G
guest-1677526072
Gość
mi na pappe dziś pobrali krew a prenatalne mam 24 maja, żeby wyniki już były u lekarzaMi pobierają krew w dniu USG. A do prowadzącego mam się zgłosić 7-14 dni po prenatalnych
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mi na pappe dziś pobrali krew a prenatalne mam 24 maja, żeby wyniki już były u lekarzaMi pobierają krew w dniu USG. A do prowadzącego mam się zgłosić 7-14 dni po prenatalnych
ja wczoraj jak dostałam od mojego gina skierowanie to dzownilam umówić się na prentalne i mam na 24 maja. Nic mi nie mówiło także mam nadzieję że po USG zaraz krew pobierają tak jak to zawsze było. A do mojego lekarza prowadzącego mam wizytę 13 czerwca. Więc nie wiem po co dzień po prentalnych do swojegoMi pobierają krew w dniu USG. A do prowadzącego mam się zgłosić 7-14 dni po prenatalnych
szczerze też bym tak wolała. Ale ja na prentaalne jadę aż 80 km więc może i lepiej że wszystko w jednym dniu. W poprzednich ciążach prenatalne miałam bliżej bo max. 30 km od domu ale też najpierw USG a zaraz po nim krew i dzwonili z wynikami za 2 tyg. I powiedzieli że odbiorę sobie na drugich prentalnych wynik. Nie wiedziałam że jestem taka opcja że najpierw krew a potem USG, lepiej tak. Ale co ja mogę.mi na pappe dziś pobrali krew a prenatalne mam 24 maja, żeby wyniki już były u lekarza
Ja muszę właśnie zrobić ale ciagle myśle które w poprzedniej robiłam nifty, teraz myślałam nad Veragene ale być może zrobię znów nifty po prostuCzy któraś z dziewczyn będzie miała robione prenatalne z krwi NIFTY ? Właśnie dużo czytałam na temat Sanco, ale lekarz polecił NIFTY, dajcie znać
ja bym poszła wcześniej bo wtedy parametry są wpisane od razu do programu i masz pełne wyniki już w dniu usg. To badania przesiewowe. Liczy się w nich czas, chociażby na podjęcie decyzji. Dla mnie nie ma wątpliwości że warto zrobić wszystko tak by wyniki były jak najszybciej.@Poplątana9 tez mam prenatalne 24 maja i mój lekarz prowadzący kazał iść na Pappe tydzień wcześniej, ale sama nie wiem czy iść czy zrobić w dniu prenatalnych
@kasiaa91 kochana, mądra koleżanko, co Ty uważasz o tym?
powiem szczerze że u mnie też pierwszy raz tak jest że tydzień przed prenatalnymi krew . We wszystkich 3 miałam w tym samym dniu pobieranaja wczoraj jak dostałam od mojego gina skierowanie to dzownilam umówić się na prentalne i mam na 24 maja. Nic mi nie mówiło także mam nadzieję że po USG zaraz krew pobierają tak jak to zawsze było. A do mojego lekarza prowadzącego mam wizytę 13 czerwca. Więc nie wiem po co dzień po prentalnych do swojego
szczerze też bym tak wolała. Ale ja na prentaalne jadę aż 80 km więc może i lepiej że wszystko w jednym dniu. W poprzednich ciążach prenatalne miałam bliżej bo max. 30 km od domu ale też najpierw USG a zaraz po nim krew i dzwonili z wynikami za 2 tyg. I powiedzieli że odbiorę sobie na drugich prentalnych wynik. Nie wiedziałam że jestem taka opcja że najpierw krew a potem USG, lepiej tak. Ale co ja mogę.
Fajna opcja jak widać co klinika/przychodnia to inna praktykami na pappe dziś pobrali krew a prenatalne mam 24 maja, żeby wyniki już były u lekarza
No dokładnie, bo to dzień po jeszcze nie będzie wyników krwija wczoraj jak dostałam od mojego gina skierowanie to dzownilam umówić się na prentalne i mam na 24 maja. Nic mi nie mówiło także mam nadzieję że po USG zaraz krew pobierają tak jak to zawsze było. A do mojego lekarza prowadzącego mam wizytę 13 czerwca. Więc nie wiem po co dzień po prentalnych do swojego
szczerze też bym tak wolała. Ale ja na prentaalne jadę aż 80 km więc może i lepiej że wszystko w jednym dniu. W poprzednich ciążach prenatalne miałam bliżej bo max. 30 km od domu ale też najpierw USG a zaraz po nim krew i dzwonili z wynikami za 2 tyg. I powiedzieli że odbiorę sobie na drugich prentalnych wynik. Nie wiedziałam że jestem taka opcja że najpierw krew a potem USG, lepiej tak. Ale co ja mogę.
Na czczo zawsze powyzej 100 blizej 110 nawet. W 2 poprzednich ciazach tez mialam insuline nocna.ojej, a jakie miałaś wyniki glukozy?
Ok, dziękuję za poradę właśnie rozmawiałam z koleżanką co pracuje w laboratorium i powiedziała, że jak jutro przyjdę to wyniki będą w piątek, maksymalnie w sobotę. Więc tak zrobię.ja bym poszła wcześniej bo wtedy parametry są wpisane od razu do programu i masz pełne wyniki już w dniu usg. To badania przesiewowe. Liczy się w nich czas, chociażby na podjęcie decyzji. Dla mnie nie ma wątpliwości że warto zrobić wszystko tak by wyniki były jak najszybciej.
Tym bardziej w naszym chorym kraju.