reklama
ka.an92
Fanka BB :)
Podbijam pytanie, bo tez się nad tym zastanawiałam oststnioDziewczyny, nie wiecie czy w ciąży można szczotkować ciało ?
Karola z nadzieją
Nogi można i delikatnie ręce bez nadmiernego podnoszenia ich do góry brzuch lepiej omijaćDziewczyny, nie wiecie czy w ciąży można szczotkować ciało ?
Karola z nadzieją
Oczywiście dotyczy to ciąż niezagrożonych, bez żadnych plamien
stella33
tez mnie to zastanawiałoDziewczyny, nie wiecie czy w ciąży można szczotkować ciało ?
kasiaa91
Nie można bo kwas żołądkowy wszystko zeżre !Prenatal uno jest w formie proszku w osłonce - myślę, że spokojnie można otworzyć tabletkę i wysypać proszek np. na łyżkę wody czy czegoś neutralnego.
Super, mam nadzieję, że wypoczęłaś! Detoks od internetów zdecydowanie się czasem przydaje.Dzięki za pamięć - właśnie weszłam na forum i pisałam, u mnie wszystko ok tylko majówkowy wyjazd i detoks od internetów
reklama
marsi89
ja też właśnie boje się pobierania krwi, od momentu jak jako dziecko jakąś "profesjonalistką" zalała mi krwią całą piżamę i powiedziała że mam przestać płakać bo mame wyrzuca ze szpitala.Kurczę, u mnie nigdy nie mogą znaleźć żył, mam takie super mało widoczne, ale nigdy jeszcze nie miałam takich przebojów, zawsze profeska i uspokajanie rozmową (bo zdarza mi się zasłabnąć na widok własnej krwi ). Szczerze współczuję takich "profesjonalistek", trzeba się od nich trzymać z daleka i gdzie się da to głosować portfelem.
Jak byłam w tamtym roku w szpitalu przez ten wyrostek, potem powikłania, potem poronienie i te stany zapalne(łącznie chyba z 2 miesięce tam byłam) to już nie mieli gdzie kłuć, takie zrosty się porobiły. Już zastanawiali się nad noga, ale na szczęście wyniki były dobre i wypuścili mnie do domu. Ale nawet jak poszłam na kontrolna morfologię miesiac po pobraniu to kobietki miały problem bo dalej te zrosty były. Ja mam jakiegoś pecha do tych kobiet od pobierania. Ale przetrzymam, raz w miesiącu.
też miałam dziś ten problem. Zaprowadziłam córkę do przedszkola i leciałam na ta krew. Wzięłam ze sobą activie do picia i miętowe cukierki. Jakby było mi fest niedobrze to bym sobie to zarzucila, trudno. Ale było znośnie. Badania są mniej więcej raz na miesiąc, przeważnie. Więc byłeś teraz to przetrwała a w drugim trymestrze będzie już dużo lepiej.Powiedzcie mi jak to zrobić żeby nie zwymiotować rano a iść na badania ? Musze być na czczo + krzywa cukrowa za 2 tyg wizyta a ja nie jestem w stanie rano się zebrać i iść do laboratorium