reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi , może to głupie bo każda ma indywidualnie , ale jak u was że śluzem ?
Ja już zaś panikuje bo chwilami susza jak na pustyni a chwilę znów trochę sluzu jest 😖

Dziewczyny a powiedzcie mi , może to głupie bo każda ma indywidualnie , ale jak u was że śluzem ?
Ja już zaś panikuje bo chwilami susza jak na pustyni a chwilę znów trochę sluzu jest 😖
W pierwszej ciąży miałam bardzo dużo śluzu i całkiem inne uczucie a teraz właśnie praktycznie sucho, raz na jakiś czas pojawi się śluz

W pierwszej ciąży miałam bardzo dużo śluzu i całkiem inne uczucie a teraz właśnie praktycznie sucho, raz na jakiś czas pojawi się śluz
No właśnie ja też w 3 ciążach aż mnie zalewało , przy 4 (tej co straciłam) praktycznie wcale i raz mnie zalało a w tej jest znów dziwnie raz jest raz nie ma i okropnie mnie to stresuje 🥺

Mam dziś gorszy nastrój. Wiem że to głupie .. czuje się staro , mam 27 lat. Dostałam jakiegoś lęku że jak coś się stanie przy porodzie albo że nie zdążę wychować dzieci.. rany.. laski nie poznaje swoich myśli
ja mam takie odkąd urodziło mi się 1 dziecko. Podobne nachodzą mnie gdy lecę sama samolotem, lub w daleką podróż samochodem. W poprzedniej ciąży poinformowałam męża co ma zrobić jeśli umrę. Tak więc witaj w klubie, myślę, że każda miewa takie myśli. To się nazywa odpowiedzialność.

U mnie niby jest trochę np na papierze po wizycie w toalecie ale w czasie seksu już susza totalna mimo że czuje się ok…

Ja już po wizycie. Dzidzi ma 6mm (6+3) obecnie... widziałam bicie serca ❤ale niestety nie słyszałam i nie znam czestotliwosci bo lekarz powiedział że lepiej teraz nie włączać tej opcji bo za wczesny płód... generalnie różnica między Luxmed a wizytą całkowicie prywatną ogromna ze względu na to, że lekarz w Luxmedzie ma ograniczony mocno czas, a dużo miał wypełniania papierów itp i nie odpowiedziano na wszystkie moje pytania. Ale mam już kartę ciąży, zapisałam się na wszystkie badania 😊. Dostałam też zwolnienie do końca miesiąca żeby mi przeszły nudności. Jeśli chodzi o leki to powiedział że mi może wypisać na wyraźną moja prośbę ale osobiście nie poleca więc wzięłam tylko zwolnienie i chyba postaram się po prostu przespać ten cały okres 😅. Kupiłam wczoraj herbatę zieloną imbirowa i laske imbiru i będę starała się tym ratować w razie czego.. Mam nadzieję, że zadziała. I tak póki co jest lepiej niż wczoraj. Chyba jednak kluczem jest nie dopuszczanie do odczuwania głodu, chociaż nie wiem jak później będę wyglądać jeśli chodzi o moją wagę 🙈. Jeśli chodzi o dobra wartość BetaHCG plus jest dobre położenie ciąży i serduszko zaczęło pracować to ryzyko poronienia dość znacznie spada?

reklama
Do góry