reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Wszystko w porządku, dziś malenstwo ocenione na 8+4, termin na 15 grudnia, całe 2cm szczęścia 💜
Mam z końcem opakowania odstawić luteinę i Duphaston - strasznie się tym stresuje, ale lekarz powiedział, ze nie chce mnie faszerować lekami bez powodu. A druga sprawa…prenatalne dopiero 10.06. 😱 nie wiem jak na wytrzymam, zwariujecie ze mną 😂😅😅
@MartaMarkry tez zapisałam się do Dr B. 😉
piękny fasolek! ❤️ jeśli nie ma powodu to nie ma co się faszerować. Lekarz wie co robi.

Dr. b. Będziesz zadowolona! :) w pierwszej ciazy, nie wypuściła mnie dopóki nie zbadała dobrze i nie miała wszystkich możliwych pomiarów. Jak tez pisałam moja córka spała sobie, ale mimo to lekarz w żaden sposób nie pospieszyła mnie ani wizyty. Dawała czas aż mała się obudzi i zacznie się ruszać itp. Dzieli nas jeden dzień. W którym tygodniu masz te badania? Ja ostatnio musiałam zmienić termin i już takie resztki terminów były.. a na popołudnie kompletnie nic :(

reklama
Trochę mały ten twój. Ja jak miałam 9 to była ciąża biochemiczna ale to nawet usg pierwszego nie doczekałam i było już po. Jedni twierdzą że wystarczy mieć 11 a inni że 20 a nawet 25 minimum, też staram się tym nie przejmować i nie latam co chwilę na krew, bo poprzednio co 2-3 dni badałam i nic mi to nie dało. Teraz żyje w nieświadomości i lepiej mi z tym, bo nie analizuję i nie stresuję się.

Chciałam zbadać kolejny raz, ale lekarz mówi że mija się z celem bo wyjdzie duży z tabletek. Teraz 600mg na dobę przyjmuję może jutro mi zwiększy dawkę. Poprzednia ciąża w 8 tygodniu dostałam lekkiego plamienia pojechałam do szpitala zrobili ze mnie przewrażliwiona wariatkę bo w pierwszym trymestrze to normalne, a 10tc akcja serduszka zatrzymana.

Ja miałam w 5 tyg poniżej 7 a teraz już dotrwałam do 11+5

Jesteś moją nadzieją że będzie dobrze 🥰 że ja też mam szansę dotrwać. Nam z mężem nigdy nic nie wychodzi za pierwszym razem nawet ślub braliśmy dwa razy 😁 dom też można powiedzieć że dwa razy kupowaliśmy 😁 teraz druga ciąża. A jak cos załatwiamy to wiem że za pierwszym nie wyjdzie i tak trzeba będzie jechać drugi raz. 😁

piękny fasolek! ❤️ jeśli nie ma powodu to nie ma co się faszerować. Lekarz wie co robi.

Dr. b. Będziesz zadowolona! :) w pierwszej ciazy, nie wypuściła mnie dopóki nie zbadała dobrze i nie miała wszystkich możliwych pomiarów. Jak tez pisałam moja córka spała sobie, ale mimo to lekarz w żaden sposób nie pospieszyła mnie ani wizyty. Dawała czas aż mała się obudzi i zacznie się ruszać itp. Dzieli nas jeden dzień. W którym tygodniu masz te badania? Ja ostatnio musiałam zmienić termin i już takie resztki terminów były.. a na popołudnie kompletnie nic :(
To cieszę się bardzo z takiej opinii, lubię dokładnych lekarzy :D u mnie wtedy będzie 12+6, ale godzina mi była bez różnicy kompletnie, a Ty którego masz?
To może faktycznie spotkamy sie na porodówce na Zaspie :D

Potrafi któraś odczytać USG?
IMG20220511193705.jpg

Kim jest dr. b? 😁

Ja bransoletkę używałam i niestety sama nic mi nie pomogła. Mdłości przeszły dopiero dzięki tabletką NUPERAL.
sprawdziłam to ten Nuperal w składzie to jest dokładnie to samo co ja dostałam, czyli ten Cariban. Jak się po tym czułaś? Byłaś senna? Przeczytałam ulotkę to mna trochę wzdrygnelo 😅 ale jak będzie mnie znowu mdlilo to się nie zastanawiam dwa razy i biorę 🤪

reklama
Do góry