reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja mam śluzu meeeega dużo. Ale tak jak @blondynka w siecie to przez luteinę.
Powiem wam ze o wiele gorzej znoszę ta ciąże niż poprzednią. Mdłości mam 24h ma dobę, wczoraj miałam jeszcze wymioty. Nie miałam na nic siły. A dziś po pracy zostaje sama z corka a to jest taki wulkan energii ze szok.. trzymajcie za mnie kciuki
A tez masz ten śluz taki gesty mleczny w porywach do delikatnie żółtego?

reklama
Ja mam śluzu meeeega dużo. Ale tak jak @blondynka w siecie to przez luteinę.
Powiem wam ze o wiele gorzej znoszę ta ciąże niż poprzednią. Mdłości mam 24h ma dobę, wczoraj miałam jeszcze wymioty. Nie miałam na nic siły. A dziś po pracy zostaje sama z corka a to jest taki wulkan energii ze szok.. trzymajcie za mnie kciuki
Czyli jak ja mam mało biorąc luteinę to chyba źle co 😖

Dziewczyny nie przejmujcie się, jeśli macie mniej/normalny śluz, to też jest normalne.
Wklejam co wygooglałam (po ang, bo po polsku nie mogłam nic znaleźć):
"

1. First Trimester​

You will notice normal or minimal vaginal discharge similar to what you are used to. In some cases, there might be no discharge at all.

2. Second Trimester​

Vaginal discharge or leukorrhea associated with pregnancy usually starts in the second trimester, around the 13th week of the pregnancy. It might be an increased amount of discharge than what you’re used to and will possibly increase with every week or every day.

3. Third Trimester​

The vaginal discharge might become very heavy and uncomfortable, and will probably keep increasing rapidly as you approach labour. In the last few weeks of pregnancy, you may notice thick mucus with streaks of blood – it is called ‘show’ and is an early sign of labour. There’s no need to worry!"

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie się, jeśli macie mniej/normalny śluz, to też jest normalne.
Wklejam co wygooglałam (po ang, bo po polsku nie mogłam nic znaleźć):
"

1. First Trimester​

You will notice normal or minimal vaginal discharge similar to what you are used to. In some cases, there might be no discharge at all.

2. Second Trimester​

Vaginal discharge or leukorrhea associated with pregnancy usually starts in the second trimester, around the 13th week of the pregnancy. It might be an increased amount of discharge than what you’re used to and will possibly increase with every week or every day.

3. Third Trimester​

The vaginal discharge might become very heavy and uncomfortable, and will probably keep increasing rapidly as you approach labour. In the last few weeks of pregnancy, you may notice thick mucus with streaks of blood – it is called ‘show’ and is an early sign of labour. There’s no need to worry!"
Chyba jestem takim człowiekiem że ciągle się będę martwić i wybaczcie mi 😞
Sama siebie nie poznaje w 3 ciążach nie stresowałam się tak jak teraz 🥺

Do góry