Hej hej gratulacjeDzień dobry z chęcią do Was dołączę. Termin porodu mam na 24.12 wigilia mam nadzieję że urodzę tydzień wcześniej
Mam już jedno dziecko, Gabrysia w lipcu kończy 3 latka i nadszedl czas na drugie. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę, teraz walczę z insulinooporonoscią i za wysokimi cukrami na czczo. Czekam na wizytę u diabetologa. Pierwsza wizyta u ginekologa była wczoraj. Słyszałam serduszko
reklama
Bibi80
Fanka BB :)
Świetne wiadomościWitam was po wizycie, która była wcześniej na szczęście. Maleństwo jest i bije mu serduszko jak dzwon. Nie robiliśmy żadnych pomiarów jeszcze ale nie mogłam się napatrzeć jak ta mała pikawa chodziła To że objawy mi ustały to jak widać nic nie znaczy, a boleć jak na okres może bo wszystko jest spulchnione, zmienia się i rośnie. Jak coś będzie dokuczać to wsiąść tabletki i nie stresować się. Według USG 6+1 a powinno być 6+6 i też mam tym się nie przejmować bo wszystko wygląda bardzo dobrze i nie ma to większego znaczenia. Następna wizyta za 2-3 tygodnie dopiero więc umówiłam się na 23-go na 10 rano to nie będę całego dnia w nerwach Kurczę zdjęcie trochę kiepskie ale na monitorze dużo więcej było widać.
MoniaJ2424
Umówić się i tym samym zaklepac termin możesz już, skierowanie otrzymasz później. Ja tak robiłam bo terminy z dogodną godziną nie były do wyboru na 2-3 dni do przodumtfhr obie hetero i pai1 hetero. Niby te mutacje ma 90% kobiet i nie leczy się tego ale no mi lekarz zapobiegawczo dał heparynę w zastrzykach od pozytywnego i biorę zmetylowane witaminy.
No widzisz mówiłam, że to że objawy ustały to nic nie znaczy, tak samo jak utrzymujące się objawy. Super że wszystko dobrze. Te zdjęcia wszystkie na początku są kiepskie
Tak jak każdej z nas tutaj
super wieści. Ja też miałam krwiaka w ciąży nr 2 i się wchłonął sam kurde was na tak wczesnych wizytach lekarz juz daje skierowanie na prenatalne a ja byłam na wizycie w 8 tyg. I powiedział że jak przyjdę 16 maja czyli w 11 TC to dopiero wtedy da mi skierowanie na prenatalne zaraz se zaczęłam wkręcać że z ciąża może coś nie tak ale mówił mi że wszystko idealnie i nie ma się do czego przyczepić. Chyba że ze względu na wcześniejsze poronienia chce mi oszczędzić tak szybkiego umawiania się żeby potem nie było przykro odmawiać wizyta jak coś.
z czego ta kosmówka się odkleja ?
Bibi80
Jaki piękny widok!Na ja tez już po wizycie, wszystko nadal jest ksiazkowo wg OM 9+1 a wg usg 9+2 mam tylko mikrokrwiaka podkosmowkowego i jak lekarz zobaczył moja mine to stwierdził ze mógł mi tego oszczędzić kolejna wizyta 2.06 i umówiłam się na prenatalne 28.05, także niecierpliwie czekamy Zobacz załącznik 1398425
Blanca86
Oby tylko toOj też bym się wkurzyła. Kiedyś nie przejmowałam się i jadłam po terminie, ale teraz ciągle robię przegląd lodówki i jak coś nie tak to kosz. Przypuszczam że nic ci się nie stanie, może trochę przeczyści jelita
Laski, jestem gadżeciarą i zamówiłam sobie segregator od mamy ginekolog bardzo fajny, ma zakładki na badania wszystkie i na kartę ciąży, dużo różnych informacji ogólnie polecam zrobiłam Wam parę zdjęć przykladowych zdjęć, są też do wyboru różne okładki
Załączniki
Też mam choć koleżanka mi mówiła , że mało ma miejsca na te badania i wszystko trzeba składać na pół. Faktycznie jak przyjdzie badań więcej itd to widzę że z miejscem średnio. W poprzedniej ciąży miałam mała teczkę i wszystko w koszulkach posegregowane i w sumie żałuję , że kupiłam ten segregatorLaski, jestem gadżeciarą i zamówiłam sobie segregator od mamy ginekolog bardzo fajny, ma zakładki na badania wszystkie i na kartę ciąży, dużo różnych informacji ogólnie polecam zrobiłam Wam parę zdjęć przykladowych zdjęć, są też do wyboru różne okładki
Blondynka w sieci
Oooo ja właśnie się szykuje do kupna ale jeszcze jakoś tak się boje go zamówićLaski, jestem gadżeciarą i zamówiłam sobie segregator od mamy ginekolog bardzo fajny, ma zakładki na badania wszystkie i na kartę ciąży, dużo różnych informacji ogólnie polecam zrobiłam Wam parę zdjęć przykladowych zdjęć, są też do wyboru różne okładki
MartaMarkry
tez mam z poprzedniej ciazy. Służył miLaski, jestem gadżeciarą i zamówiłam sobie segregator od mamy ginekolog bardzo fajny, ma zakładki na badania wszystkie i na kartę ciąży, dużo różnych informacji ogólnie polecam zrobiłam Wam parę zdjęć przykladowych zdjęć, są też do wyboru różne okładki
reklama
Kupiłam sobie gałkę loda o smaku nutelli i był tam taki spory kawałek tej polewy nutelliFuj nie mów o parówkach
Hihi nutella to jest to potrafię się kłócić z dziećmi o nią
Też się nad tym zastanawiam, żeby też na NFZ chodzić, ale nie wiem jak to zrobić w sensie trzeba iść do rodzinnego po skierowanie? I zapisać się na NFZ i normlanie z kartą ciąży od prywatnego i powiedzieć, że chodzi się też prywatnie? Stresuje mnie takie kombinowanieProfemina w Gdyni mają fajny sprzęt, lekarz na razie mi nie podpadl ale raczej do problematycznej ciąży średnio się nadaje no ale leki wypisuje także będę tam prowadzić ciążę no i równolegle chce chodzić do gina na NFZ i wyciągać wszystkie możliwe skierowania skoro mi się należą
Mi się 3 razy śniło, że będzie chłopakKobietki wpadła drzemka i miałam pierwszy sen "z dzieckiem". I to była dziewczynka! Taka na oko 3 letnia, bawiłyśmy się razem. Ale coś podejrzanie podobna do córeczki znajomych, których zdjęcia niedawno przeglądałam na fb A jak u Was, macie już jakieś "prorocze" sny?
No nie gadaj, ja się tak jaram tymTeż mam choć koleżanka mi mówiła , że mało ma miejsca na te badania i wszystko trzeba składać na pół. Faktycznie jak przyjdzie badań więcej itd to widzę że z miejscem średnio. W poprzedniej ciąży miałam mała teczkę i wszystko w koszulkach posegregowane i w sumie żałuję , że kupiłam ten segregator
Ja na razie wstrzymam się z wypełnianiem do prenatalnychOooo ja właśnie się szykuje do kupna ale jeszcze jakoś tak się boje go zamówić