reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Masakra, jestem głodna, ale mam ochotę zupełnie na nic. No nic kompletnie mi na ile przychodzi do głowy co bym mogla zjeść 😕
Mam to samo, plus mdłości jak nic nie zjem, a ból żołądka jak zjem i odkryłam że takie koktajle owocowe z mlekiem i jogurtem dają mi ulgę. Czasem na szybko pije samo mleko i też pomaga więc może spróbuj.

reklama
Mam to samo, plus mdłości jak nic nie zjem, a ból żołądka jak zjem i odkryłam że takie koktajle owocowe z mlekiem i jogurtem dają mi ulgę. Czasem na szybko pije samo mleko i też pomaga więc może spróbuj.
mi dziś lekarka zaleciła na mdłości taki lek o nazwie cariban (nie wiem czy jest dostępny w PL) i kazała kupić bransoletkę która na zasadzie akupresury przyciska punkt na nadgarstku, nazywa się Sea Band, może znajdziecie to w internecie i wam pomoże ☺️ ja jeszcze nie mam opinii bo czekam na dostawę bransoletki a ten cariban dopiero zacznę brać

Trochę mały ten twój. Ja jak miałam 9 to była ciąża biochemiczna ale to nawet usg pierwszego nie doczekałam i było już po. Jedni twierdzą że wystarczy mieć 11 a inni że 20 a nawet 25 minimum, też staram się tym nie przejmować i nie latam co chwilę na krew, bo poprzednio co 2-3 dni badałam i nic mi to nie dało. Teraz żyje w nieświadomości i lepiej mi z tym, bo nie analizuję i nie stresuję się.
ja też uważam że co ma być to będzie. Z testem zwlekałam, dopiero 4 czy 5 dni po miesiączce zrobiłam. I to tylko dlatego że musiałam po heparynę iść do lekarza jak coś. Gdyby nie to to mój mąż się śmiał że do porodu był testu nie zrobiła. Beta to dla mnie niepotrzebny stres bo właśnie można biochema wylapac. Ale niektórym osoba lekarz zleca albo muszą badać, ok szanuje. Ja bym chyba umarła ze stresu i z analizowania tego. Tak z innej beczki dla przykładu ja mam pai1 odpowiada to za problem z zagnieżdżeniem, czy zajściem w ciążę...a nie miałam z tym ani razu problemu. Każda ciąża w 1,2 albo 3 cyklu i zarodek prawidłowo zagniezdzony. Także ten progesteron o niczym nie świadczy.
Tak dwujajowe to genetyczna tendencja ale trzeba pamiętać że sporo ciąż pojedynczych miało bliźniaka w życiu płodowym tak że np nasze mamy które w tamtych czasach nie miały takiego dostępu do USG mogły taka ciąże mieć więc bliźniaki mogą się trafić każdemu bo można nawet nie wiedzieć że w rodzinie były albo że samemu jest się z takiej ciąży :) teraz jak mamy USG to z doświadczenia widzę jak częsta jest sytuacja vanishing twin

A u mnie akurat przy bliźniakach również nie było objawów jak i przy ciążach pojedynczych :)
no tak. Ja też mam koleżankę gdzie na pierwszym USG bliźniaki a na kolejnym nie było już. Zostało jedno dzieciątko 😱
a jeśli mogę zapytać co było nie tak od początku?
Przyrost bety? Prog? Czy dopiero usg?
progesteron zawsze miałam mega wysoki, jak to mój gin mówi: pani organizm to i trojaczki utrzyma. Bety nie robiłam, lekarz też nie zlecił. Na pierwszym USG byłam w 8 tyg. I wszystko było niby ok ale dzieci wyglądały na 7 tydz. Kazał przyjść za 2 tyg. I wtedy się mnie zapytał czy na pewno miesiączka była tego dnia co mu mówilam a ja ze tak. No i zaś za 2 tyg. Kazał przyjść i wtedy to był 11 tydzień i okazało się że serduszka nie bija a dzieci praktycznie nic nie urosly od tego 9 tyg. Potem mi powidzial że już jak się o ta miesiączkę pytał to dzieci były 2 tyg. W rozmiarach do tyłu ale prócz tego wszystko było ok i też nie chciał mnie stresować bo ja byłam mega wystraszona. Bliźniaki mają prawo inaczej przyrastać, wolniej ale to chyba w wyższej ciąży. Także od początku dzieci źle rosly, o wiele za mało. W szpitalu nawet stwierdzili że odpowiadały wymiarom na 7 tydzień a ja już powinnam być w 11.

mi dziś lekarka zaleciła na mdłości taki lek o nazwie cariban (nie wiem czy jest dostępny w PL) i kazała kupić bransoletkę która na zasadzie akupresury przyciska punkt na nadgarstku, nazywa się Sea Band, może znajdziecie to w internecie i wam pomoże ☺️ ja jeszcze nie mam opinii bo czekam na dostawę bransoletki a ten cariban dopiero zacznę brać
Ja bransoletkę używałam i niestety sama nic mi nie pomogła. Mdłości przeszły dopiero dzięki tabletką NUPERAL.

reklama
Wszystko w porządku, dziś malenstwo ocenione na 8+4, termin na 15 grudnia, całe 2cm szczęścia 💜
Mam z końcem opakowania odstawić luteinę i Duphaston - strasznie się tym stresuje, ale lekarz powiedział, ze nie chce mnie faszerować lekami bez powodu. A druga sprawa…prenatalne dopiero 10.06. 😱 nie wiem jak na wytrzymam, zwariujecie ze mną 😂😅😅
@MartaMarkry tez zapisałam się do Dr B. 😉

Załączniki

• 5A174BFB-6D3D-4A39-896E-2EEB40D71913.jpeg
    5A174BFB-6D3D-4A39-896E-2EEB40D71913.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 79
Do góry