reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja szłam po test 🙈 bo wyszedł mi pink w poniedziałek, a we wtorek ledwo. Wieczorem facelle ciemna krecha 😜 betę robiłam 4 razy o gdyby nie to, że ostatnia jest ponad 5200 i kosztuje to bez skierowania 46 PLN to bym pewnie poszła 5 raz 🙈🙈🙈 więc rozumiem 😘
Tyle że przy 5200 przyrosty mogą już zwolnić i można się betą mocniej nastresowac niż nacieszyć :)

reklama
czyli drugi raz byłaś w okolicy 7 tygodnia? Bo ja chciałam isc 19.04 czyli według ostatniej miesiączki byłby to równo 6 tydz i nie wiem czy to nie za wcześnie. A z drugiej strony chciałabym chociaż zobaczyć czy jest pęcherzyk na miejscu 🙈
Tak naprawdę jeśli nic się nie dzieje warto poczekać do minimum połowy 6 tygodnia (tzn to 6+3) gdzie na bank już będzie zarodek i serduszko.
Jak pójdziesz wcześniej to pewnie lekarz zaleci wizytę za minimum 2 tyg i będziesz miała jeszcze wiecej czekania.

Tak naprawdę jeśli nic się nie dzieje warto poczekać do minimum połowy 6 tygodnia (tzn to 6+3) gdzie na bank już będzie zarodek i serduszko.
Jak pójdziesz wcześniej to pewnie lekarz zaleci wizytę za minimum 2 tyg i będziesz miała jeszcze wiecej czekania.
Masz racje. To umówię się na 22.04 to akurat będzie 6+3 :) trzymajcie kciuki za dzisiejsza betę :)

Tyle że usg mało zmienia w kontekście losów ciąży - aż do tego 12-13 tyg kiedy jeśli na usg wszystko jest to ryzyko spada już bardzo drastycznie.

Jeśli ktoś ma trudną historie - to pewnie niepokój będzie zawsze.
wiem i rozumiem, ale niepokój jest tez dla kobiety która nie ma złej historii. Sama w pierwszej ciazy poszłam tydzień po terminie miesiączki, było za szybko, potem dwa tyg stresu czy będzie serce, jak już serduszko było to do 13 tyg właśnie był strach czy bije nadal. Niestety, wiem, ze losy mogą być różne do końca pierwszego trymestru, który jest znaczący.

wiem i rozumiem, ale niepokój jest tez dla kobiety która nie ma złej historii. Sama w pierwszej ciazy poszłam tydzień po terminie miesiączki, było za szybko, potem dwa tyg stresu czy będzie serce, jak już serduszko było to do 13 tyg właśnie był strach czy bije nadal. Niestety, wiem, ze losy mogą być różne do końca pierwszego trymestru, który jest znaczący.
Dokładnie, dlatego właśnie nie ma sensu się spieszyć z wizytami w 4-5 tyg - one niewiele wnoszą a na etap dający ciąży większe szanse (serduszko) i tak będzie trzeba wrócić za tydzień-dwa.
Oczywiście jak nic się nie dzieje - samaw mojej poprzedniej ciąży latałam na wizyty co tydzień,
Od 4 do 7 tygodnia… teraz grzecznie czekam do 7:)

Dokładnie, dlatego właśnie nie ma sensu się spieszyć z wizytami w 4-5 tyg - one niewiele wnoszą a na etap dający ciąży większe szanse (serduszko) i tak będzie trzeba wrócić za tydzień-dwa.
Oczywiście jak nic się nie dzieje - samaw mojej poprzedniej ciąży latałam na wizyty co tydzień,
Od 4 do 7 tygodnia… teraz grzecznie czekam do 7:)
zgadzam się z wami. Dlatego u mnie wizyta dopiero 25.04, a termin na 8/9.12.

Najlepsze, że moja bratowa jest w ciąży. Według moich wyliczeń 3 tyg. młodszej i wszyscy o tym gadają, bo oni szybko powiedzieli. A mnie język świeżbi, ale siedzę cicho. Czasami mam ochotę palnąć „u mnie rak samo, też to czuję” 😂

U mnie często i w 8 tyg serce się pojawiało tak że jeśli wiecie że macie późno owulacje lub dziwne cykle to nic nadzwyczajnego teraz za to mam kompletnie odwrotnie bo owulacja od razu po okresie
Jeśli serca nie będzie to lekarz określi po wymiarach pęcherzyka czy czekać ze spokojem czy coś już jest nie halo

Najlepsze, że moja bratowa jest w ciąży. Według moich wyliczeń 3 tyg. młodszej i wszyscy o tym gadają, bo oni szybko powiedzieli. A mnie język świeżbi, ale siedzę cicho. Czasami mam ochotę palnąć „u mnie rak samo, też to czuję” 😂
W 3 tyg młodszej ?
Przecież my mamy terminy na początek grudnia i dopiero 1,5 - 2 tyg temu wychodziły nam pierwsze testy, raczej nie możliwe by była w 3 tyg młodszej ciąży

reklama
U mnie często i w 8 tyg serce się pojawiało tak że jeśli wiecie że macie późno owulacje lub dziwne cykle to nic nadzwyczajnego teraz za to mam kompletnie odwrotnie bo owulacja od razu po okresie
Jeśli serca nie będzie to lekarz określi po wymiarach pęcherzyka czy czekać ze spokojem czy coś już jest nie halo
No ale wtedy to nie jest 8 tydzień tylko ciąża młodsza po prostu j lekarz od razu to po wielkości pęcherzyka zobaczy. Nie ma biologicznej możliwości by serce zaczęło bić w 8 tyg.

Do góry