reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

czyli tez mialas tak jak ja, że jednego dnia ciemniejsza kreska a drugiego jasniejsza?
Ja szłam po test 🙈 bo wyszedł mi pink w poniedziałek, a we wtorek ledwo. Wieczorem facelle ciemna krecha 😜 betę robiłam 4 razy o gdyby nie to, że ostatnia jest ponad 5200 i kosztuje to bez skierowania 46 PLN to bym pewnie poszła 5 raz 🙈🙈🙈 więc rozumiem 😘

reklama
Hej dziewczyny, wystarczyło, że na chwilę wpadłam w odmęty google i zaczęłam się bardzo stresować, że czeka mnie kolejne niepowodzenie 😞
Powtarzam sobie na uspokojenie: „Będzie, co ma być. Ja ze swojej strony zrobiłam wszystko, co mogłam”.

Pierwsze usg mam zaplanowaną na 6+5, ale chyba przełożę na 7 tydzień, żeby mieć klarowną sytuację (dwie poprzednie ciąże zakończyły się na ok 6+5 i nie zapomnę robienia usg co 1-2 dni, żeby sprawdzić, czy coś się ruszyło. Dla mnie większa trauma niż sam szpital). W poprzednim tygodniu zrobiłam jeden przyrost bety, teraz już raczej odpuszczę, bo i tak musiałabym czekać gdzieś do 6 tyg na rozwój sytuacji.

Odnośnie supli, to wszystko biorę oddzielnie: b-complex metylowany, Jodavit, wit D3, dha, cholinę, magnez.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku!
jeśli masz złe doświadczenia, idź w 7 na spokojnie, bez sensu byś miała się tyle stresowac, a to tylko tydzień różnicy względne twojego pierwotnego terminu. Pytanie czy ten tydzień dodatkowy wytrzymasz ? co do supli ja polecam brać prenatal uno (potem duo).

Dziewczyny niedawno się przywitałam ale czas się pożegnać. Podejrzenia okazały się prawdziwe, ciąża pozamaciczna 😔 życzę Wam spokojnych ciąż 🤞

Kochana, bardzo mi przykro :(
Ja jeszcze karmie i czuje może że ciut bolą ale to nic w porównaniu w ząbkowaniem i zaciskaniem na piersi szczęk mlekojada 😂
Najgorzej 🙈🙈🙈 ja nie wiem, czy sobie z tym poradzę 🙈

Cześć dziewczyny. Mój lekarz położył mnie na dobę do siebie na oddział ale nie wie skąd to plamienie. Kazał dużo leżeć i dał zakaz współżycia do następnej wizyty. Ale nie ma tego złego. Podczas badania okazało się, że są dwa zarodki. Serduszek jeszcze nie ma. Może na następnej wizycie już będą. Ale jestem meeega szczęśliwa 🥰
Ooo ❤️❤️ gratulacje!

Odbija mi 🤣 ale dzięki Bogu zrobilam I się uspokoiłam. Juz żadnych testow więcej nie robię.

Załączniki

• 3694215f-f407-4f05-a604-9841ce98e25f.jpg
    3694215f-f407-4f05-a604-9841ce98e25f.jpg
    92,2 KB · Wyświetleń: 87
Cholera, a ja dalej nie nasikałam na test... Od razu poszłam na betę, a zawsze chciałam zobaczyć te dwie kreski 😒 🙈
Dzisiaj się zastanawialam czy nie iść na betę trzeci raz sprawdzić jak tam się miewa 🤔

Kochana, bardzo mi przykro :(

Najgorzej 🙈🙈🙈 ja nie wiem, czy sobie z tym poradzę 🙈

Ooo ❤️❤️ gratulacje!
W sensie że z karmieniem masz stres że sobie nie poradzisz ? Nie każde dziecko to gryzoń :) mnie żadne nie gryzie jedno ma ponad rok i ma już 12 zębów i nigdy mnie nie uzarlo a drugie nie ma jeszcze zębów ale też nie uzarlo (jeszcze)

W sensie że z karmieniem masz stres że sobie nie poradzisz ? Nie każde dziecko to gryzoń :) mnie żadne nie gryzie jedno ma ponad rok i ma już 12 zębów i nigdy mnie nie uzarlo a drugie nie ma jeszcze zębów ale też nie uzarlo (jeszcze)
Pisałam wcześniej o tym, że moje sutki są wklęsłe i teraz przy ciąży im odbiło i wyłażą cały czas, więcej są niż ich nie ma. Nie tak jak zazwyczaj było, że jak wyszły to święto 🤣🤣🤣 no i jak już są, to mnie mega denerwują i mnie boli to, jak niechcący jakoś zahaczę o coś to, aż mnie mrozi, mężowi nie pozwalam dotykać, mimo że bardzo by chciał 🤣 i to mnie przeraża, to uczucie. Ja nie wiem jak Wy możecie żyć z sutkami cały czas, ja zaczęłam doceniać właśnie to że ich nie było 🙈🤣

jeśli masz złe doświadczenia, idź w 7 na spokojnie, bez sensu byś miała się tyle stresowac, a to tylko tydzień różnicy względne twojego pierwotnego terminu. Pytanie czy ten tydzień dodatkowy wytrzymasz ? co do supli ja polecam brać prenatal uno (potem duo).
Tyle że usg mało zmienia w kontekście losów ciąży - aż do tego 12-13 tyg kiedy jeśli na usg wszystko jest to ryzyko spada już bardzo drastycznie.

Jeśli ktoś ma trudną historie - to pewnie niepokój będzie zawsze.

reklama
Do góry