A nie wiem poprzednio chyba ze 3 miałam w podobnym czasie, więc jakoś nie zarejestrowałam co, gdzie i jaka to nie jest to samo ? Przecież prenatalne to inaczej chyba genetyczne
reklama
Poplątana9
Fanka BB :)
Mnie dziś(11+4)dość mocno pobolewa brzuch. Staram się nie popadać w panikę bo wczorajszy dzień miałam mocno stresujący i może to dlatego, dzidzia daje mi znać, że mam się nie denerwować, bo źle to na nią wpływa.
Zdecydowałam, że chyba już zacznę ćwiczyć jogę, bo mdłości odchodzą w zapomnienie i czuje się na siłach, żeby spróbować, a wiem, że to też pomoże mi się uspokoić. Macie jakieś swoje ulubione kanały na yt z jogą dla ciężarnych?
Zdecydowałam, że chyba już zacznę ćwiczyć jogę, bo mdłości odchodzą w zapomnienie i czuje się na siłach, żeby spróbować, a wiem, że to też pomoże mi się uspokoić. Macie jakieś swoje ulubione kanały na yt z jogą dla ciężarnych?
Mamafasolki
Dokładnie!nie wiem jak ci powiedzieć hmmm jakby w macicy coś cię kulalo obijało
MartaMarkry
prenatalne to Pappa + usg, które jest szczegółowe porpsotuZapisałam się na usg genetyczne z pappa na 22.06. To wtedy się już chyba tego zwykłego standardowego prenatalnego usg nie robi, nie?
Cytryna*
Miałam dać Wam znać jak te poduszki z super mami, ja kupiłam w kształcie C. Pierwszej nocy wyjeb*alam ją na podłogę bo okropnie mi się spało mąż się śmiał, że ja i te moje zakupy... I byłam już gotowa ją oddać, ale po rozmowie z koleżanką która miała taka poduszkę okazało się, że chyba źle na niej spałam, bo przodem do tej części zabudowanej ( C ) a tam gdzie otwarte to miałam plecy i mnie ręka strasznie bolała ta która miałam pod poduszką. Następnego dnia jak się położyłam na odwrót, że miałam plecy w zdluz tej zabudowanej części to bajka. Cieszę się, że to się wyjaśniło i jej nie oddałam jedyny minus to to, że miała utrudniać przekręcanie się w nocy, a ja budzę się w innej pozycji niż zasypiałam... A chciałam się już przyzwyczajać do tego, żeby nie leżeć na plecach, bo tak lubię bardzo. No ale ogólnie polecam, wygodna jest i mam rażenie ze po jednym dniu już się tak ułożyła do mnie i się miększa zrobiła
A mi zawsze wygodniej było jak poduszka była z przodu...
MartaMarkry
ale piękny człowieczek już!Witam Dziewczyny ja już w domu po wizycie dzidzia bardzo ruchliwa, machała rączkami i nóżkami widok cudowny słyszałam dziś pierwszy raz serduszko bo do tej pory ginekolog tylko mówił że bije zmierzył też ginekolog kość nosową i w ogóle wszystko i powiedział że z dzidzią jest wszystko w porządku że prenatalne na pewno wyjdą dobrze co do krwiaka to nie mógł go znaleźć więc go już nie ma zapomniałam się zapytać co z moim duphastonem czy odstawiamy go z tą moją ostatnią niecałą paczką czy jak ale w tej książeczce ciążowej piszę że mam duphaston 2 razy dziennie więc chyba musiał widzieć i jeśli nie wypisal mi recepty to chyba nie potrzebuje już (pewnie tak sobie sama teraz tłumaczę bo zapomniałam zapytać) masakra czasami z tą moją pamięcią
Eeee, aż tak to chyba nie, usg prenatalne to te z oceną przezierności karkowej itp. Pappa to pappa. Ale mniejsza o większość jak zwał tak zwał w każdym razie jedno robięprenatalne to Pappa + usg, które jest szczegółowe porpsotu
dobrze widzę że dzidzia ma 9cm? Który to tydzień?Witam Dziewczyny ja już w domu po wizycie dzidzia bardzo ruchliwa, machała rączkami i nóżkami widok cudowny słyszałam dziś pierwszy raz serduszko bo do tej pory ginekolog tylko mówił że bije zmierzył też ginekolog kość nosową i w ogóle wszystko i powiedział że z dzidzią jest wszystko w porządku że prenatalne na pewno wyjdą dobrze co do krwiaka to nie mógł go znaleźć więc go już nie ma zapomniałam się zapytać co z moim duphastonem czy odstawiamy go z tą moją ostatnią niecałą paczką czy jak ale w tej książeczce ciążowej piszę że mam duphaston 2 razy dziennie więc chyba musiał widzieć i jeśli nie wypisal mi recepty to chyba nie potrzebuje już (pewnie tak sobie sama teraz tłumaczę bo zapomniałam zapytać) masakra czasami z tą moją pamięcią
a już widzę 11+1? To chyba nie możliwe żeby dzidzia miała taką wielkość? Czy możliwe? Albo coś źle czytamdobrze widzę że dzidzia ma 9cm? Który to tydzień?
reklama
11 tydzien i 1 dzień lekarz mówił że 8 i coś cm chyba ma ale jak usłyszałam serduszko to zapomniałam i nie wiem czy ta wartość na USG powyżej 8.9 cm to wielkość dziecka czy codobrze widzę że dzidzia ma 9cm? Który to tydzień?