reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, jestem po wizycie. Doktor po zapoznaniu się z moją historią powiedział, żebym się wstrzymała narazie z radością, ze ciąża jest bardzo młoda, 5 tyg, ze trzeba być bardzo ostrożnym, bo mój organizm będzie próbował zwalczać dziecko ( mam dodatnie przeciwciała toczniowe) . Potwierdził usg 4mm pęcherzyk w prawym rogu macicy i tak naprawdę tyle. Obstawił mnie acardem, Clexane, luteiną i kazał być dobrej myśli…

reklama
Właśnie ja z tym też od zawsze mam problem więc odrobiłam zadanie domowe na zaś, podejdź do apteki albo poszukaj sobie online takich saszetek(załączę zdjęcie poniżej) do rozpuszczania w wodzie, bezpieczne dla kobiet w ciąży. A w którym tyg zaczęły Ci się mdłości?

A no to pewnie dźwiganie Ci nie służy ale z tego co czytałam to można mieć plamienia do 3 msc i to nie jest nic niezwykłego. 😊

Właśnie ja też się mega szybko męcze i mam takie momenty, że prawie zasypiam na siedząco i uczucie w brzuchu troszkę jak na okres. Poza tym w sumie nic. Piersi większe o jakiś rozmiar 😅 ale nie będę z tego tytułu narzekać, gorzej, że brzuch też napuchł jak na początku okresu i tak już raczej zostanie. Guziczki w jeansach mocno się napinają 😅
w sumie masz rację uczucie w brzuchu jak na okres czasem jest i fakt mocno napuchł 🙂

Dziewczyny, jestem po wizycie. Doktor po zapoznaniu się z moją historią powiedział, żebym się wstrzymała narazie z radością, ze ciąża jest bardzo młoda, 5 tyg, ze trzeba być bardzo ostrożnym, bo mój organizm będzie próbował zwalczać dziecko ( mam dodatnie przeciwciała toczniowe) . Potwierdził usg 4mm pęcherzyk w prawym rogu macicy i tak naprawdę tyle. Obstawił mnie acardem, Clexane, luteiną i kazał być dobrej myśli…
Ale jest pęcherzyk ❤️ mój był tej samej wielkości w tym samym tygodniu ciąży jak Twój ❤️
Jesteś obstawiona lekami więc myśl pozytywnie . A kiedy kazał przyjść na wizytę kolejna ?

Dziewczyny, ja dziś robiłam badania tarczycy i sytuacja nie jest za ciekawa 😢 Wstawiam wam zdjęcie. Czy któraś dobra dusza mogłaby mi podpowiedzieć co robić? U mojego lekarza prowadzącego z tymi wynikami będę w środę, ale czy uważacie że sytuacja wymaga pilnej interwencji? Pewnie przydałoby się USG tarczycy, na które w mojej okolicy ciężko dostać się na cito 😢

Załączniki

• 080fc581-35c7-4916-b634-fd3a7678167b.jpg
    080fc581-35c7-4916-b634-fd3a7678167b.jpg
    87,5 KB · Wyświetleń: 91
Dziewczyny, ja dziś robiłam badania tarczycy i sytuacja nie jest za ciekawa 😢 Wstawiam wam zdjęcie. Czy któraś dobra dusza mogłaby mi podpowiedzieć co robić? U mojego lekarza prowadzącego z tymi wynikami będę w środę, ale czy uważacie że sytuacja wymaga pilnej interwencji? Pewnie przydałoby się USG tarczycy, na które w mojej okolicy ciężko dostać się na cito 😢
kobiety ciężarne maja prawo takie, ze NFZ musi umówić cię w ciągu 7 dni na wizytę :) skorzystaj z tego :)

Dwa lata temu dowiedziałam się o tym, właśnie jak na cito szukałam endokrynologa :)

reklama
Do góry