenatalnych z informacją dla wszystkich. Jeżeli ciąża tym razem wytrwa. Najgorsze dwa tygodnie przed nami 🙏✊

My z mężem też nie chcieliśmy mówić nikomu, ale w 6-tym tygodniu wpadła do nas moja mama na odwiedziny i w wejściu "dziecko jak ty się zmieniłaś w ciąży jesteś" 😊, a mąż był tak radosny że jego siostra domyśliła się 😁, ale ona będzie siedzieć cicho. Czekamy do prenatalnych z informacją dla wszystkich. Jeżeli ciąża tym razem wytrwa. Najgorsze dwa tygodnie przed nami 🙏✊
A powiedz mi, kiedy masz teraz wizytę??

antybiotyk na zapalenie pęcherza 😀 ja Zawsze walilam takim tekstem.
przestań ! Ja przy poronieniu w 19 tygodniu miałam ból krzyża i skurcze w odbycie ale to były mega mega bóle. A przy poronieniu bliźniaków zero, no nic. Ale tam od początku dzieci były prawie 2 tyg. W tyl. Wiem że głowa pracuje, my kobiety po stratach nie będziemy potrafily cieszyć się ciąża tak jak osoba która ma czysta kartę.
a ja bym nic nie brała na własną rękę w ciąży.
a w jakim wieku jesteś?
Sanco jest drogie i nie daje 100 % pewności. Prenatalne możesz mieć za darmo a jakby coś było nie tak to amniopunkcja i tu już jest 100%.
ja na dokumencie od Sanco mam napisane, że czułość na te główne wady to >99,9%. Oczywiście gdyby (odpukać) coś wyszło nie tak, to i tak trzeba robić amniopunkcję.

reklama
Do góry