Ja także poproszę o wpisanie wizyty na 26.05 a prenatalne na 17.06Dzięki, dodałam Cię
reklama
MissCe
Fanka BB :)
Ja miałam w 5 tyg poniżej 7 a teraz już dotrwałam do 11+5Trochę mały ten twój. Ja jak miałam 9 to była ciąża biochemiczna ale to nawet usg pierwszego nie doczekałam i było już po. Jedni twierdzą że wystarczy mieć 11 a inni że 20 a nawet 25 minimum, też staram się tym nie przejmować i nie latam co chwilę na krew, bo poprzednio co 2-3 dni badałam i nic mi to nie dało. Teraz żyje w nieświadomości i lepiej mi z tym, bo nie analizuję i nie stresuję się.
kasiaa91
Nifty jak najbardziej w bliźniaczej się robi nie wszystkie NIPTy na to pozwalają ale nifty akurat takpierwsza wizyta zaczęłam płakać ze szczęścia, śmiać się i trząść się. Podobno są jednojajowe ale nie umiała jeszcze określić ilu owodniowe i ilu kosmówkowe. Ogólnie byłam w takim szoku ze zapomniałam zapytać o milion rzeczy ale dowiedziałam sie ze Nitfty odpada w ciąży bliźniaczej bo nie da się oddzielić DNA dwóch dzieci od siebie.
Karola z nadzieją
Czekam przed gabinetem
kasiaa91
Zeby robić badania w pakiecie nie musisz do nikogo tam chodzić, ja umawiam teleporade i mówię co mają mi przepisać i tyleNa szczęście to już tylko dwa dni i wszystko będzie jasne. Najwyżej będę do niej chodzić tylko żeby robić badania w pakiecie luxmed, a znajdę kogoś z dobrym sprzętem prywatnie. To moja 1 ciąża i jestem jak dziecko we mgle..
Takalenka
Tak dwujajowe to genetyczna tendencja ale trzeba pamiętać że sporo ciąż pojedynczych miało bliźniaka w życiu płodowym tak że np nasze mamy które w tamtych czasach nie miały takiego dostępu do USG mogły taka ciąże mieć więc bliźniaki mogą się trafić każdemu bo można nawet nie wiedzieć że w rodzinie były albo że samemu jest się z takiej ciąży teraz jak mamy USG to z doświadczenia widzę jak częsta jest sytuacja vanishing twintak ja też jak się dowiedziałam o bliźniakach to byłam w takim szoku że nie wiem jak do domu doszłam. Gartulacje.
ja przy bliźniakach miałam mega nasilone objawy. Ale teraz też mam nasilone a jest ciąża pojedyncza.
no masz duze szansę bo to wlasnie od twoich genów zależy czy będą blizniaki. Tzn. Dwujajowe są genetycznie a jednojajowe losowo.
który to masz tydzień ? Nie zleciła ci częstszych wizyt?
A u mnie akurat przy bliźniakach również nie było objawów jak i przy ciążach pojedynczych
Kamsik
Aktywna w BB
Ja robiłam zanim zaczęliśmy się starać, bo chciałam wiedzieć czy ja mogę przenieść ten gen. Zasada jest taka, że jeśli tylko jedna osoba jest nosicielem tego genu w parze to szansa na urodzenie chorego dziecka jest znikoma, a jeśli już przekażę się ten gen to będzie on nosicielem bezobjawowym. Natomiast jeżeli obydwie osoby w parze będą nosicielami to to ryzyko niestety znacznie wzrasta i ja już wtedy na ciąże bym się nie zdecydowała. Kosztowało mnie to 460 zł zamawiałam pakiet online, sama sobie pobierałam próbkę patyczkiem z wnętrza policzka do takiej kapsułki i wysyłałam do badania. Po 6 tygodniach dostałam smsa, że wynik czeka gotowy na moim koncie pacjenta .Zainteresowało mnie badanie na nosicielstwo SNA, kiedy się je robi, ile kosztuje?
Takalenka
U nas tak zachwalają panoramę przy bliźniaczychNifty jak najbardziej w bliźniaczej się robi nie wszystkie NIPTy na to pozwalają ale nifty akurat tak
stella33
o widzisz, dziekuje Ci, dobrze wiedzieć ! Umówiłam się do polskiej ginekolog (co dwie pary oczu to nie jedna) wiec dopytamNifty jak najbardziej w bliźniaczej się robi nie wszystkie NIPTy na to pozwalają ale nifty akurat tak
co to jest Panorama?U nas tak zachwalają panoramę przy bliźniaczych
reklama
stella33
a jeśli mogę zapytać co było nie tak od początku?nie przepraszaj, od początku w tamtej ciąży było coś nie tak i byłam nastawiona że tak się stanie. Żałuję tylko że nie zrobilam badań dzieci. Pamietam swoją wizytę i jak.lekarz powiedział że biją dwa serca, no szok straszny. JescZe jak powiedział mi że takie ciążę są rzadkie i wyjatkowe to już w ogóle.
Przyrost bety? Prog? Czy dopiero usg?