reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Na ja tez już po wizycie, wszystko nadal jest ksiazkowo wg OM 6+1 a wg usg 6+2 🥰 mam tylko mikrokrwiaka podkosmowkowego i jak lekarz zobaczył moja mine to stwierdził ze mógł mi tego oszczędzić 🙈 kolejna wizyta 2.06 i umówiłam się na prenatalne 28.05, także niecierpliwie czekamy ✊🏼🥰Zobacz załącznik 1398425
Jaki słodziak już na zdjęciu 🥰

Na ja tez już po wizycie, wszystko nadal jest ksiazkowo wg OM 6+1 a wg usg 6+2 🥰 mam tylko mikrokrwiaka podkosmowkowego i jak lekarz zobaczył moja mine to stwierdził ze mógł mi tego oszczędzić 🙈 kolejna wizyta 2.06 i umówiłam się na prenatalne 28.05, także niecierpliwie czekamy ✊🏼🥰Zobacz załącznik 1398425
ale piękne zdjęcie! 6+2 czy 9+2? ❤️❤️❤️

co masz za mutacje ?
mtfhr obie hetero i pai1 hetero. Niby te mutacje ma 90% kobiet i nie leczy się tego ale no mi lekarz zapobiegawczo dał heparynę w zastrzykach od pozytywnego i biorę zmetylowane witaminy.
Witam was po wizycie, która była wcześniej na szczęście. Maleństwo jest i bije mu serduszko jak dzwon. Nie robiliśmy żadnych pomiarów jeszcze ale nie mogłam się napatrzeć jak ta mała pikawa chodziła 😍 To że objawy mi ustały to jak widać nic nie znaczy, a boleć jak na okres może bo wszystko jest spulchnione, zmienia się i rośnie. Jak coś będzie dokuczać to wsiąść tabletki i nie stresować się. Według USG 6+1 a powinno być 6+6 i też mam tym się nie przejmować bo wszystko wygląda bardzo dobrze i nie ma to większego znaczenia. Następna wizyta za 2-3 tygodnie dopiero więc umówiłam się na 23-go na 10 rano to nie będę całego dnia w nerwach😂 Kurczę zdjęcie trochę kiepskie ale na monitorze dużo więcej było widać.

No widzisz mówiłam, że to że objawy ustały to nic nie znaczy, tak samo jak utrzymujące się objawy. Super że wszystko dobrze. Te zdjęcia wszystkie na początku są kiepskie 😃
wróciłam do domu i już czysto. Moje drugie imię to panikara 😒

Tak jak każdej z nas tutaj
Na ja tez już po wizycie, wszystko nadal jest ksiazkowo wg OM 9+1 a wg usg 9+2 🥰 mam tylko mikrokrwiaka podkosmowkowego i jak lekarz zobaczył moja mine to stwierdził ze mógł mi tego oszczędzić 🙈 kolejna wizyta 2.06 i umówiłam się na prenatalne 28.05, także niecierpliwie czekamy ✊🏼🥰Zobacz załącznik 1398425
super wieści. Ja też miałam krwiaka w ciąży nr 2 i się wchłonął sam 🙂 kurde was na tak wczesnych wizytach lekarz juz daje skierowanie na prenatalne a ja byłam na wizycie w 8 tyg. I powiedział że jak przyjdę 16 maja czyli w 11 TC to dopiero wtedy da mi skierowanie na prenatalne 🤔 zaraz se zaczęłam wkręcać że z ciąża może coś nie tak ale mówił mi że wszystko idealnie i nie ma się do czego przyczepić. Chyba że ze względu na wcześniejsze poronienia chce mi oszczędzić tak szybkiego umawiania się żeby potem nie było przykro odmawiać wizyta jak coś.
Również masz odklejoną kosmowkę??
z czego ta kosmówka się odkleja ?

Dziewczyny, czy po cytologii miałyście kiedyś takie mikroplamienie? Wczoraj przy pobraniu wymazu na tym patyku widziałam podbarwienje, a teraz byłam w łazience a tam śluz taki no podbarwiony. Powiedzcie ze nie mam się martwić? :(
Moja lekarka tak pobiera, że zawsze krwawię dość mocno i mi daje chusteczki. W ciąży nie miałam u niej cytologii bo potem bym miała schizy związane z tym krwawieniem.

mtfhr obie hetero i pai1 hetero. Niby te mutacje ma 90% kobiet i nie leczy się tego ale no mi lekarz zapobiegawczo dał heparynę w zastrzykach od pozytywnego i biorę zmetylowane witaminy.

No widzisz mówiłam, że to że objawy ustały to nic nie znaczy, tak samo jak utrzymujące się objawy. Super że wszystko dobrze. Te zdjęcia wszystkie na początku są kiepskie 😃

Tak jak każdej z nas tutaj
super wieści. Ja też miałam krwiaka w ciąży nr 2 i się wchłonął sam 🙂 kurde was na tak wczesnych wizytach lekarz juz daje skierowanie na prenatalne a ja byłam na wizycie w 8 tyg. I powiedział że jak przyjdę 16 maja czyli w 11 TC to dopiero wtedy da mi skierowanie na prenatalne 🤔 zaraz se zaczęłam wkręcać że z ciąża może coś nie tak ale mówił mi że wszystko idealnie i nie ma się do czego przyczepić. Chyba że ze względu na wcześniejsze poronienia chce mi oszczędzić tak szybkiego umawiania się żeby potem nie było przykro odmawiać wizyta jak coś.
z czego ta kosmówka się odkleja ?
ojej to nie wiem na czym to polega, też muszę brać heparynę odkąd test wyszedł pozytywny ale u mnie mutacja Vleiden

pytałam lekarza i powiedział ze to jest dla niego do porównania wielkość zarodka jaka powinna być w danym okresie czy coś takiego 😄 wg miesiączki termin miałam na 20.12 a zmienił na 17.12 😄 ja go słuchałam patrząc na fotkę wiec ze łzami w oczach mówiłam „aha aha” 😂
Też mam termin na 17.12 🥰

reklama
pytałam lekarza i powiedział ze to jest dla niego do porównania wielkość zarodka jaka powinna być w danym okresie czy coś takiego 😄 wg miesiączki termin miałam na 20.12 a zmienił na 17.12 😄 ja go słuchałam patrząc na fotkę wiec ze łzami w oczach mówiłam „aha aha” 😂
Też mam termin na 17.12 🥰tylko ja dziś mam 8t równo :)

Do góry