reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

ja te pierwsze ruchy widziałam w 17 tc. Leżąc delikatnie w jednym miejscu pikalo, unosiło się. Ale takie żeby czuć czuć to później. Bo to było tak delikatne 😅 ale moje dziecko było wyjątkowo spokojne kopała mnie a raczej smyrala 😅
u mnie było różnie w każdej ciąży , pierwsza czułam w 22 TC ale to dlatego że łożysko było na przedniej ścianie , druga czułam gdzieś w okolicach 20 bo mój syn był mega leniwy (zostało mu to do dziś) 😅 a ta trzecia była w 15 tygodniu wyczuwalna już dość mocno (ale córka miała w brzuchu ADHD 😂 ciężko było ja nawet na prenatalnych uchwycić także ten 🤣) takie właśnie jak teraz czuję tylko że teraz to jest czaaaaasami i zależy czy się brzuch przyciśnie np przy kucnieciu albo przy schylaniu , więc już nie wiem czy to jest możliwe 🤔 ale dobra z czasem będzie mocniej to będzie wiadome 🤪

reklama
Dziewczyny kiedy Wam przeszły mdłości? Mam powoli naprawdę dość.. Mdli mnie na okrągło w zasadzie od rana do wieczora i przed snem i przy wybudzeniu . Przechodzi tylko jak coś zjem i to też nie zawsze, a często tylko na chwilę. Zero radości z jedzenia, jem aby tylko jakoś to znieść i przeżyć do 12 tc położna mówi, że wtedy powinno wszystko przejść. Jeszcze 3 tygodnie 🤦‍♀️ czy naprawdę w okolicy 11 /12 tc Wam przeszło?
Dziewczyny kiedy Wam przeszły mdłości? Mam powoli naprawdę dość.. Mdli mnie na okrągło w zasadzie od rana do wieczora i przed snem i przy wybudzeniu . Przechodzi tylko jak coś zjem i to też nie zawsze, a często tylko na chwilę. Zero radości z jedzenia, jem aby tylko jakoś to znieść i przeżyć do 12 tc położna mówi, że wtedy powinno wszystko przejść. Jeszcze 3 tygodnie 🤦‍♀️ czy naprawdę w okolicy 11 /12 tc Wam przeszło?
ja dziś 11+2 i jak na razie dalej mam mdłości :(

Ja dziś 10+3 i teraz mdli mnie na jakieś mocniejsze zapachy, ale tak głównie wieczorem. Aczkolwiek lodówka dalej smierdzi niesamowicie plus momentami jak dłużej postoje to robi mi się słabo.

Zapisałam się na usg genetyczne z pappa na 22.06. To wtedy się już chyba tego zwykłego standardowego prenatalnego usg nie robi, nie? 🤔

Witam Dziewczyny 😊 ja już w domu po wizycie 🙂 dzidzia bardzo ruchliwa, machała rączkami i nóżkami 😍🥰 widok cudowny ❤️ słyszałam dziś pierwszy raz serduszko bo do tej pory ginekolog tylko mówił że bije 🙈❤️ zmierzył też ginekolog kość nosową i w ogóle wszystko 🙈 i powiedział że z dzidzią jest wszystko w porządku że prenatalne na pewno wyjdą dobrze 😊 co do krwiaka to nie mógł go znaleźć więc go już nie ma 😄 zapomniałam się zapytać co z moim duphastonem czy odstawiamy go z tą moją ostatnią niecałą paczką czy jak 🙈😅 ale w tej książeczce ciążowej piszę że mam duphaston 2 razy dziennie więc chyba musiał widzieć i jeśli nie wypisal mi recepty to chyba nie potrzebuje już 🙈😅 (pewnie tak sobie sama teraz tłumaczę bo zapomniałam zapytać) masakra czasami z tą moją pamięcią 🤣🤣

Załączniki

• 20220520_093923.jpg
    20220520_093923.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 96
reklama
Witam Dziewczyny 😊 ja już w domu po wizycie 🙂 dzidzia bardzo ruchliwa, machała rączkami i nóżkami 😍🥰 widok cudowny ❤️ słyszałam dziś pierwszy raz serduszko bo do tej pory ginekolog tylko mówił że bije 🙈❤️ zmierzył też ginekolog kość nosową i w ogóle wszystko 🙈 i powiedział że z dzidzią jest wszystko w porządku że prenatalne na pewno wyjdą dobrze 😊 co do krwiaka to nie mógł go znaleźć więc go już nie ma 😄 zapomniałam się zapytać co z moim duphastonem czy odstawiamy go z tą moją ostatnią niecałą paczką czy jak 🙈😅 ale w tej książeczce ciążowej piszę że mam duphaston 2 razy dziennie więc chyba musiał widzieć i jeśli nie wypisal mi recepty to chyba nie potrzebuje już 🙈😅 (pewnie tak sobie sama teraz tłumaczę bo zapomniałam zapytać) masakra czasami z tą moją pamięcią 🤣🤣
Ale duży dzidziuś 🥰

Do góry