reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ok, wyspalam się to już jakoś lepiej.
Wczoraj miałam ostatni dzień pracy, a ten tydzień dał mi okropnie w dupę, bardzo mam mdłości i spanie co chwile. Już nie ogarniam. Dzisiaj 11+0, bęben mi wywaliło :)
Nie mam czasu na nic… po pracy wracam, pies na spacer i po prostu kładzie mnie spać. To jest niewiarygodne, ile ostatnio razy w ciągu dnia spie. Aż mi głupio. No i liczę ze zaraz ten drugi trymestr to będę miała jakiś zastrzyk energii. Wizyta w pon, oby było wszystko dobrze. Chyba tez jakoś stres mi się udziela… najbardziej boje się poronienia zatrzymanego. Ale co zauważyłam dziś na brzuchu - powoli zrobiła mi się taka kreska do pępka, taki cień właściwie - i uznałam to za dobry znak 😂😍
Miłego weekendu wam, ja dziś jadę ze starym na jakieś zakupy bo spodnie mnie już cisną. Powodzenia dziś na wizytach ♥️

reklama
Ja Was nie nadążam czytać 🙈🙈🙈

@Cleo92 bardzo Ci dziękuję 😘 jakoś ogarnę się do pracy 🙈

@Purrfect dziękuję ❤️

Bób kocham ❤️❤️❤️ mój mąż robi taki po włosku po ugotować w zalewie, z przyprawami 🥰

Któraś pytała o większą masę? Ja mam BMI około 28 i nie było problemu z prenatalnymi przez brzuch. Już w 10 TC było przez brzuch.

Wg mnie najlepiej zrobić posiew. Ja mam w pt cytologię i poproszę o posiew.

Wg przesądów to miałabym dziecko w kropki, bo jem tyle truskawek 🤣🤣🤣

@marsi89 podzielisz się modlitwami? Może być na priv?

@Cleo92 oczy to już taki level master. Ja na razie pracuję na tym, żebym nie odstraszała...mój syn, który nie chorował od początku ciąży jest chory 3 razy...więc chodzę jak chodzę...plus źle się czuję co któryś dzień...

Aha, gdyby któraś chciała to mam używane jeansy z happy num w rozmiarze L. Dla mnie za wąskie w .... łydkach 🤣🤣🤣

Ok, wyspalam się to już jakoś lepiej.
Wczoraj miałam ostatni dzień pracy, a ten tydzień dał mi okropnie w dupę, bardzo mam mdłości i spanie co chwile. Już nie ogarniam. Dzisiaj 11+0, bęben mi wywaliło :)
Nie mam czasu na nic… po pracy wracam, pies na spacer i po prostu kładzie mnie spać. To jest niewiarygodne, ile ostatnio razy w ciągu dnia spie. Aż mi głupio. No i liczę ze zaraz ten drugi trymestr to będę miała jakiś zastrzyk energii. Wizyta w pon, oby było wszystko dobrze. Chyba tez jakoś stres mi się udziela… najbardziej boje się poronienia zatrzymanego. Ale co zauważyłam dziś na brzuchu - powoli zrobiła mi się taka kreska do pępka, taki cień właściwie - i uznałam to za dobry znak 😂😍
Miłego weekendu wam, ja dziś jadę ze starym na jakieś zakupy bo spodnie mnie już cisną. Powodzenia dziś na wizytach ♥️
Polecam C&A, wczoraj kupiłam fajne jeansy na gumce za 69zl :D coś w tym stylu :)
43A53B55-CACB-488C-BD7E-4090421FD24E.png

Dziewczyny, jaki ja miałam dzisiaj zły dzień, muszę sobie ponarzekać 🙈 Od rana miałam okropny humor, w pracy wszyscy mnie drażnili, miałam ochotę pozabijać, a jak z niej w końcu wyszłam... to wlazłam w gów.no 😆 Cały dzień źle się czułam, od wczoraj mam dziwny ból pleców i biodra, jakbym go stłukła, a nie było takiej sytuacji 🤔 Nie ustają też te kłucia w pochwie, dodatkowo zaczęłam mieć jakąś dziwną wydzielinę... We wtorek będę u lekarza to go o wszystko wypytam. Oby sobota była dla mnie łaskawsza! 🙏
co to znaczy dzień wydzielina? A może jakieś zapalenie się przypaletalo ? Nie piecze cię nic ?
Powiedzcie mi, czy jakbym miała jakąś poważną infekcję to wyszłoby to w cytologii? Na jednej z wizyt, kiedy z moim poprzednim lekarzem omawialiśmy wyniki cyto, wspomniałam mu wtedy, że mam dużo wydzieliny (było jej więcej nic zazwyczaj i w dalszym ciągu mam jej dużo) a on mi odpowiedział, że nie ma się czym przejmować, bo w cytologii nic nie wyszło. Tylko że cytologia to przecież nie jest posiew 🤔 I teraz zgłupiałam. W ogóle czuje, że muszę zacząć ciążę tak jakby "od początku" z nowym lekarzem, bo totalnie teraz nie ufam w jakiekolwiek słowa mojego poprzedniego prowadzącego 🙈 Począwszy od suplementacji po wyniki moich badań.
a zrób sobie badanie moczu z posiewem.

Ja tylko dopowiem, żebyś jeśli masz możliwość wyboru lekarza do usg to spójrz na komentarze, bo jak przeglądałam to niestety często się zdarzało, że babki pisały o nieprzyjemnych komentarzach ze strony lekarzy co do większej masy 😖
Lekarza swojego mam super ,wiadomo prywatnie to się chamuja,ale do prenatalnych na NFZ to nie mam zbyt wyboru 🤷‍♀️ jakoś dam radę,

Zachcianek nie mam żadnych, zalecenie lekarza to mam chudnąć w tej ciazy a nie tyć, więc stresik jest i muszę się pilnować, nie jem słodyczy, nie pije Sokow I gazowanych napojów, porcje ograniczać itp

Dziewczyny, krótka piłka!
Robimy listę wszystkich udzielających się dziewczyn, tych, które chcą jeszcze dołączyć i zakładamy niedługo grupę prywatną 😊
Poniżej lista uczestniczek. Listę zrobiłam na bazie moich ostatnich powiadomień, także na pewno dużo z Was jeszcze tu brakuje. Z góry przepraszam, ale ciężko zapamiętać wszystkie nazwy 😅 Ja nie piszę się na założycielkę grupy, ale może lista nas zmotywuje do działania? 😉Można ją kopiować! Zgłaszajcie się, jeśli nie ma Was na liście 😊 Mam nadzieję, że nie wstawiłam tu jakiejś przypadkowej użytkowniczki forum 🤣

Lista użytkowników (kolejność przypadkowa):
@MartaMarkry
@Strzyga_
@Purrfect
@Hejcia
@anulaa_89
@MałaMi 2022
@natusia.mamusia86
@marsi89
@Carmen_87
@Roksi2810
@Blanca86
@Blondynka w sieci
@ka.an92
@Karola z nadzieją
@7grudnia
@nikola1512
@Karolcia105
@Cleo92
@Mamafasolki
@Coronita
@Bibi80
@honeypie58
@Blackoliwka
@Marcowa22
@Aurora84
@Sentosa
@Diaanaa
@Agnesco
@Renjja
@AgataG21
@Magdalena_xx
@Bebet
@Malka_91
@Edka88
@Nantes
@Hol-inka
@gigian
@Takalenka
@Poplątana9
@Aniaaa_022
@pannadarianna
@Olka92
@panna_anna
@MartaŁ
@Majka2022
@Migot_ka
@Margeritka28
@Monia_91
@Carolina123
@Cicha38
I ja jeszcze 😁

reklama
co to znaczy dzień wydzielina? A może jakieś zapalenie się przypaletalo ? Nie piecze cię nic ?
a zrób sobie badanie moczu z posiewem.
Wcześniej odpisałam którejś z dziewczyn - od początku ciąży upławy były duże, a od paru dni są żółtawe. Nic nie boli, nie piecze. Myślę właśnie jakie badanie zrobić, ale i tak do wtorku nie będę mieć wyniku, więc zapytam lekarza co on zaleca i najwyżej napiszę mu smsa z wynikami, zleci jakieś leczenie jeśli będzie konieczne.

Do góry