reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Oby! dziewczyny jesteście takie kochane ! Bez Was to chyba bym zwariowała.. Dzisiaj bym sie nie bala gdyby nie ten cholerny test...

Oby! dziewczyny jesteście takie kochane ! Bez Was to chyba bym zwariowała.. Dzisiaj bym sie nie bala gdyby nie ten cholerny test...
Ja szłam po test 🙈 bo wyszedł mi pink w poniedziałek, a we wtorek ledwo. Wieczorem facelle ciemna krecha 😜 betę robiłam 4 razy o gdyby nie to, że ostatnia jest ponad 5200 i kosztuje to bez skierowania 46 PLN to bym pewnie poszła 5 raz 🙈🙈🙈 więc rozumiem 😘

Kochane ile razy robilyscie betę? Ide jutro na pierwszą, a w śr sprawdzę przyrost. Aczkolwiek z tylu głowy mam, żeby isc tez w piątek i zobaczyć czy wszystko dobrze. Na wizytę zapisze się dopiero po świętach, owulacje miałam 21.03 więc nie bardzo wiem kiedy iść żeby było serduszko 😭 (o ile oczywiście przyrost będzie prawidłowy)

Kochane ile razy robilyscie betę? Ide jutro na pierwszą, a w śr sprawdzę przyrost. Aczkolwiek z tylu głowy mam, żeby isc tez w piątek i zobaczyć czy wszystko dobrze. Na wizytę zapisze się dopiero po świętach, owulacje miałam 21.03 więc nie bardzo wiem kiedy iść żeby było serduszko 😭 (o ile oczywiście przyrost będzie prawidłowy)
ja w pierwszej ciazy poszłam tydzień po terminie miesiączki.. nie było serduszka, miałam przyjsc 2 tyg później. Dudniło jak dzwon. Drugi raz, jeśli będzie mi dane tez pójdę po conajmniej 2 tyg po terminie miesiączki.

ja w pierwszej ciazy poszłam tydzień po terminie miesiączki.. nie było serduszka, miałam przyjsc 2 tyg później. Dudniło jak dzwon. Drugi raz, jeśli będzie mi dane tez pójdę po conajmniej 2 tyg po terminie miesiączki.
czyli drugi raz byłaś w okolicy 7 tygodnia? Bo ja chciałam isc 19.04 czyli według ostatniej miesiączki byłby to równo 6 tydz i nie wiem czy to nie za wcześnie. A z drugiej strony chciałabym chociaż zobaczyć czy jest pęcherzyk na miejscu 🙈

Hej dziewczyny, wystarczyło, że na chwilę wpadłam w odmęty google i zaczęłam się bardzo stresować, że czeka mnie kolejne niepowodzenie 😞
Powtarzam sobie na uspokojenie: „Będzie, co ma być. Ja ze swojej strony zrobiłam wszystko, co mogłam”.

Pierwsze usg mam zaplanowaną na 6+5, ale chyba przełożę na 7 tydzień, żeby mieć klarowną sytuację (dwie poprzednie ciąże zakończyły się na ok 6+5 i nie zapomnę robienia usg co 1-2 dni, żeby sprawdzić, czy coś się ruszyło. Dla mnie większa trauma niż sam szpital). W poprzednim tygodniu zrobiłam jeden przyrost bety, teraz już raczej odpuszczę, bo i tak musiałabym czekać gdzieś do 6 tyg na rozwój sytuacji.

Odnośnie supli, to wszystko biorę oddzielnie: b-complex metylowany, Jodavit, wit D3, dha, cholinę, magnez.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku!

reklama
czyli drugi raz byłaś w okolicy 7 tygodnia? Bo ja chciałam isc 19.04 czyli według ostatniej miesiączki byłby to równo 6 tydz i nie wiem czy to nie za wcześnie. A z drugiej strony chciałabym chociaż zobaczyć czy jest pęcherzyk na miejscu 🙈
tak, ale spokojnie mogłabym przyjsc w 6 tyg, tylko ze jako przyszłam w 5 to bez sensu to było żeby za tydzień przychodzić. Idź w 6 będzie dobrze, tylko nie wcześniej, bo potem taka nerwówka czy będzie serduszko czy nie..

Do góry