reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Wiecie co 😐 właśnie mi napisała gin w sprawie wyników moich dzisiejszych badań , i chyba coś w morfologii wyszło nie tak bo muszę powtórzyć ja w piątek 😭 a ja dziś taka pokluta jestem a jedną ręką mi aż spuchła 😭😭😭😭
Polecam Emla do znieczulenia 👍 ja momentami musiałam chodzić codziennie czy co trzy dni na pobrania i
mnie samo pobieranie nie boli , ale dziś mi się w drugą rękę dziwnie wbiła że mam siniaka i mi spuchło 🥺
Już mi się płakać chce jak mam iść zaś w piątek 😭
Dużo wody, nawet do litra przed pobraniem, to zwiększa ciśnienie i z żył lepiej płynie i często tak zalecają jak są problemy z pobieraniem krwi, może jeszcze to coś pomoże 👍

Polecam Emla do znieczulenia 👍 ja momentami musiałam chodzić codziennie czy co trzy dni na pobrania i

Dużo wody, nawet do litra przed pobraniem, to zwiększa ciśnienie i z żył lepiej płynie i często tak zalecają jak są problemy z pobieraniem krwi, może jeszcze to coś pomoże 👍
u mnie leci krew bez problemu 🙈 bo zastrzyki rozrzedzają mi krew . Dziś bez problemu 3 wkłucia tylko za 3 w drugą rękę i chyba mi żyłę przebiła lekko bo siniak mam i opuchliznę 😭
Dlatego tyle razy bo dziś byłam na krzywej cukrowej

To ja też. Wcześnie masz prenatalne. Miałaś też przebadane genetycznie zarodki? My dzięki temu mamy właśnie tylko USG prenatalne, a nie musimy tych innych testów wykonywać.
Prenatalne bede miala w 12+0 wiec mam nadzieje, ze to nie bedzie za wczesnie.
Tak, mielismy przebadane zarodki ale z tego co wiem to pobranie materialu do badan na tak wczesnym etapie rozwoju zarodka nie daje pewnosci, ze wszystkie nieprawidlowosci zostana wyłapane i zdecydowalismy sie dla świetego spokoju na dodatkowe testy. 🙂 Najbardziej z wyników testu Panorama nie moge sie doczekac płci maluszka 😉 licze, ze wszystkie pozostale parametry będą ok i bede mogla zaczac cieszyc sie upragniona ciaza 😁

Wam też dziewczyny tak potwornie zimno? Fakt faktem, że na zewnątrz pogoda nas nie rozpieszcza, ale przy dzisiejszych 18 stopniach szłam z pracy w ciepłym płaszczu, a i tak zmarzłam 😂 W domu i w pracy muszę się dogrzewać, bo mną telepie 🥶 Właśnie wstałam z drzemki przykryta dwoma kołdrami i z kotem na nogach a wcale się specjalnie nie zgrzalam 😅

Wam też dziewczyny tak potwornie zimno? Fakt faktem, że na zewnątrz pogoda nas nie rozpieszcza, ale przy dzisiejszych 18 stopniach szłam z pracy w ciepłym płaszczu, a i tak zmarzłam 😂 W domu i w pracy muszę się dogrzewać, bo mną telepie 🥶 Właśnie wstałam z drzemki przykryta dwoma kołdrami i z kotem na nogach a wcale się specjalnie nie zgrzalam 😅
też tak mam 🙈 to chyba normalne

reklama
u mnie leci krew bez problemu 🙈 bo zastrzyki rozrzedzają mi krew . Dziś bez problemu 3 wkłucia tylko za 3 w drugą rękę i chyba mi żyłę przebiła lekko bo siniak mam i opuchliznę 😭
Dlatego tyle razy bo dziś byłam na krzywej cukrowej
Mnie raz przy krzywej tak pokłuli, że 3 dni ręką ruszyć nie mogłam tak mnie bolała i wszystkie badania (oprócz oczywiście krzywej) musiałam powtórzyć za 2 dni czy następnego dnia, bo się okazało, że krew była źle pobrana i już laboratorium odrzuciło próbki 🤬 A wyniki samej krzywej które zrobili wyszły conajmniej dziwnie 🙄
Od tamtego momentu najpierw dzwoniłam zanim poszłam na pobranie z pytaniem kto będzie pobierać 😑 i musiała do mnie przyjść konkretna pielęgniarka inaczej się nie dałam "obsłużyć".

Do góry