reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej mamy 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

20.05.22

@Blondynka w sieci - wizyta
@Olka92 - wizyta, 09.00
@Cytryna* - wizyta, 13.45
@Coronita - wizyta

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

23.05.22
@MartaMarkry - wizyta, 17.45
@Aurora84 - wizyta
@AgataG21 - USG prenatalne (Pappa juz będzie zrobiona) i wizyta kontrolna
@Bebet - prenatalne
24.05.22
@Agnesco - wizyta + prenatalne
@Cleo92 - prenatalne, 06.00
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne, 19.00
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja - prenatalne
@Strzyga_ - USG
@marsi89 - prenatalne, 19.00
25.05.22
@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne, 17.50
26.05.22
@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi
@natusia.mamusia86 - wizyta
28.05.22
@ka.an92 - prenatalne
30.05.22
@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta
@Blackoliwka - wizyta
31.05.2022
@nikola1512 - USG prenatalne
@Hol-inka - USG prenatalne
@Kamilad - wizyta
@Bibi80 - prenatalne villocentesis (CVS)
@7grudnia - wizyta, 17.00

01.06.2022
@Aniaaa_022 - wizyta
@Blackoliwka - prenatalne
02.06.2022
@ka.an92 - prenatalne
@Majka2022 - prenatalne
@anulaa_89 - wizyta
@MałaMi 2022 - wizyta
03.06.2022
@Mamafasolki - wizyta
06.06.2022
@Bibi80 - wizyta 06.06
@Sentosa - wizyta 06.06
@Diaanaa - prenatalne 6.06
07.06.2022
@MałaMi 2022 - prenatalne
08.06.2022
@Carolina123 - wizyta
09.06.2022
@MartaMarkry - prenatalne
@Diaanaa - prenatalne
10.06.2022
@Karola z nadzieją - prenatalne
@Kamsik - wizyta
13.06.2022
@pannadarianna - prenatalne
@Margeritka28 - wizyta
@marsi89 - wizyta
14.06.2022
@anulaa_89 - USG prenatalne
17.06.2022
@Dagna42 - prenatalne
21.06.2022
@Carolina123 - prenatalne
@Kamilad - prenatalne

Tak poważnie to podziwiam za prowadzenie i ogarnianie tego kalendarza 😲

Co do mnie to proszę o wykreślenie mnie z usg z 24.05 i przepisanie na 31.05 (stwierdziłam , że bez sensu robić usg za tydzień jak wyszła teraz ta torbiel, lepiej ją skontrolować w połowie oczekiwania na wizytę)
Wizyta 15.06
Usg z pappa 22.06

reklama
11 tydzien i 1 dzień 😊 lekarz mówił że 8 i coś cm chyba ma 🙈❤️ ale jak usłyszałam serduszko to zapomniałam i nie wiem czy ta wartość na USG powyżej 8.9 cm to wielkość dziecka czy co 🙈😅
Szok. Moje przy 12+4 w poniedziałek miało 5cm i nie mówił nic że małe czy coś xD

Eeee, aż tak to chyba nie, usg prenatalne to te z oceną przezierności karkowej itp. Pappa to pappa. Ale mniejsza o większość 😅 jak zwał tak zwał 😆 w każdym razie jedno robię 🙂
potocznie zwać idąc na badania prenatalne pierwszego trymestru mamy usg + ewentualne Pappa jeśli ktoś się decyduje. Ale tak jak mówisz zwał jak zwał 😅

Ja robię np samo usg, bez Pappa. :)

Dziewczyny ktoś dawał tutaj linka do wyliczania ryzyka wad na podstawie Pappa? Czy mogłabym poprosić jeszcze raz?

a już widzę 11+1? To chyba nie możliwe żeby dzidzia miała taką wielkość? Czy możliwe? Albo coś źle czytam 😆
A może
Szok. Moje przy 12+4 w poniedziałek miało 5cm i nie mówił nic że małe czy coś xD
Szczerze nie pamiętam ile lekarz mi powiedział cm 🙈😅 byłam taka wsłuchana w serduszko i że wszystko jest w porządku że nie przyswoiłam tej informacji 🙈🤣 a może powiedział coś około 5 cm tylko teraz ja bez umiejętnie odczytuje dane z USG 😂

A może

Szczerze nie pamiętam ile lekarz mi powiedział cm 🙈😅 byłam taka wsłuchana w serduszko i że wszystko jest w porządku że nie przyswoiłam tej informacji 🙈🤣 a może powiedział coś około 5 cm tylko teraz ja bez umiejętnie odczytuje dane z USG 😂
jasne jasne, najważniejsze że dzidzia zdrowa 😊

reklama
Też robię samo USG.
Rozmawiałam z moim lekarzem i mówił , że często pappa to tylko niepotrzebne nerwy przy tych statystykach. W 1 ciąży też nie robiłam pappa. Mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze...
mojej znajomej usg wyszło prawidłowo, a po Pappa wyszło, ze ma wysokie ryzyko wystąpienia wady.. córeczka jest zdrowa..

Ja tak samo w 1 ciazy nie robiłam pappa, usg wyszło prawidłowo, nie czułam podstaw by robić dalsza diagnostykę. :)

Do góry