reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ok, wyspalam się to już jakoś lepiej.
Wczoraj miałam ostatni dzień pracy, a ten tydzień dał mi okropnie w dupę, bardzo mam mdłości i spanie co chwile. Już nie ogarniam. Dzisiaj 11+0, bęben mi wywaliło :)
Nie mam czasu na nic… po pracy wracam, pies na spacer i po prostu kładzie mnie spać. To jest niewiarygodne, ile ostatnio razy w ciągu dnia spie. Aż mi głupio. No i liczę ze zaraz ten drugi trymestr to będę miała jakiś zastrzyk energii. Wizyta w pon, oby było wszystko dobrze. Chyba tez jakoś stres mi się udziela… najbardziej boje się poronienia zatrzymanego. Ale co zauważyłam dziś na brzuchu - powoli zrobiła mi się taka kreska do pępka, taki cień właściwie - i uznałam to za dobry znak 😂😍
Miłego weekendu wam, ja dziś jadę ze starym na jakieś zakupy bo spodnie mnie już cisną. Powodzenia dziś na wizytach ♥️

reklama
Ja Was nie nadążam czytać 🙈🙈🙈

@Cleo92 bardzo Ci dziękuję 😘 jakoś ogarnę się do pracy 🙈

@Purrfect dziękuję ❤️

Bób kocham ❤️❤️❤️ mój mąż robi taki po włosku po ugotować w zalewie, z przyprawami 🥰

Któraś pytała o większą masę? Ja mam BMI około 28 i nie było problemu z prenatalnymi przez brzuch. Już w 10 TC było przez brzuch.

Wg mnie najlepiej zrobić posiew. Ja mam w pt cytologię i poproszę o posiew.

Wg przesądów to miałabym dziecko w kropki, bo jem tyle truskawek 🤣🤣🤣

@marsi89 podzielisz się modlitwami? Może być na priv?

@Cleo92 oczy to już taki level master. Ja na razie pracuję na tym, żebym nie odstraszała...mój syn, który nie chorował od początku ciąży jest chory 3 razy...więc chodzę jak chodzę...plus źle się czuję co któryś dzień...

Aha, gdyby któraś chciała to mam używane jeansy z happy num w rozmiarze L. Dla mnie za wąskie w .... łydkach 🤣🤣🤣

Ok, wyspalam się to już jakoś lepiej.
Wczoraj miałam ostatni dzień pracy, a ten tydzień dał mi okropnie w dupę, bardzo mam mdłości i spanie co chwile. Już nie ogarniam. Dzisiaj 11+0, bęben mi wywaliło :)
Nie mam czasu na nic… po pracy wracam, pies na spacer i po prostu kładzie mnie spać. To jest niewiarygodne, ile ostatnio razy w ciągu dnia spie. Aż mi głupio. No i liczę ze zaraz ten drugi trymestr to będę miała jakiś zastrzyk energii. Wizyta w pon, oby było wszystko dobrze. Chyba tez jakoś stres mi się udziela… najbardziej boje się poronienia zatrzymanego. Ale co zauważyłam dziś na brzuchu - powoli zrobiła mi się taka kreska do pępka, taki cień właściwie - i uznałam to za dobry znak 😂😍
Miłego weekendu wam, ja dziś jadę ze starym na jakieś zakupy bo spodnie mnie już cisną. Powodzenia dziś na wizytach ♥️
Polecam C&A, wczoraj kupiłam fajne jeansy na gumce za 69zl :D coś w tym stylu :)
43A53B55-CACB-488C-BD7E-4090421FD24E.png

Dziewczyny, jaki ja miałam dzisiaj zły dzień, muszę sobie ponarzekać 🙈 Od rana miałam okropny humor, w pracy wszyscy mnie drażnili, miałam ochotę pozabijać, a jak z niej w końcu wyszłam... to wlazłam w gów.no 😆 Cały dzień źle się czułam, od wczoraj mam dziwny ból pleców i biodra, jakbym go stłukła, a nie było takiej sytuacji 🤔 Nie ustają też te kłucia w pochwie, dodatkowo zaczęłam mieć jakąś dziwną wydzielinę... We wtorek będę u lekarza to go o wszystko wypytam. Oby sobota była dla mnie łaskawsza! 🙏
co to znaczy dzień wydzielina? A może jakieś zapalenie się przypaletalo ? Nie piecze cię nic ?
Powiedzcie mi, czy jakbym miała jakąś poważną infekcję to wyszłoby to w cytologii? Na jednej z wizyt, kiedy z moim poprzednim lekarzem omawialiśmy wyniki cyto, wspomniałam mu wtedy, że mam dużo wydzieliny (było jej więcej nic zazwyczaj i w dalszym ciągu mam jej dużo) a on mi odpowiedział, że nie ma się czym przejmować, bo w cytologii nic nie wyszło. Tylko że cytologia to przecież nie jest posiew 🤔 I teraz zgłupiałam. W ogóle czuje, że muszę zacząć ciążę tak jakby "od początku" z nowym lekarzem, bo totalnie teraz nie ufam w jakiekolwiek słowa mojego poprzedniego prowadzącego 🙈 Począwszy od suplementacji po wyniki moich badań.
a zrób sobie badanie moczu z posiewem.

Ja tylko dopowiem, żebyś jeśli masz możliwość wyboru lekarza do usg to spójrz na komentarze, bo jak przeglądałam to niestety często się zdarzało, że babki pisały o nieprzyjemnych komentarzach ze strony lekarzy co do większej masy 😖
Lekarza swojego mam super ,wiadomo prywatnie to się chamuja,ale do prenatalnych na NFZ to nie mam zbyt wyboru 🤷‍♀️ jakoś dam radę,

Zachcianek nie mam żadnych, zalecenie lekarza to mam chudnąć w tej ciazy a nie tyć, więc stresik jest i muszę się pilnować, nie jem słodyczy, nie pije Sokow I gazowanych napojów, porcje ograniczać itp

Dziewczyny, krótka piłka!
Robimy listę wszystkich udzielających się dziewczyn, tych, które chcą jeszcze dołączyć i zakładamy niedługo grupę prywatną 😊
Poniżej lista uczestniczek. Listę zrobiłam na bazie moich ostatnich powiadomień, także na pewno dużo z Was jeszcze tu brakuje. Z góry przepraszam, ale ciężko zapamiętać wszystkie nazwy 😅 Ja nie piszę się na założycielkę grupy, ale może lista nas zmotywuje do działania? 😉Można ją kopiować! Zgłaszajcie się, jeśli nie ma Was na liście 😊 Mam nadzieję, że nie wstawiłam tu jakiejś przypadkowej użytkowniczki forum 🤣

Lista użytkowników (kolejność przypadkowa):
@MartaMarkry
@Strzyga_
@Purrfect
@Hejcia
@anulaa_89
@MałaMi 2022
@natusia.mamusia86
@marsi89
@Carmen_87
@Roksi2810
@Blanca86
@Blondynka w sieci
@ka.an92
@Karola z nadzieją
@7grudnia
@nikola1512
@Karolcia105
@Cleo92
@Mamafasolki
@Coronita
@Bibi80
@honeypie58
@Blackoliwka
@Marcowa22
@Aurora84
@Sentosa
@Diaanaa
@Agnesco
@Renjja
@AgataG21
@Magdalena_xx
@Bebet
@Malka_91
@Edka88
@Nantes
@Hol-inka
@gigian
@Takalenka
@Poplątana9
@Aniaaa_022
@pannadarianna
@Olka92
@panna_anna
@MartaŁ
@Majka2022
@Migot_ka
@Margeritka28
@Monia_91
@Carolina123
@Cicha38
I ja jeszcze 😁

reklama
co to znaczy dzień wydzielina? A może jakieś zapalenie się przypaletalo ? Nie piecze cię nic ?
a zrób sobie badanie moczu z posiewem.
Wcześniej odpisałam którejś z dziewczyn - od początku ciąży upławy były duże, a od paru dni są żółtawe. Nic nie boli, nie piecze. Myślę właśnie jakie badanie zrobić, ale i tak do wtorku nie będę mieć wyniku, więc zapytam lekarza co on zaleca i najwyżej napiszę mu smsa z wynikami, zleci jakieś leczenie jeśli będzie konieczne.

Do góry