reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja to w ogóle mam jakiś z kosmosu wynik, bo 1.0 przy 63mm i wg tego wykresu, który wstawiła @MartaMarkry (załączam jeszcze raz) to w ogóle poza zakresem 🙈 Ale w dobrą stronę... No i lekarka mówiła, że wszystko super, więc chyba ok?
ja może zgłupiałam ale jak 63mm i wynik 1.0 to jak poza wykresem :D trochę nad moim wynikiem. Wszystko jest dobrze! Bardzo dobrze! :)

reklama
ja może zgłupiałam ale jak 63mm i wynik 1.0 to jak poza wykresem :D trochę nad moim wynikiem. Wszystko jest dobrze! Bardzo dobrze! :)
No poza wykresem w sensie, ze ponizej tej dolnej czerwonej linii :) Chyba, że ja z tych emocji też juz zgłupiałam ;)
A Twój jest tam, gdzie ta czerwona strzałka, tak?

niestety nie da rady podnieść znacząco wit D od słońca w naszej szerokości geograficznej. Musiałabyś mieć słońce codziennie, ekspozycja wyłącznie między godz. 10-15 (wtedy kąt padania promieni jest odpowiedni), a wiadomo, że to godziny pracy.
Poza tym filtry przeciwsłoneczne blokują syntezę wit D w skórze. Czerniak to bardzo częsty nowotwór i ja w lato osobiście nie wychodzę bez ochrony spf30. Na twarz cały rok spf50.
Jako ciekawostkę napiszę, że 3 lata temu w czerwcu byłam ponad 2 tyg w Grecji, a w sierpniu tydzień na Majorce. We wrześniu zrobiłam badania krwi i dupa, witD na poziomie ok 20, a ja opalona na maksa.
Ojeju no co Ty! Kurczę A tak trabia, że dzienna ekspozycja na słońce wystarczy na pokrycie zapotrzebowania na witaminę D u zdrowego czlowieka😮

Miewacie może takie kłucia w pochwie? Dzisiaj co jakiś czas odczuwam takie pulsowanie w okolicach ujścia pochwy, nie jest to bolesne, ale lekko nieprzyjemne i zastanawiające...
tak, ja tak mam od początku. Nie codziennie ale co jakiś czas. To jest ponoć normalne. Nawet gdzieś kiedyś czytałam że kłucie w pochwie to pierwszy objaw ciąży. Także myślę że nie masz się czym martwić.
Ja to w ogóle mam jakiś z kosmosu wynik, bo 1.0 przy 63mm i wg tego wykresu, który wstawiła @MartaMarkry (załączam jeszcze raz) to w ogóle poza zakresem 🙈 Ale w dobrą stronę... No i lekarka mówiła, że wszystko super, więc chyba ok?
no rzadko się spotyka mniej niż 1,2 nt a poniżej 1 to już chyba w ogóle mega rzadko. Ale twój wynik oczywiście jest super 😃

Ojeju no co Ty! Kurczę A tak trabia, że dzienna ekspozycja na słońce wystarczy na pokrycie zapotrzebowania na witaminę D u zdrowego czlowieka😮
Może niech zdefiniują zdrowie ;) Z tego, co czytałam, to synteza witaminy D to nie takie hop siup i zależy od bardzo wielu czynników. W UK już w ogóle dali spokój z ekspozycją i zalecają suplementację przez cały rok (no ok, to deszczowa wyspa, ale bez przesady, latem mamy słońce :) ).

Może niech zdefiniują zdrowie ;) Z tego, co czytałam, to synteza witaminy D to nie takie hop siup i zależy od bardzo wielu czynników. W UK już w ogóle dali spokój z ekspozycją i zalecają suplementację przez cały rok (no ok, to deszczowa wyspa, ale bez przesady, latem mamy słońce :) ).
Uważam, że jeśli można chociaż troszkę pomóc sobie w sposób naturalny, to warto spróbować, to nic nie kosztuje, A codzienny spacer na pewno wyjdzie na zdrowie🙂 nie neguje suplementacji, bo witamina D jest bardzo ważna i sama ja suplementuje od października do kwietnia, wiadomo w ciąży teraz też bo mam większe zapotrzebowanie, a z dietą tyle nie przyswoje😁

reklama
Do góry