panna_anna
Fanka BB :)
Katarzyna Przygoda. W opiniach na znanym lekarzu ma 2 Opinie gdzie błędnie zmierzyła NT w 11 tygodniu a później u innego lekarza sie to nie potwierdziłoKtóra to ginekolożka?
![Face with steam from nose :triumph: 😤](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f624.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Katarzyna Przygoda. W opiniach na znanym lekarzu ma 2 Opinie gdzie błędnie zmierzyła NT w 11 tygodniu a później u innego lekarza sie to nie potwierdziłoKtóra to ginekolożka?
Mi też zimno!normalkateż tak mam
A chwilami mi tak zimnomyślałam że mi to przejdzie a nie przeszło
gin tylko kazała powtórzyć TSH .
Ciekawe dlaczego tak się dzieje nie ?Mi też zimno!
Ooooo, a ona akurat certyfikowana nawet jest. Robiłam u niej prywatnie usg w poprzedniej ciąży i kolejne w luxmed po tym jak mnie inna wystraszyła i bzdur naopowiadała odnośnie serduszka dzieckaKatarzyna Przygoda. W opiniach na znanym lekarzu ma 2 Opinie gdzie błędnie zmierzyła NT w 11 tygodniu a później u innego lekarza sie to nie potwierdziłoMam nadzieje, że u mnie to tez pomyłka.. Generalnie wizyta trwała kilka minut a na opisie jest ze wszystko sprawdzone.. Czy są narządy itd Jakoś nie chce mi sie wierzyć.
Ja od początku mam koło 37 i tez mi przez to czasem bardzo zimnoDziewczyny a czy wy tez zauważyliście podwyższoną temperaturę ciała? Ja czasami mam po 37 stopni albo 37 z kawałkiem niby czytam, że to normalka![]()
Kurczę, to już sama nie wiem. Wizyta była bardzo krótka, od razu nastraszyla mnie tym zbyt wysokim NT i mierzyła go 2 razy bo zastanawiała się czy zmierzyła to czy co innego. Generalnie było to badanie przez powłoki brzuszne a jestem w 11+1, według usg 11+5. No nic.. w piątek mam prywatnie badania prenatalne i zobaczę czy diagnoza się potwierdzi. Naczytałam się już, że 3,3 to jeszcze nie wyrok a tylko większe ryzyko wad. Jak w piątek się potwierdzi diagnoza to zrobię sanco albo nifty. Zależy co doradzi lekarz a amiopunkcja w ostateczności. Dodaje w ogóle zdjęcie okruszka.Ooooo, a ona akurat certyfikowana nawet jest. Robiłam u niej prywatnie usg w poprzedniej ciąży i kolejne w luxmed po tym jak mnie inna wystraszyła i bzdur naopowiadała odnośnie serduszka dzieckażebym tylko prywatnie do niej przyszła gdzie indziej
Ja mam wrażenie (zresztą to nie tylko moja opinia), że sprzęt jest po prostu marny, usg na czasi stąd te wpadki
![]()
ja biorę mama dha premium + w tym specyfiku jest metylowany kwas foliowy, dodatkowo suplementuje sam kwas - jest to folian firmy naturellA co fajnego bierzesz i co planujesz na 2 trymestr? Bo tutaj po wypowiedziach dziewczyn chyba zdecyduje się na prenatal duo![]()
polecisz kochana jakieś dobre kryminały ? To mój plan na latokiedy wy znajdujecie czas na seriale ? Ja mam czas ale to tylko w pracy ale tu się skupić nie mogę. Ja ostatnio nawet zarzucilam czytanie moich kochanych kryminałów. W tamtym roku przeczytałam ok. 130 książek. A w tym już z jedną walczę prawie 2 miesiące. Nie umiem się skupić na czytaniu. Mam taką gonitwę myśli w głowie..
w 14 tyg.zaczal mnie boleć brzuch i okazało się że wyrostek. Ale powiedzieli że spoko wyrostek to częsta przypadłość kobiet w ciąży poza tym ja już jestem w 2 trymestrze, bezpiecznym i usuna mi go laparoskopowo. Usuneli i zamiast poprawy ja czułam się gorzej, przez 2 tyg. Nic nie jadłam, byłm pod kroplówką i wreszcie zdecydowali się mnie owtorYc. Rozcięli mi cały brzuch od pępka po spojenie łonowe i okazało się że spierdoli** operacje, źle mnie wyczyścili i zrobiło się zapalenie otrzewnej, i zrost co zatkał jelito. Poczyscili mnie, zaszyli i po 2 dniach wypuścili do domu, z zapaleniem pęcherza na które nic nie dostałami tak sobie leżałam w domu i coraz gorzej się czułam aż dostałam plamienia i trafiłam do szpitala. Okazało się że wypuścili mnie z ogromnym zakażeniem, już się sepsa wdawała. Miałam zapalenie błon, płodowych i łożyska i urodziłam martwa córeczkę. Ledwo ja z tego wyszlam, nie wspominając już i tym maluchu. Było mi strasznie ciężko, teraz po córce został mi grób i widok tego małego ciała które nie zapomnę do końca życia. A tych gnojków co mnie operowali mam nadzieję że Bóg osądzi sprawiedliwe.
ja nic nie widzę prócz pięknego maluchaKurczę, to już sama nie wiem. Wizyta była bardzo krótka, od razu nastraszyla mnie tym zbyt wysokim NT i mierzyła go 2 razy bo zastanawiała się czy zmierzyła to czy co innego. Generalnie było to badanie przez powłoki brzuszne a jestem w 11+1, według usg 11+5. No nic.. w piątek mam prywatnie badania prenatalne i zobaczę czy diagnoza się potwierdzi. Naczytałam się już, że 3,3 to jeszcze nie wyrok a tylko większe ryzyko wad. Jak w piątek się potwierdzi diagnoza to zrobię sanco albo nifty. Zależy co doradzi lekarz a amiopunkcja w ostateczności. Dodaje w ogóle zdjęcie okruszka.Dziewczyny jak myślicie? Widać wyrostek? Bo mi wyglada na to, że jest do góry i będzie chłopak
![]()