reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja już po wizycie. Dzidzi ma 6mm (6+3) obecnie... widziałam bicie serca ❤ale niestety nie słyszałam i nie znam czestotliwosci bo lekarz powiedział że lepiej teraz nie włączać tej opcji bo za wczesny płód... generalnie różnica między Luxmed a wizytą całkowicie prywatną ogromna ze względu na to, że lekarz w Luxmedzie ma ograniczony mocno czas, a dużo miał wypełniania papierów itp i nie odpowiedziano na wszystkie moje pytania. Ale mam już kartę ciąży, zapisałam się na wszystkie badania 😊. Dostałam też zwolnienie do końca miesiąca żeby mi przeszły nudności. Jeśli chodzi o leki to powiedział że mi może wypisać na wyraźną moja prośbę ale osobiście nie poleca więc wzięłam tylko zwolnienie i chyba postaram się po prostu przespać ten cały okres 😅. Kupiłam wczoraj herbatę zieloną imbirowa i laske imbiru i będę starała się tym ratować w razie czego.. Mam nadzieję, że zadziała. I tak póki co jest lepiej niż wczoraj. Chyba jednak kluczem jest nie dopuszczanie do odczuwania głodu, chociaż nie wiem jak później będę wyglądać jeśli chodzi o moją wagę 🙈. Jeśli chodzi o dobra wartość BetaHCG plus jest dobre położenie ciąży i serduszko zaczęło pracować to ryzyko poronienia dość znacznie spada?
Super wiadomości !!!❤️

reklama
Ja mam właśnie wizytę w czwartek i bardzo chciałabym powiedzieć w święta, bo dłużej już nie wytrzymam trochę muszę ich ściemniać z niektórymi sprawami :D
Ja też już chyba powiem w Święta wszystkim oficjalnie jak już serduszko zaczęło bić a co ma być to będzie, niestety nie przewidzimy tego... Szefowej też powiem bo jest mega w porządku (pracuje w korpo) I wolę żeby wiedziała co się Święci żeby mogła rozdzielić pracę w zespole zawczasu...

Ja też już chyba powiem w Święta wszystkim oficjalnie jak już serduszko zaczęło bić a co ma być to będzie, niestety nie przewidzimy tego... Szefowej też powiem bo jest mega w porządku (pracuje w korpo) I wolę żeby wiedziała co się Święci żeby mogła rozdzielić pracę w zespole zawczasu...
Ja mam własna działalność i niestety umowy z klientami na cały ten rok aż do listopada. Z końcowych zrezygnuje ale do sierpnia/września muszę pracować🙃 będzie kolorowo :D

reklama
Ja mam śluzu meeeega dużo. Ale tak jak @blondynka w siecie to przez luteinę.
Powiem wam ze o wiele gorzej znoszę ta ciąże niż poprzednią. Mdłości mam 24h ma dobę, wczoraj miałam jeszcze wymioty. Nie miałam na nic siły. A dziś po pracy zostaje sama z corka a to jest taki wulkan energii ze szok.. trzymajcie za mnie kciuki

Do góry